sık sık bilgisayarın dışından tozları aldım ama kasayı hiç açmadım. fan temizliği evde yapması zor veya kolay mı?Merhabalar 2 yıl içinde hiç bakıma gönderdinizmi laptopu veya kendiniz bakımını gerçekleştirdinizmi
Önerilerim:
1. Bakım yapılmadıysa termal macun ve fan temizliği bakımının yapılması gerekirse termal pad kullanılması
2. Laptopun altına laptop soğutucusu konulması (bu konuda laptopunuzun fanları ile soğutucunu fanlarının yönlerinin denk gelip gelmemesi çok önemli yoksa işe yaramaz değilde direkt daha fazla ısınmaya sebep olabilir laptop markanızla alıcağınız soğutunun uyumunu alıştırmalısınız.)
Merhabalar tekrardansık sık bilgisayarın dışından tozları aldım ama kasayı hiç açmadım. fan temizliği evde yapması zor veya kolay mı?
bilgisayar standı kullanmaktayım yanlış hatırlamıyorsam BoYata N19 modeliydi.
Teşekkür ederim yardımınız için. İlk yorumunuzdan sonra biraz araştırma yaptım ve kasa (vidanın dışında) da ek olarak klips olduğunu öğrendim denemelerim sonucunda klipslere ulaşamadım. Özellikle bakım sırasında izleyebileceğim bir servise götürmeyi düşünüyorum.Merhabalar tekrardan
Dış taraftan tozları almak maalesefki yetmiyor kasa temizliği yapmanız gerekmekte önerilen süre 6 ay veya senede 1 zorluk kısmına gelirsek tamamen göreceli bi kavram aslında ben bugüne kadar hiç servise vermedim hep kendim yaptım çünkü servislerin gerçekten düzgün yapıp yapmadığına güvenmiyorum (çevremdekilerin şikayeti ile bu güven kırıklığı oluştu) evde yapma konusundada aslında gayet kolay kasa açıldıktan sonra eskği termal macunu bir peçete yardımıyla silmelisiniz varsa eski termal padleri söküp yerine yeni aldığınız padleri takmalısınız ve yeni termal macununuzu sıkmalınısz (laptop marka modele göre youtube de kasa temizliği videoları bolca var oradan yardım alabilirsiniz) kasa temizliğinde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise fanın içine üflerken veya hava püskürtürken sıcak hava olmadığına ve aynı zamanda fanın dönmediğine emin olmalısınız elinizle veya fan yapraklarının arasına bir kalem çubuk benzeri birşey koyarak sabitleyip üfleme ve temizleme işlemini yapabilirsiniz
Stand konusunda aslında sizin kullandığınız sanırım normal yükseltme standı ben sizin ki gibi bir standdan bahsetmemiştim soğutucu standlardan bahsetmiştim aslında soğutu standlarda içlerinde fan sayesinde laptopları biraz daha soğuk tutmaya çalışır ama üsttede dediğim gibi laptopunuza uygun modeli almanızı öneriyorum yoksa fanların çakışması gibi durumlarda soğutmaktan ziyade daha çok ısındırabilir
Rica ederim umarım işin sonunda yardımım dokunmuştur iyi günler dilerimTeşekkür ederim yardımınız için. İlk yorumunuzdan sonra biraz araştırma yaptım ve kasa (vidanın dışında) da ek olarak klips olduğunu öğrendim denemelerim sonucunda klipslere ulaşamadım. Özellikle bakım sırasında izleyebileceğim bir servise götürmeyi düşünüyorum.