HP Pavilion G6 format sonrası performans düşüklüğü

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle herkese merhabalar , şu an kullandığım laptop HP Pavilion G6 marka bir laptop ve çift ekran kartı var 1. Intel HD graphics 4000 2. ise Amd Radeon HD 7600M Series. Şimdi sorunumu dile getireyim, eskiden bu bilgisayar ile rahatça fivem ,gta5,csgo gibi oyunlar oynayabilirken format attıktan sonra oyun oynayamaz oldum. Evet driver güncellemeyi denedim ancak amd'nin kendi sitesinde Amd Radeon HD 7600M Series adında bir driver bulunmamakta. İyi kötü herkesin yardımına ihtiyacım var kendi kartım için en iyi driver'ı bulup tekrardan fivem gibi oyunları oynayabilmek için. amd radeon hd 7600 m series kartımın device id'si : PCI\VEN_1002&DEV_6840&SUBSYS_183E103C&REV_00\4&21837E6C&0&0008 ( şu anda bilgisayarımın oyun performansı berbat)

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Dahili ekran kartına geçmeden oyun açmaya çalışıyor olabilir güç tasarruf modu aktif oluyordur otomatik olarak.Şarja takınız ve tasarruf modundan çıkar yada Laptopunuzun ekran kartları arasındaki geçişi için https://www.youtube.com/watch?v=frFuZSyTQwI bu video size yardımcı olucaktır
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Bilgisayarımın güç ayarlarının hepsi zaten performans'da ve grafik kartım nvidia değil AMD , Ayrıca grafik kartımın denetim masasını da göremiyorum yani radeon settings'i catalyst control center'ı vesaire

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Daha önceki işletim sisteminiz ile şuan ki farklı mı? Sürücü uyumsuzluğu sorununuz olabilir diye bunu soruyorum. 

Ayrıca HD7600M kartı kod adınız Aygıt Yöneticisinden > GPU Kartınız > Özellikler > Ayrıntılar > Donanım Kimlikleri kısmından mı aldınız? Eğer böyle ise ve Windows 10 64bit sürüm kullanıyorsanız sürücüyü Windows 10 x64 için PCI\VEN_1002&DEV_6840 aygıtı sürücüsü buradan kurar mısınız. Öncesinde DDU ile eski sürücüyü silin.

Ayrıca birde sürücü kurulumundan sonra How to Configure Discrete Graphics Cards to Run In AMD CrossFire™ Mode bu linkten ayarları kontrol edin AMD kartınız ile çalıştırın oyunları veya sistemi.

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Daha önceki işletim sisteminiz ile şuan ki farklı mı? Sürücü uyumsuzluğu sorununuz olabilir diye bunu soruyorum. 

Ayrıca HD7600M kartı kod adınız Aygıt Yöneticisinden > GPU Kartınız > Özellikler > Ayrıntılar > Donanım Kimlikleri kısmından mı aldınız? Eğer böyle ise ve Windows 10 64bit sürüm kullanıyorsanız sürücüyü Windows 10 x64 için PCI\VEN_1002&DEV_6840 aygıtı sürücüsü buradan kurar mısınız. Öncesinde DDU ile eski sürücüyü silin.

Ayrıca birde sürücü kurulumundan sonra How to Configure Discrete Graphics Cards to Run In AMD CrossFire™ Mode bu linkten ayarları kontrol edin AMD kartınız ile çalıştırın oyunları veya sistemi.

device id'yi buradan aldım
t2I26k.png

bilgisayarımı ilk aldığımda win7'idi ve ben sonradan win10'a yükselttim. Win10'da iken fivem gibi oyunları oynayabiliyordum halen ancak format attığımda böyle bir sorunla karşılaştım oyunlar çok kasmaya başladı.
Dediğiniz linkten indirip dediklerinizi uygulayayım mı?

Croxell' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

kurarken bu hatayı aldım. ( pek belli olmuyor , orada yazan Critical Process Died) 
image0.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürücü uyumu hatası almışsınız. Eski sürücüyü DDU ile kaldırdınız değil mi? Ayrıca birde HD7600M bu sürücü ailesinde şu modeller var HD7610M/HD7630M/HD7650M/HD7670M/HD7690M/HD7690M XT bu çipsetlerden hangisi sizin kartın sürümü bunu bilmemiz gerek mavi ekran hatası almamak için.

Size daha önce söylemiştim Aygıt Yöneticisinden > GPU Kartınız > Özellikler > Ayrıntılar > Donanım Kimlikleri kısmından çıkan kodları paylaşır mısınız. Bakalım kartın model kodu ne. Ayrıca birde başlata dxdiag yazıp aracı çalıştırın ilk açılışta uyarı alırsanız Tamam deyin. Ekran sekmesindeki bilgileri atın bize.

Emin olmak için birde https://www.techpowerup.com/gpuz/ buradan GPU-z yazılımını indirip bilgileri paylaşın bakalım duruma. Doğru sürücüyü önerelim size. Sürücü kaynaklıdır performans sorununuz büyük ihtimalle yada AMD kartınız ile değilde diğer 2. kart ile çalıştırıyorsunuzdur oyunları onunda yöntemimi AMD nin kendi sitesinden paylaştım zaten. Önce sürücüyü bulalım sonrasına bakarız.

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Donanım Kimlikleri : 
donanm_kimlikleri.png

Dxdiag Sistem: 
dxdiag_sistem.png

Dxdiag 1 görüntü : 
ekran_1.png

Dxdiag 2 görüntü : 
ekran_2.png

GPU_Z AMD : 
gpu_z_amd.png

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]GPU_Z Intel : 
gpu_z_intel.png
[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartınız Radeon HD 7670M olarak geçiyor. AMD Radeon™ HD 7670M Drivers & Support buradan gerekli sürücüyü kurun. Önerim öncelikle WHQL onaylı Catalyst sürücüsünü yükleyin. Eğer işe yaramaz ise Crimson Edition Beta sürümü deneyebilirsiniz.

Öncesinde mutlaka DDU ile eski sürücüyü silin.

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kartınız Radeon HD 7670M olarak geçiyor. AMD Radeon™ HD 7670M Drivers & Support buradan gerekli sürücüyü kurun. Önerim öncelikle WHQL onaylı Catalyst sürücüsünü yükleyin. Eğer işe yaramaz ise Crimson Edition Beta sürümü deneyebilirsiniz.

Öncesinde mutlaka DDU ile eski sürücüyü silin.

güvenli mod'a girip sürücüyü ddu ile sildim ardından yeniden başlatarak güvenli moddan çıktım. attığınız linkten win10 64 bit olandan üsttekini yani beta olmayanı seçtim yüklenirken mavi ekran hatası aldım (Memory Management)
image0.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminiz sürücüyü yükleyemiyor görünüyor. Ya bir sürücü çakışması oluyor INTEL sürücüsü veya eski kalıntılar vs. sorunu yada işletim sistemi sorunu var gibi duruyor.

Auto-Detect and Install Radeon™ Graphics Drivers for Windows® buradan DOWNLOAD NOW deyip sürücüyü otomatik bulup kurmasını sağlayın bakalım ne kuracak sürücü olarak otomatik işlemde. Öncesinde sürücüyü silin yine.

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sisteminiz sürücüyü yükleyemiyor görünüyor. Ya bir sürücü çakışması oluyor INTEL sürücüsü veya eski kalıntılar vs. sorunu yada işletim sistemi sorunu var gibi duruyor.

Auto-Detect and Install Radeon™ Graphics Drivers for Windows® buradan DOWNLOAD NOW deyip sürücüyü otomatik bulup kurmasını sağlayın bakalım ne kuracak sürücü olarak otomatik işlemde. Öncesinde sürücüyü silin yine.

sizin attığınızı indirmeye çalıştığımda böyle bir sorun oluyor 
Screenshot_3.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam şöyle yapın en mantıklısı bu olacak gibi. DDU ile sürücü kalıntılarını vs. her şeyi silin. Sonra sistemi yeniden başlattığınızda Driver Booster bu yazılım ile tarama yapın ekran kartı sürücüsünü bulursa ki bulması gerek kur deyin. Bakalım bu işe yarayacak mı. 

Pek çok şey önerdim AMD sürücü aracı bile GPU modelinizi görmüyorsa sisteminizde bir yazılım kartın sürücü kurulumunu engelliyor yada çakışma yapıyor demektir. Bu durumda ya sistem geri yükleme ile bu işlemlere başlamadan önceki tarihe dönüp direkt olarak size verdiğim AMD HD7670 sürücüsü ile kurulum denemek yada windows sıfırlama veya format işlemi ile ilk olarak AMD sürcüsünü kurmak olur.

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam şöyle yapın en mantıklısı bu olacak gibi. DDU ile sürücü kalıntılarını vs. her şeyi silin. Sonra sistemi yeniden başlattığınızda Driver Booster bu yazılım ile tarama yapın ekran kartı sürücüsünü bulursa ki bulması gerek kur deyin. Bakalım bu işe yarayacak mı. 

Pek çok şey önerdim AMD sürücü aracı bile GPU modelinizi görmüyorsa sisteminizde bir yazılım kartın sürücü kurulumunu engelliyor yada çakışma yapıyor demektir. Bu durumda ya sistem geri yükleme ile bu işlemlere başlamadan önceki tarihe dönüp direkt olarak size verdiğim AMD HD7670 sürücüsü ile kurulum denemek yada windows sıfırlama veya format işlemi ile ilk olarak AMD sürcüsünü kurmak olur.

bu forumda konu açmadan önce driver booster ile güncellemiştim zaten. Evet güncellenmişti ancak masaüstüne sağ tıkladığımda radeon settings , Catalyst control center gibi uygulamalar çıkmıyordu ve performans'da iyi değildi bu nedenle konu açmak istedim. Birazdan format atacağım ve dediğinizi yapacağım umarım düzelir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çift GPU olduğundan dolayı sürüm yada sürücü hatası alıyor gibisiniz. Daha önceki sisteminiz ne ise ona dönmenizi tavsiye ederim. Bu sorun sonradan olmuş olmalı.

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çift GPU olduğundan dolayı sürüm yada sürücü hatası alıyor gibisiniz. Daha önceki sisteminiz ne ise ona dönmenizi tavsiye ederim. Bu sorun sonradan olmuş olmalı.

bilgisayarımı ilk satın aldığımda windows 7'idi ama pek dönme taraftarı değilim tüm destekler kesildiği için. oynadığım oyunlarda sorun yokken win10'daydım

KS

Croxell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet , format attım ardından win10 olarak whql onaylı olanını ve beta olanını indirmeyi denedim ve aynı hataları verdi. Bu sefer de win7 64 bit indirmeyi denemek istedim ve kurulum başarılı oldu ancak aygıt yöneticisinde kartım Windows Temel Bağdaştırıcısı olarak görünüyor ama başarılı bir indirme olduğunu düşünüyorum çünkü bir mavi ekran vs. almadım. aygıt yöneticisinde görünmeme sebebi nedir? veya bunun bana bir zararı olur mu? performans testi yapacağım oyunda yarın bildireceğim

ilk olarak catalyst control center'da grafik kartımı yapılandırmam için gerekli ayarları göremiyorum bunun grafik kartımın algılanamamasınından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü catalyst control center'dan donanım bileşenlerinde görüntü kısmında ekran kartımı catalyst control center bile algılamıyor ilk attığım ss ekran kartımın algılanmaması 
Screenshot_2.png

bu ss ise catalyst control center'da ki eksik grafik yapılandırma ayarlarım 
Screenshot_1.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızda bir sorun var mı emin değilim direkt olarak kartta sorun var demek istemiyorum ama bir ihtimal kartta bir sorun olabilir. GPU-z ve benzer yazılımlara göre ekran kartınızın kodu 1002 6840 ki bu HD 7600M serisi demek oluyor. Model kodu ise 103C 183C olarak geçiyor ki buda HD 7670M modeli olarak çıkıyor bunda sorun yok. Ancak sürücü bile kartı görmüyorsa kartta yada anlayamadığım bir yazılımsal sorun var demek oluyor. Benim aklıma şuan için başka bir şey gelmiyor HP desteğe yazmayı denediniz mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistminizdeki GPU sürücüsünü kurduğunuzda GPU 'unun gerekli ayarlarına ulaşamadığınızı sadece sürücünün kurulduğunu söyleyin. Yani Catalsyt yazılımında hiçbir ayar yok boş sayfa diye bildirin ki SS alıp onuda paylaşabilirsiniz. Birde FPS olarak sorun yaşadığınızı bildirin ve işletim sisteminizide söyleyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri