İkinci El Ekran Kartı Arayışı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Daha önceden aynı konuları açtım ama kapandığı için tekrar açmam gerekti. Ekran kartı aramaya devam ediyorum. İstediğim gibi bulamadım. Şuan AMD tarafına bakıyorum. R7 370 SAPPHIRE'e denk geldim. Eski yorumlara vs baktım çoğunlukla iyi denilmiş. AMD tarafında ekran kartlarında HD RX R5-7-9 olarak serileri var. Benim baktığım R7 serisi. Bu baya kafa mı karıştırıyor. Geçen birisi R9 serisini önermemişti. Belirttiğim kart hakkında ne düşünüyorsunuz. Şimdiki kart GT-630

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bulduğunuz R7 370 kartı sizdeki GT630 kartından çok daha iyi performans gösterebilir. HD, R ve RX serisi kart isimlendirmelerine takılmayın.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Tamamdır. Bir de bu kartın aynısı ama 2 fanlı 4gb olanı var. Özellikler filan hep aynı sadece 1 fan ve 2gb fazla. Başka kartlarda da var bu şekilde olanlar. Bunun sebebi soğutma ve ek ram'dan başka sebebi var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
1080p için 4G daha mantıklı olur. Ayrıca kart eski olduğundan 2 fanlı bir kart daha az ısı demek. Bence çift fan ve 4GB kartı alın.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Maalesef o ürünü satan 1 kişi var ve tek fanlının 3,5 katı fiyata. Benim ram 16gb ve şuan bir kısmını ekran kartı kullanıyor gözüküyor görev yöneticisinde. O sorun olmaz sanki.

Bilgisayarı ilk toplarken yinede ekran kartı al demiştiniz. Rx 590 yada 580 o tarz bir kart önerdiydiniz ve 800₺ filandı. Şimdi kaç olmuş ya baya pişmanım. İkinci el mayınlı bölge gibi. 

Teşekürler bilgiler için. Konu açık kalsında aklıma bir şey takılır belki :) . Hayırlı geceler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hayır yanlışınız var harici ekran kartı olan sistemlerde RAM ekran kartına hafıza olmaz. Sizin işlemcinizin içinde de GPU birimi vardır RAM ona aktarılmıştır ekran kartına bir faydası yok onun. Yeni alacağınız kart içinde geçerli bu. Ekran kartı hafızası neyse odur arttıramazsınız.

Mining ve Pandemi yüzünden fiyatlar uçmuş durumda.

Konu açık kalacak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz yanlış yeri okumuşsunuz o başka bir veri. Adanmış kısmına bakacaksınız 2GB yazan o doğru ekran kartı belleğiniz.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Tamamdır.

Benim eski ekran kartını satmayı düşünüyorum. Bir sorunu var mı diye test ettim ama sorun vs yoktu. En son bir de Asus'un GPU Tweak programı ile %10 performans arttırıp test etmek istedim. Tweak programının 1 ve 2 versiyonunu kullandım. İkisinde de %10 performans artıyor ve FPS'e vs. de etki ediyor. Sıcaklık ise max 78 görmüş ama anlık görüp düşmüş. Genelde 60-75 arası geziyordu. Anlamadığım bir şekilde her sürümünde de frekans hızı yarına indi birden. Normal modda 810Mh ve 1800Mh iken program ile 910Mh ve 2000Mhz seviyelerine çıkıyor. Bir tane daha frekans vardı ama isimlerini unuttum. Belli bir süre sorunsuz gayet güzel devam ederken frekansların yarı değere düştüğünü fark ettim. Oyunlarda vs ciddi FPS düşürüyor bu durum. Bilgisayarı yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Programdan frekansları artırırken fan hızını sabit tuttum. %100 yapınca jet motoruna dönüyor sesi :)) Programı silip test ettim ve yarıya düşme gibi durumlar olmadı. Bu kart bozuk mu yoksa benim bilmediğim bir şey mi var? %10 performans artışı baya etki ediyormuş daha önce denememiştim satmadan önce kusuru var mı diye test ederken fark ettim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bence kart odaklı sorun var. Net şudur diyemem ama kart odaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Güç bileşenlerinde olabilir sorun. Güç kullanımı zamana bağlı düşmeye başlarsa frekans düşer.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Evet, güçle alakalı bir durum var. MSI Afterburner ile yaptığımda frekansları Asus Tweak'a göre daha fazla arttırılabiliyor. MSI ile test ettim aynısı oldu. Bazen sorunsuz çalıştığı oldu. 
Teşekkürler, kapatabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri