Soru I5 14600Kf - Msi RTX 5060 Ti̇ 16Gb - 45.000 TL Pahalı Mı?

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
İ5 14600kf
Ekran Kartı
Rtx 5060 Tİ 16GB
Değerli dostlar selamlar

Perşembe günü aşağıdaki sistemi topladım ve sipariş ettim. Sizce pişman olmalı mıyım?
45.500TL

1758386982852.jpeg

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
452
Şu an fiyatı normal montajlama güzel yapılırsa pişman olmazsın.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şu an fiyatı normal montajlama güzel yapılırsa pişman olmazsın.
Bi kaç arkadaşım 45.500 bunu almak yerine 9070xt sistem tavsiye ettiler. İntel olduğu için soket değişimi sıkça görülmesi kaynaklı ileride işlemci yükseltmesi yapamayacağımdan vs bahsetti canım sıkıldı

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
452
Bi kaç arkadaşım 45.500 bunu almak yerine 9070xt sistem tavsiye ettiler. İntel olduğu için soket değişimi sıkça görülmesi kaynaklı ileride işlemci yükseltmesi yapamayacağımdan vs bahsetti canım sıkıldı
Sistemi iade etmeyi mi düşünüyorsun ? İntel iki yılda bir soket değiştirir takip etmesi zor.. AMD bu konuda çok iyi kullanıcı odaklı. Alternatif olarak Ryzen 5 7500F işlemcili 9070XT olabilir tabi.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Canım sıkıldı iade ya iade edeyim diyorum yada anakart çok yetersiz onu msı B760 ile değişecem. 51k ya gelecek fiyatı

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
452
Canım sıkıldı iade ya iade edeyim diyorum yada anakart çok yetersiz onu msı B760 ile değişecem. 51k ya gelecek fiyatı
B760 ile birşey değişmez yine Lga 1700 soket işlemciden devam edebilirsin o da en fazla i9 işlemci takarsın kumar oynamaya benzer hep sorunlu işlemciler. İntel de güncel işlemci için 1851 soket anakartlara geçmen gerekli yani ultra k serisine o da 360 mm sağlam bir sıvı soğutma ile yani.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu işlemci ile devam edecek olsam 4 5 yıl götürmez mi. Varsın işlemci yükseltmeyeyim ama anakart işlemci ram ve ekran kartı tam performans çalıstırır mı

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
452
Bu işlemci ile devam edecek olsam 4 5 yıl götürmez mi. Varsın işlemci yükseltmeyeyim ama anakart işlemci ram ve ekran kartı tam performans çalıstırır mı
Bu işlemcin gayet performanslı güçlü bir işlemci onda sorun yok. 4-5 yıl götürmesi senin kullanım amacına bağlı her oyunu maximum ayarda oynayamassın onun dışında bir problem olmaz.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu işlemcin gayet performanslı güçlü bir işlemci onda sorun yok. 4-5 yıl götürmesi senin kullanım amacına bağlı her oyunu maximum ayarda oynayamassın onun dışında bir problem olmaz.
Senide hocam daralıyor gibi oldum hakkını helal et 😅
Canımı çok sıktı bu durum 45k para verip parçaların yanlışlığından tam performansı alamadan kullanacakmışım gibi geliyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
452
Senide hocam daralıyor gibi oldum hakkını helal et 😅
Canımı çok sıktı bu durum 45k para verip parçaların yanlışlığından tam performansı alamadan kullanacakmışım gibi geliyor
Alınmış alınmıştır can sıkmaya gerek yok sistemin keyfini çıkar bu zamanda daha gideri var o sistemin.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
İşlemci iyi yükseltme istemez ancak o anakart işlemci için düşük seviye.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
Şimdi bazı yanlışları düzeltelim

Huc bir şekilde Intel alınmaz diye bir durum yok

Evet Intel sokette yolun sonuna gelindi
AMD de hala devam ediyor

Ama AMD de büyük ihtimalle önümüzdeki sene soket değişikliğine gidecek

Soket ömrü olarak hala AMD önde
Sonuçta biri kesin soket ömrünü tamamlamış
Diğeri hala devam ediyor

Ayrıca AMD her ne kadar soket ömrü bitti dese de
Tam seri uru cikarmasa bile bir kaç küçük ürün sürprizi yapabiliyor

Bunu am4 sokette gördük

Ama ilk başta da dediğim gibi
Çoğunlukla öncelik AMD olsa da Intel alınmaz diye bir durum yok

Burada kullanım amacla

Bu sistemi toplayacagin fiyata 7500f işlemcili ama bu sotemdeki ekran kartından daha iyi ekran kartlı bir sistem toplar mısın
Toplarsın

Amacın sadece FPS oyunu değilse fiyat performansta daha iyi bir seçim olur mu olur

Ama ben sadece FPS oyunları oynuyorum

Bu saatten sonra çok uzun bir süre hiç birşeyi güncellenen diyorsan
Intel 14600k da avantajlı olabilir

Veya FPS ağırlıklı olsa da hikayeli de oynayacagim

Bu yüzden bu paraya
7500f li ama diğer sistemdeki ekran kartından daha iyi bir ekran kartı alayım FPS oyunlarinda Intel daha iyi olsa da
Genel değerlendirmede 7500f li daha iyi ekran kartlı bir sistem daha mantıklı görünüyor ayrıca ilerde elime az biraz para geçer satarım 7500f i üstüne para koyar daha güçlü bir işlemci alırım bu sefer her türlü daha iyi bir sistemim olur

YUKARIDA ANLATTİKLARİMİN HEPSİ KİSİDEN KİSİYE DEGİSECEK SENERYOLAR

Sen hangi seneryonun oyuncususun o önemli

Tekrar söylüyorum
Oncelik %80 oranında am5 soket

Ama Intel asla alınmaz diye bir durum yok

LAKİN O ANAKARTİ O İŞLEMCİ İCİN UYGUN GGÖRMÜYORUM

Tamam teorik olarak uyumu var
Ama bir tık daha iyisi daha iyi olur

Aslında hakkı Z serisi anakart ama
Fiyat bu sefer çok daha fazla yükselir

B serisi mosfet soğutmalı bir ürün iyi bir tercih olur

Bu da fiyatı biraz yükseltecek ve bunun fiyatı ile birlikte alternatif am5 sistemle karsilastkrmak lazim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
452
İşlemci iyi yükseltme istemez ancak o anakart işlemci için düşük seviye.
Biz o anakartta i7 işlemci kullanıyoruz, C# pyhton java dillerinde yazılım için kullandığımız bir sistem ve ram lerde tam kapasite kullanılıyor sistem sürekli full yükte daha problem yaşamadık.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
Biz o anakartta i7 işlemci kullanıyoruz, C# pyhton java dillerinde yazılım için kullandığımız bir sistem ve ram lerde tam kapasite kullanılıyor sistem sürekli full yükte daha problem yaşamadık.
siz yaşamadınız oldu bitti maşallah o zaman
tamamdır
müthiş
mükemmel

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şimdi bazı yanlışları düzeltelim

Huc bir şekilde Intel alınmaz diye bir durum yok

Evet Intel sokette yolun sonuna gelindi
AMD de hala devam ediyor

Ama AMD de büyük ihtimalle önümüzdeki sene soket değişikliğine gidecek

Soket ömrü olarak hala AMD önde
Sonuçta biri kesin soket ömrünü tamamlamış
Diğeri hala devam ediyor

Ayrıca AMD her ne kadar soket ömrü bitti dese de
Tam seri uru cikarmasa bile bir kaç küçük ürün sürprizi yapabiliyor

Bunu am4 sokette gördük

Ama ilk başta da dediğim gibi
Çoğunlukla öncelik AMD olsa da Intel alınmaz diye bir durum yok

Burada kullanım amacla

Bu sistemi toplayacagin fiyata 7500f işlemcili ama bu sotemdeki ekran kartından daha iyi ekran kartlı bir sistem toplar mısın
Toplarsın

Amacın sadece FPS oyunu değilse fiyat performansta daha iyi bir seçim olur mu olur

Ama ben sadece FPS oyunları oynuyorum

Bu saatten sonra çok uzun bir süre hiç birşeyi güncellenen diyorsan
Intel 14600k da avantajlı olabilir

Veya FPS ağırlıklı olsa da hikayeli de oynayacagim

Bu yüzden bu paraya
7500f li ama diğer sistemdeki ekran kartından daha iyi bir ekran kartı alayım FPS oyunlarinda Intel daha iyi olsa da
Genel değerlendirmede 7500f li daha iyi ekran kartlı bir sistem daha mantıklı görünüyor ayrıca ilerde elime az biraz para geçer satarım 7500f i üstüne para koyar daha güçlü bir işlemci alırım bu sefer her türlü daha iyi bir sistemim olur

YUKARIDA ANLATTİKLARİMİN HEPSİ KİSİDEN KİSİYE DEGİSECEK SENERYOLAR

Sen hangi seneryonun oyuncususun o önemli

Tekrar söylüyorum
Oncelik %80 oranında am5 soket

Ama Intel asla alınmaz diye bir durum yok

LAKİN O ANAKARTİ O İŞLEMCİ İCİN UYGUN GGÖRMÜYORUM

Tamam teorik olarak uyumu var
Ama bir tık daha iyisi daha iyi olur

Aslında hakkı Z serisi anakart ama
Fiyat bu sefer çok daha fazla yükselir

B serisi mosfet soğutmalı bir ürün iyi bir tercih olur

Bu da fiyatı biraz yükseltecek ve bunun fiyatı ile birlikte alternatif am5 sistemle karsilastkrmak lazim
Hocam detaylı yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim.

Senaryolar içinde benim durumumu şöyle özetleyeyim. Şuanki sistemim 5 5500 - 1660 super. Buda yetiyordu bana. Ancak hem gösteriş(kasa dış görünüş) hemde tatmin etmesi açısından yenilemeye karar verdim. Eski sistemi 14k gibi bir fiyata elden çıkardım üstünü 5 taksitli olarak tamamlıyorum.
Oyun olarak fbs oynuyorum çok nadir bazen gamepass da hoşuma giden hikayeli oyun olursa oynuyorum. Onun dışında internette takılıyorum başka bir işlem yapmıyorum.
45k gibi bir fiyata bu sistem isterim ki 6 7 yıl götürsün. Öte yandan amd işlemcili benzer bir sistem bir araya getirdiğimde 50kyı geçiyor gerek var mı bilemedim. İyice canım sıkıldı

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Cinebench r24'de kaç puan alıyorsunuz?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
452
Cinebench r24'de kaç puan alıyorsunuz?
Hiç test yapmadık testler anladığımız bir olay değil ama işlemci ve ekran kartından dolayı cihaz yetersiz kalıyor Macbook pro serisine geçeceğiz AMD sistem tercih edemiyoruz kullanılan proğramlarla uyumsuzluk sorunu var.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Hiç test yapmadık testler anladığımız bir olay değil ama işlemci ve ekran kartından dolayı cihaz yetersiz kalıyor Macbook pro serisine geçeceğiz AMD sistem tercih edemiyoruz kullanılan proğramlarla uyumsuzluk sorunu var.
Anakarttan dolayı yetersiz kalıyor. Cinebench testi yaparsanız işlemcinin tam performansını alamadığınızı göreceksiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri