Hyper-V etkinleştirme

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selam arkadaşlar, bluestak kuracaktım ancak sanallaştırma etkin değilmiş, biraz uğraştım bios tan enable yaptım ayarı  denetim masasında program özellik ekleme seçiyorum hyper v seçeneği devre dışı gözüküyor ,

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hyper-V yani Sanallaştırma Teknolojisi işlemci odaklı bir özelliktir ve her işlemcide olmaz. Bu yüzden işlemcinizin Modeli her ne ise önce onu Google 'da aratın ve INTEL veya AMD 'nin kendi sayfalarında Sanallaştırma için uygun mu bunu öğrenin. Anakart üzerinde aç/kapat ayarı olabilir ancak o anakarta bu özelliği koymalarının sebebi o anakarta takılabilen başka bir işlemcide Hyper-V özelliği vardır bunun için koyulmuştur. Sizdeki işlemcide yoksa Hyper-V özelliği aktif etseniz bile kullanamazsınız. Windows Özellik Ekle/Kaldır 'da devre dışı olmasının sebebi bu olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yok yok yakmayın :) destekliyor. AMD için bu Hyper-V modu isim olarak SVM Mode olarak geçiyor. BIOS 'a girip genelde CPU Features içinde SVM Mode 'yi bulup Enable yaptıysanız sanallaştırma Windows içinde aktif olacaktır. Daha sonra Windows üzerinden Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler bu konumdan sol menüden Windows özelliklerini aç veya kapat 'a tıklayın Hyper-V 'yi ektinleştirebilmeniz gerek artık.

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam teşekkürler, çalıştı şuan ben yanlış yeri açıyormuşum, benim açtığım şey SR-IOV Support , bu ne işe yarıyor biliyor musun

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SR-IOV PCI-E ile bağlı kartların sanallaştırılması için kullanılan bir protokol. PCI-E ile bağlı kartların (E.Kartı, SSD, veya Ethernet kartı gibi gibi) cihazların sanal makineler arasında verimli bir şekilde paylaşımını sağlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri