HYPE UNO SİSTEM SORUNU

DegReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
daha yeni hype-uno hazır sistem aldım ancak sistemin mhz ini yükseltmeye çalıştıgımda monitöre görüntü gelmiyor ve her defasında bios u sıfırlamak zorunda kalıyorum
anakart b450m-h 3600mhz ramlerde 3600 mh 16 gb şuanda 2133 de çalışıyor yardımcı olabilir misiniz ?

KS

DegReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakartım b450m-h ve evet xmp açtım

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
Öncelikle görüntü gelmeme gibi durumlarda BIOS pilini çıkarmak yerine CLR CMOS yapman daha hızlı ve pratik olur.
Bir diğeri de BIOS güncel değil ise güncelle.

KS

DegReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
clr cmos ne oluyor

ha bide bios sürümüm f63 sanırım güncel sürüm olması lazım

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Slotlara doğru taktığınıza emin misiniz ? Bios son sürümse farklı slot kombinasyonuyla takmayı deneyin. Normalde xmp ile 3600 desteği var görünüyor anakartın.
Gigabyte anakartlarda XMP profilleri problemli olabiliyor. Araştırıp manuel artırmayı denerseniz çoğu kişi bu şekilde çözmüş sorunlarını.

KS

DegReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ramleri degiştirdim ancak sorun hala devam ediyor manuel artırmayıda bilmiyorum malesef

KS

DegReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ram slotlarını degiştirdim bi fark olmadı tek ram denedim yine aynı sonuçu aldım manuel yükseltme nasıl yapılıyor onu bilmiyorum aradıgım videolardan da çok bişey anlayamadım

Son düzenleme:

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
ram slotlarını degiştirdim bi fark olmadı tek arm denedim yine aynı sonuçu aldım manuel yükseltme nasıl yapılıyor onu bilmiyorum aradıgım videolardan da çok bişey anlayamadım
Anakart bios ram hızları seçimi olur. Tam yerini hatırlamıyorum ama bakarsanız görürüsünüz.

KS

DegReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ram hızları sadece otomatik olarak degişiyor

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
ram hızları sadece otomatik olarak degişiyor
Ram markasını ve psu yazar mısınız. Ram testi yaptınız mı bir sorun var mı? Ram hızlanınca ya kendi hata veriyor ya da güç kaynağına yüklenince sorun çıkıyor diye tahmin ediyorum. Başka bir kullanıcı psu değişimiyle sorunu çözdüğünü belirtmiş. Elinizde başka psu varsa ya da kısa süreli temin edip deneme imkanınız var mı?
Çok çok düşük ihtimal raminiz desteklemiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri