- Tepki
- 0
Başlıkta belirttiğim gibi işlemci kullanılmayan oyunlarda bile işlemci 90-100 dereceyi görüyor.
Bilgisayarım bu şekilde
Bilgisayarım bu şekilde
H100i Elite LCD sıvı soğutucu en son çıkan soğutuculardan yük altında oyun oynarken yükseliyor fps kısıtladığımda 60 yada 100 e sıcaklık düşüyor ama bana garip gelen ekran kartı gerektiren oyunlarda ekran kartının ısınmayıp işlemcinin ısınmasıHocam soğutucunuz nedir? Belki yeterli değildir ama bu derece yine de fazla. Yük altında mı bu dereceler yoksa kullanım oranı düşükken mi böyle. Soğutucu oturmamış ya da koruma jelatini varsa çıkartılmamış olabilir mi?
Ekran kartı ağırlıklı olduğu için işlemci zorlamayacak diye bir durum yok hocam. Tüm çekirdekler aktif çalıştığı için bu tarz durumlar yaşanabilir. Görev yöneticisinden sistemi kullanan uygulamalar var mı bakın. Soğutucunun termal macununu kontrol edin.H100i Elite LCD sıvı soğutucu en son çıkan soğutuculardan yük altında oyun oynarken yükseliyor fps kısıtladığımda 60 yada 100 e sıcaklık düşüyor ama bana garip gelen ekran kartı gerektiren oyunlarda ekran kartının ısınmayıp işlemcinin ısınması
240mm işlemciye yük altında yetersiz olabilir, normalden fazla ısındığını belirtiyorsunuz. Montajı siz yaptıysanız işlemciye tam temas ediyor mu ya da sorunlu gibi duruyor olabilir mi? Boştayken kaç derecede ve hangi oyunda kaça çıkıyor. MSI Afterburner baktığınızda kullanım oranı ve sıcaklığı tehlikeli sıcaklığa gelene kadar gözlemler misiniz.H100i Elite LCD sıvı soğutucu en son çıkan soğutuculardan yük altında oyun oynarken yükseliyor fps kısıtladığımda 60 yada 100 e sıcaklık düşüyor ama bana garip gelen ekran kartı gerektiren oyunlarda ekran kartının ısınmayıp işlemcinin ısınması