Çözüldü İçine Windows Kurulacak Uzun Ömürlü 500GB SSD Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Merhabalar,

Bütçe sınırsız ancak f/p arıyorum.
Gözüme forumdan çarpan SSD cs3030.
Anakart H610M-E elimde.bir adet 1 TB WD sn570 var bunu depolama olarak kullanacağım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir limit verirseniz daha net yardımcı olurum. Ancak SN570 modelinde DRAM yok yani ara bellek işlemleri için ekstra bir yongası bulunmuyor. Alınmaz değil ama bütçeye alternatif varsa DRAM yongası olan bir bellek almalısınız. CS3030 modelinde DRAM yongası var o tercih edilebilir. Benim önerimse CS3030 modele alternatif olarak Kioxia Exceria Plus G2 500GB 3400-3200MB/s - 1.068 TL bu ürün olur. Bu üründe de DRAM yongası var.

KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Bir limit verirseniz daha net yardımcı olurum. Ancak SN570 modelinde DRAM yok yani ara bellek işlemleri için ekstra bir yongası bulunmuyor. Alınmaz değil ama bütçeye alternatif varsa DRAM yongası olan bir bellek almalısınız. CS3030 modelinde DRAM yongası var o tercih edilebilir. Benim önerimse CS3030 modele alternatif olarak Kioxia Exceria Plus G2 500GB 3400-3200MB/s - 1.068 TL bu ürün olur. Bu üründe de DRAM yongası var.
500 GB dram'e sahip SSD için 1000 civarı veririm piyasa fiyatını işte hocam sn570 1tb elimde var şuan hâlihazırda ona yapacak bir şey yok. 500 GB için isteğim takayım ve unutayım ısınmadan hızı düşmeden uzun yıllar kullanayım. Benim anakartimda soğutma bloğu yok.

KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Birde w10 mu yoksa w11 mi kurmalıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
500 GB dram'e sahip SSD için 1000 civarı veririm piyasa fiyatını işte hocam sn570 1tb elimde var şuan hâlihazırda ona yapacak bir şey yok. 500 GB için isteğim takayım ve unutayım ısınmadan hızı düşmeden uzun yıllar kullanayım. Benim anakartimda soğutma bloğu yok.
Önerdiğim diski yada CS3030 modelini alabilirsiniz. Eğer yatırım olsun derseniz PCIe 4.0 bir diskte alabilirsiniz. Önerim Crucial P5 Plus 500GB CT500P5PSSD8 6600-4000MB/s PCIe 4.0 M.2 SSD - 1.425 TL bu ürün olur.

KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Önerdiğim diski yada CS3030 modelini alabilirsiniz. Eğer yatırım olsun derseniz PCIe 4.0 bir diskte alabilirsiniz. Önerim Crucial P5 Plus 500GB CT500P5PSSD8 6600-4000MB/s PCIe 4.0 M.2 SSD - 1.425 TL bu ürün olur.
Tamamdır teşekkür ederim.
bu yoldan w11 kurayım mı başka iso dosyası indirme yerleri var mı hocam.=?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 11 kurabilirsiniz ve evet Microsoft üzerinden indirme yapmak daha doğrudur. Link : https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 bu bağlantıdan Windows 11 Disk Görüntüsünü (ISO) İndirme bölümünü kullanarak ISO 'yu indirin. Daha sonra https://rufus.ie/tr/ buradan RUFUS yazılımını indirin. Minimum 8GB bir bellek bulundurun ve aşağıdaki resimden SEÇ kısmından indirdiğiniz ISO dosyasını seçin. Aygıt bölümünde USB bellek seçili olsun. Disk Bölüm Düzeni kısmı GPT olacak ve Dosya Sistemi bölümü NTFS olacak. Gerisine dokunmayın ve BAŞLAT seçeneğinden işlemi başlatın. Uyarılara onay verin ve işlem tamamlanınca Hazır yazısı görünecek. Zaten bunlar anlatılıyor o bağlantıda. Gerisini oradaki bilgilere göre yaparsınız.

rufus_tr.png

KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Windows 11 kurabilirsiniz ve evet Microsoft üzerinden indirme yapmak daha doğrudur. Link : https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 bu bağlantıdan Windows 11 Disk Görüntüsünü (ISO) İndirme bölümünü kullanarak ISO 'yu indirin. Daha sonra https://rufus.ie/tr/ buradan RUFUS yazılımını indirin. Minimum 8GB bir bellek bulundurun ve aşağıdaki resimden SEÇ kısmından indirdiğiniz ISO dosyasını seçin. Aygıt bölümünde USB bellek seçili olsun. Disk Bölüm Düzeni kısmı GPT olacak ve Dosya Sistemi bölümü NTFS olacak. Gerisine dokunmayın ve BAŞLAT seçeneğinden işlemi başlatın. Uyarılara onay verin ve işlem tamamlanınca Hazır yazısı görünecek. Zaten bunlar anlatılıyor o bağlantıda. Gerisini oradaki bilgilere göre yaparsınız.

rufus_tr.png
1657092881588.png

İndir deyince böyle kalıyor hocam.

Birde amazon yurt dışı 970 evp plus 1000 tl gördüm fikriniz nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Birde BU bağlantıyı deneyin. İşe yaramazsa farklı tarayıcı deneyin, bende sorun yok iniyor.
Tamamdır hocam indirme başlatıldı sağ olun.
Son sorum amazon yurt dışı amazon germany satıcısından ürün alırsam sıkıntı yaşar mıyım yorumlarda yaşayanlar ve yaşamayanlar gördüm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamamdır hocam indirme başlatıldı sağ olun.
Son sorum amazon yurt dışı amazon germany satıcısından ürün alırsam sıkıntı yaşar mıyım yorumlarda yaşayanlar ve yaşamayanlar gördüm.
Amazon.com.tr ürünün arkasında durur orada sorun yok. Ancak ben sizin yerinizde olsam attığım 2 üründen birisini seçerdim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Neden onlardan birini seçeyim samsung daha iyi bir ürün değil mi ?
Markaya göre mi ürün alıyorsunuz siz? Karar sizin bir şey diyemem bu yoruma. Tamam Samsung iyi bir marka da yurtdışından almak pahasına 970 EVO Plus alacak kadar da değil.

KIOXIA markası aslında bir TOSHIBA markasıdır. SAMSUNG gibi dünya devi bir yonga üreticisi.
CRUCIAL markası aslında bir MICRON markasıdır. Yine SAMSUNG gibi dünya devi bir yonga üreticisi.

Markaya göre ürün alacaksanız bu markaların kim olduklarını da bir araştırın derim. Yanlış anlamayın sadece sizin için söylüyorum.

Son düzenleme:
KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Markaya göre mi ürün alıyorsunuz siz? Karar sizin bir şey diyemem bu yoruma. Tamam Samsung iyi bir marka da yurtdışından almak pahasına 970 EVO Plus alacak kadar da değil.
Çözüldü! Evet her zaman markaya göre ürün tercih ederim ona göre ürünün arkasında dururlar teknik destek verirler ve en geniş destek havuzuna sahiptirler. Fikirleriniz için teşekkürler çok sağ olun iyi çalışmalar. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KIOXIA markası aslında bir TOSHIBA markasıdır. SAMSUNG gibi dünya devi bir yonga üreticisi.
CRUCIAL markası aslında bir MICRON markasıdır. Yine SAMSUNG gibi dünya devi bir yonga üreticisi.

Markaya göre ürün alacaksanız bu markaların kim olduklarını da bir araştırın derim. Yanlış anlamayın sadece sizin için söylüyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri