i9-12900k + 3090 ti sistem öneri

drmsaliuzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar iyi forumlar. Almanya'dan bir tanıdığım aracılığı ile sistem alacağım. Uygun fiyatlı bir yerde sistem buldum ancak ekran kartı markası Zotac. Çeşitli forumlardan araştırdım kimileri övüyor kimileri kötülüyor. Bütçe arttırımı yapamam sizce ekran kartını 3090'a düşürüp rog strix gibi bir marka ekran kartı almak mı mantıklı olur yoksa 3090 ti Zotac mı ? Ayrıca kasa üzerinde 7 fan var yine de sıvı soğutma şart mıdır ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bu işlemci için tabii ki de sıvı soğutma şart. Başka türlü soğutamazsınız. Ekran kartı olarak da Zotac öyle kötü bir marka değil. Daha üst markalar vardır ama Zotac alınmaz diye bir şeyde söylenemez. Bence 3090Ti Zotac kullanılabilir.

zyixexe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Arkadaşlar iyi forumlar. Almanya'dan bir tanıdığım aracılığı ile sistem alacağım. Uygun fiyatlı bir yerde sistem buldum ancak ekran kartı markası Zotac. Çeşitli forumlardan araştırdım kimileri övüyor kimileri kötülüyor. Bütçe arttırımı yapamam sizce ekran kartını 3090'a düşürüp rog strix gibi bir marka ekran kartı almak mı mantıklı olur yoksa 3090 ti Zotac mı ? Ayrıca kasa üzerinde 7 fan var yine de sıvı soğutma şart mıdır ?
oyun için alacaksanız bence 3090 a düşürün çünki 3090ti nin güç tüketimi baya fazla diye biliyorum aralarındaki fps farkıda az diye biliyorum

KS

drmsaliuzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu işlemci için tabii ki de sıvı soğutma şart. Başka türlü soğutamazsınız. Ekran kartı olarak da Zotac öyle kötü bir marka değil. Daha üst markalar vardır ama Zotac alınmaz diye bir şeyde söylenemez. Bence 3090Ti Zotac kullanılabilir.
teşekkürler tavsiye için :)
oyun için alacaksanız bence 3090 a düşürün çünki 3090ti nin güç tüketimi baya fazla diye biliyorum aralarındaki fps farkıda az diye biliyorum
iş ve oyun odaklı alacağım ama ilk amacım oyun :) güç tüketimini elektrik faturası açısından söylediyseniz benim için bir sıkıntı teşkil etmiyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Sıvı soğutma şart , zotac kötü değil alınabilir.

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Zotac kötü değildir ancak 3090ti'ye gerçekten ihtiyacınız yoksa hiç gerek yok (büyük ihtimalle değmez), kafanızın rahat edeceği bir 3090 alın geçin. Öyle bir sistemde mutlaka sıvı soğutma olmalı. Hem performans açısından (yanlış bilgilendirme olmasın ama şart bile olabilir!) hem de sisteme saygısızlık olur sıvı soğutma olmaması :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri