i5-4590 İşlemci Hızı Yük Altında Düşüyor

hakanevg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci: i5-4590 3.3GHz(3.7GHz)
Ram: Hyperx Fury 8Gb 1600MHz DDR3+ Corsair Venegance 4Gb 1600MHz DDR3
Anakart Gigabyte H81M-S1
Başlıkta da belirttiğim gibi daha önce de birçok Forum'da açmıştım Technopat vb. üzerinde bahsettim ama çözüm bulamadım.
i5-4590 işlemcim Turbo frekansı 3.7 gigahertz olmasına rağmen Turbo aktif masaüstünde standart gezinirken işlemcide yük yok iken 3.6 gigahertz oluyor (onunda sebebini aşağıda yazdım işlemci çarpan katsayısı bios üzerinde 100 olması gerekliyken 99,xx şeklinde görünüyor). oyun veya işlemciye yük bindiren herhangi bir uygulamayı açtığımda ise tekrar 3.3'e geri dönüyor yani Turbo Boost oyunlarda veya yüke bindiğinde aktif olmuyor ve RAM'lerin hızı 1600 değil 1590 megahertz gibi değerlerde kalıyor anakartımın Gigabyte EasyTune programı ile işlemciyi eco moda alırsam o zaman RAM'ler 1600'de çalışıyor ayrıca BIOS ayarlarında bir şey dikkatimi çekti BCLK bildiğim kadarıyla çarpan katsayısı normalde 100 olması gerekirken 99, XX şeklinde ve buna bağlı olarak sanırım hızlar tam olarak maksimum değere ulaşmıyor bu da bir diğer sorun asıl sorun hız düşmesi. Konu hakkında bilgisi olan birileri anakartıma BIOS'a ve işlemcime ayar yapmama yardım ederse sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: i5-4590 İşlemci Hızı Yük Altında Düşüyor

Normal şartlarda Intel® Turbo Boost Technology 2.0 teknolojisi olan bir anakartta bu ayarın Enable yapılması başka hiçbir ayara ihtiyaç olmadan eğer sıcaklıklar normalse işlemcinin 3.7GHz hızdan aşağı inmemesi için yeterlidir. Sizi anakartınızda Intel® Turbo Boost Technology var ama versiyonunu öğrenemedim. Bu anakartla bu sorunu yaşayan pek çok kişi gördüm nette sorun bu olabilir.

KS

hakanevg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıcaklık konusunda sorun yok maksimum 60 derece oluyor tam yükte ama turbo boost da sorunlu BCLK değeri de

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Turbo Boost teknolojinizin versiyonunu öğrenin derim. 2.0 değilse sorun budur. Dediğim gibi TR ve yabancı kaynaklarda bu anakartla maksimum frekans sorunu yaşayan hatırı sayılır bir kitle gördüm.

KS

hakanevg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Anakartta turbo boost desteği var ama versiyon yok internette araştırdım versiyon işlemciye bağlı oluyormuş ve işlemcim Turbo boost 2.0 destekliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Anakartın da o sürüm için desteğinin olması gerekiyor. Sisteminizde gördüğüm tek sorun bu. Eğer buda değilse işlemcinizde bir problem var demektir.

KS

hakanevg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama
işlemci boşta 3.7GHz hıza çıkıyor fakat yük altında 3.3 veya 3.2 oluyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri