İKİ RAMİ AYNI ANDA ÇALIŞTIRAMIYORUM

Umut Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar kolay gelsin.

Benim şöyle bir sorunum var: 8 ay önce bilgisayar topladım. Gayette güzel kullanıyordum.

Bir hata olmaya başladı. Ben oyundayken bilgisayar bir anda kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda windows ekranı gelmeden reset atıyor, bazende gücü kesiyor. Güç kesilince PC yi tekrar açabilmek için güç kaynağını kapatıp tekrar açıyorum.

Aklıma direkt RAM'ler geldi. (Anakartta 2 adet RAM slotu var ve ikisi de dolu. İki RAM'de aynı markanın aynı RAM'i).

1. slottaki RAM'i çıkardım. Tek RAM ile bilgisayar açıldı. 30 dk kullandım problem yok. RAM'i 2. slota taktım. Yine açıldı 30 dk kullandım. Sonra diğer RAM'i 1. slota taktım. Yine açıldı ve 30 dk kullandım. Diğer RAM'i 2. slota aldım. Yine açıldı 30 dk kullandım.

Kullanmalarımın hepsi oyun oynarak oldu.

Ama 2 RAM'i birlikte taksam sürekli reset atıyor veya gücü kesiyor.

[size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]1 rami çıkarıp olay günlüğüne baktım 2 adet hata var. Kernel power olay 41 ve Volmgr olay 46.[/font]

RAM'ler 3000 MHz hızda da 2133 MHz hızda da hep aynı sorun ortaya çıkıyor. Tek başınayken iki hız değerlerinde de oynuyorum oyun. Problem olmadı hiç.

-BIOS güncelledim. Bir şey değişmedi.

-CMOS yaptım. İlk başta açıldı ama belli bir süre yine aynı durum oldu. Reset atıyor.

-Işlemci macun yeniledim.

- Tek RAM ile kullanırken sistem hiçbir şekilde 65 dereceyi geçen parça göremedim. ( Gigabyte anakartın kendi programı ile kayıt aldım. Ekran katıda dahil 65 dereceyi geçmedi)

Yine aynı sorun. Problem nerededir. İşlemcide mi? Yoksa anakartta mı? Veya sorun nerede nasıl anlarım.

- Gigabyte A320M S2H.

- Ryzen 3 2200G.

-Corsair vegeance LPX 3000 MHz CL16 (2 adet RAM)

-ASUS RX 570 ekran kartı

-Nagas 500W 80+ güç kaynağı

[/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk Olay günlüğündeki hata sorununuz sistemsel güç sorunu ki bu durumda PSU odaklı sorun olabilir ki marka dandik zaten. Öncelikle PSU odaklı sorun mu var buna bakın başka bir PSU ile deneyebilirsiniz sistemi. Sistemin ilk başta aniden kesilmesi anakarta zarar verdiyse ki Dual Channel özelliği çalışmıyor belli sorun anakartınızda bu PSU 'dan olmuş olabilir. Normal şartlarda sistemsel ani kesintilerden güç kaynağınız bilindik bir marka olsaydı sistemi koruması gerekirdi bence anakartınızda hasar oluştu ve sebebi PSU. Önce dediğim gibi PSU ya bakın eğer çözüm olmaz ise anakart arızanız var demektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri