i7 8700k r7 3700x (Ryzen sıkıntısı??)

ozannn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar 2 adet bilgisayarım var. Bunlardan birisi R7 3700X 3200MHz RAM'li diğeri i7 8700K 3200MHz RAM'li bir sistem. Her iki sistemde de çift taraf fanlı 280mm radyatör kullanıyorum. Isı derecelerinden yana bir problem yok. Her iki sistemde de 1660 Super ekran kartı kullanıyorum. Her iki sistemin BIOS'ları güncel. Herhangi bir problem yok.
Gelelim soruma ben bu iki sistemle de Metin 2 oynuyorum. Intel sistemde 20 civarı Client açtığımda herhangi bir sıkıntı yokken aynı şeyi Ryzen sistemde yaptığım zaman 6-7 Client'te mousemde anlık donmalar donarak ağır çekimde ilerlemeler oluyor. Anlamsız kasmalar oluyor. Son zamanlarda da bildiğiniz üzere R9 5950X Intel'i hem tekli hem de çoklu çekirdekte alt üst etmiş durumda. Yakın zamanda R9 5950X sipariş edeceğim. Sizce Intel'den şaşmamalı mıyım yoksa yeni nesil R9 5950X'TE böyle bir sorun olmaz mı?
- Şunu da ekleyim fanboyluk vs değil eğer ki ikilemde kalan olursa bu işlemciler arasında 8700k bu zamana kadar kullandığım en kaliteli en stabil işlemci oldu. R7 3700X e bile birçok oyunda gerek CPU kullanımı herekse ısı olarak anlamsız bir şekilde fark attı. Eğer böyle bir işlemciyi bir fırsatla yakalarsanız içiniz rahat olsun.

-Technopath sosyalde aynı konuyu açtım ve saçma sapan TDK hataları yüzünden konuya gelen yorumlara cevap verme yetkim alındı burda umarım böyle saçma gereksiz kurallar yoktur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi Metin 2 dediğiniz oyun güncel bir oyun değil o oyunun kodlama yapısı INTEL işlemcileri ile çok daha iyi çalışmak üzerine yapılmış. Pek çok eski tarzda oyun bu INTEL ayrımına sahip ki hatta çoğu güncel bazı online oyunda bu şeyi yapıyor örnek CSGO oyunu oda Ryzen 5000 serisi çıkana kadar INTEL ile en iyi çalışan oyundu artık 5600X ile 10900K performansını alabiliyorsunuz oyunda. Yani özetlersem Metin 2 için Ryzen 5000 serisine geçmek fayda etmeyebilir ama diğer her oyun için 5600X veya üzeri size oyunlarda oldukça fazla FSP kazancı sağlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri