i5 12600K Rtx 3070 TI DDR5 Sistem Toplama Artılar-Eksiler?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
DDR5 ramler ve anakartlar ile alakalı birkaç bir şey yazmıştım daha önce forumda. Sonunda videoyu hazırlayıp çıkabildim.

DDR5'e geçmek için bu günün tarihi ile çok erken. Hala stabil çalışmayan birçok uygulama var . Genelleme yaparsak ( 4800-5200mhz gibi giriş seviyesi ramler için) oyunlarda ciddi performans düşüklüğü var. Bunun yanı sıra eğer render, 3d, yazılım işleriyle uğraşıyorsanız tekrar düşünmelisiniz. Çünkü ben edit yaparken savaş verdim .Kimi zaman premier proda takılmalar meydana geldi . Bunu da belirteyim. Eğer üst seviye intel bir sistem toplamak istiyorsanız ,f/p orta seviye b660 olabilir, bir anakart ile yüksek MHz'li bir DDR4 ram çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Kişisel kanal paylaşmanın yasak olduğunu öğrendiğim için kanal ismi bırakıyorum sadece.

Son olarak birçok kişinin yanlış bildiği bir gerçeği de sizlerle paylaşayım. 12. Nesil Intel işlemciler "K" ibareli olsun olmasın önemli değil. Performans ayarlarında dahi ne kadar güce ihtiyaç duyarsa o kadar güç kullanıyor. Hatta işlemcileri aman sakin çalış aman az güç tüket diye uyarmışlar sanırım.

Youtube "Tükkan" yazarak son videoma bakabilirsiniz. Keyifli forumlar. Keyifli seyirler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Evet bu konuda insanların rahatsızlığı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. DDR5 kanadında Intel piyasadaki tek firma olduğu için midir bilemiyorum ama bir laubalilik söz konusu. Bu konuda AMD de zayıf kalıyor bana göre. Birkaç yıl alacaktır DDR5 piyasasının oturması. Teşekkürler video için bu arada :)

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Rica ederim dostum keyifli seyirler . Hayal kırıklığı oldu benim için . Beklentim çok yüksekti . Ddr5 in ram üreticilerinin , anakart üreticilerinin ciddi manada piyarını iyi hazırlayıp reklamını iyi yapıp a-b-c inceleme kanalları ile anlaşıp güzel pazarladılar . Tamamen yanlış buluyorum bu durumu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri