Soru I7 14700F CPU Ile Kule Tipi Işlemci Sonrası Sıcaklık Değerleri

cihatr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Aşağıdaki sistemde standart fanlara ek olarak kasanın üstünedeki alana iki fan daha taktım.
CPU soğutucu olarak Thermalright kule tipi çift fanlı soğutucu ekledim.

Boşta ve internet sayfaları açıkken 32-38 arasında geziyor sıcaklık. %100 yük testinde130 watta kadar CPU çıktığında 5 dakikalık test sonunda Max gördüğüm sıcaklık 62 derece. Oyunlarda henüz denemedim ısı ortalaması sizce nasıl? Merak edenler için istediği uygulama ve konfigürasyonla test yapıp ekran görüntüsü paylaşabilirim. Ayrıca oyun oynarken PSU'nun yetmemesinden çekiniyorum bu konuda da öneri ve tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.

Ekran kartı: Zotac RTX 4070 Super 12 GB
İşlemci: Intel i7 14700F CPU
Kasa: Thermaltake S200 tg argb•
Güç kaynağı: Thermaltake 650W 80+
RAM: 32 GB

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    14.9 KB · Görüntüleme: 3
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    49.2 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    117.1 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    2.1 MB · Görüntüleme: 3

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
486
İşlemci sıcaklık değerleri;
gerek stok-masaüstünde, gerek OCCT testinde güzel-iyi.
Çoğu kişi İNTEL 14 nesil i7 lerde masaüstünde bile daha kötü değerlerle karşılaşabiliyor.

Bunun dışında ağır, cpu ya yüklenene testlere gerek yok bence. Risk almaya gerek yok. Ağır testlerdeki Ani sıcaklık artışı yaratması durumunda 90 üstü 95-100 derecelere riskine hiç girmeyin derim...

Şu aşamada anakart üreticisi microcode bios güncellemesi yayınlamışsa bunu yapmaya çalışın.

Kullandığınız uygulamalar ve oyunlarda (özellikle işlemciye yüklenenlerde) sıcaklıkları izlersiniz.

KS

cihatr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci sıcaklık değerleri;
gerek stok-masaüstünde, gerek OCCT testinde güzel-iyi.
Çoğu kişi İNTEL 14 nesil i7 lerde masaüstünde bile daha kötü değerlerle karşılaşabiliyor.

Bunun dışında ağır, cpu ya yüklenene testlere gerek yok bence. Risk almaya gerek yok. Ağır testlerdeki Ani sıcaklık artışı yaratması durumunda 90 üstü 95-100 derecelere riskine hiç girmeyin derim...

Şu aşamada anakart üreticisi microcode bios güncellemesi yayınlamışsa bunu yapmaya çalışın.

Kullandığınız uygulamalar ve oyunlarda (özellikle işlemciye yüklenenlerde) sıcaklıkları izlersiniz.
Masaüstünde bile derken hocam? Zaten masaüstü benim pc sanırım bir karışıklık oldu yazarken. Microcode güncellemesi vardı yaptım su an en güncel biostayim. Umarım böyle stabil devam eder teşekkürler yorumunuz için. https://forum.pchocasi.com.tr/konu/pch-goat-v4-rgb-kontrolu-var-miydi.93525/

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
486
Masaüstünde, yani bir uygulama açık değilken, pc açıldığı zamadaki monitör masaüstü görüntüsü, bekleme pozisyonu....Boşta diye bahsettiğiniz durum

KS

cihatr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Masaüstünde, yani bir uygulama açık değilken, pc açıldığı zamadaki monitör masaüstü görüntüsü, bekleme pozisyonu....Boşta diye bahsettiğiniz durum
Cok pardon anlam karmaşası olmuş. Haklısınız biraz araştırınca değerlerimin ideal olduğunu fark ettim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
486
Son aklıma gelen, belirtmeyi unuttuğum.
Microcode güncellemesi özel bir bios yamasıdır. İNTEL in önerdiği ayarlamaları kapsar.
Microcode bios yaptıktan sonra, bios ta hız aşırtmaya yönelik ayarlamaları yapmazsınız.
RAM için EXPO-XMP enable yapabilirsiniz.
fakat diğer hız aşartma ayarlamaları, özellikle işlemciye yönelik olanları yapmaktan kaçının.

İNTEL 14 SERİ bu modellerde. İNTEL in önerisi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri