Soru İktisat Okuyanlar Yazılım Sektöründe Çalışabilir Mi?

darkium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Konya'da 3.sınıf iktisat okuyan bir öğrenciyim yaşım 23, ben yazılım sektöründe çalışmak istiyorum ama kendimce 2 büyük sorun var bana yardımcı olur musunuz lütfen.

1-)2000 doğumlu bireyim 23 yaşındayım ve yazılıma çok geç kalmış hissediyorum niye bilmiyorum içimde böyle his var hala erken mi yani tam başlanacak bilecek bir yaş mı yoksa geç mi? i

2-)2.büyük sorun şu ben yazılımla ilgili bölüm okumuyorum ve yazılımla ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum nereden başlamalıyım? Bana yol göstecek birisi var mı nereden başlanmalı hangi ilk ne öğrenilmeli. kurs olur video olur tavsiyeniz varsa yazar mısınız

paladaddy

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
676
Merhaba Konya'da 3.sınıf iktisat okuyan bir öğrenciyim yaşım 23, ben yazılım sektöründe çalışmak istiyorum ama kendimce 2 büyük sorun var bana yardımcı olur musunuz lütfen.

1-)2000 doğumlu bireyim 23 yaşındayım ve yazılıma çok geç kalmış hissediyorum niye bilmiyorum içimde böyle his var hala erken mi yani tam başlanacak bilecek bir yaş mı yoksa geç mi? i

2-)2.büyük sorun şu ben yazılımla ilgili bölüm okumuyorum ve yazılımla ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum nereden başlamalıyım? Bana yol göstecek birisi var mı nereden başlanmalı hangi ilk ne öğrenilmeli. kurs olur video olur tavsiyeniz varsa yazar mısınız
valla yol göstermek haddimize değil de 2yıllık bilgisayar programcılığı bölümü var. açıktan falan onu da okuyabılırsın.

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
valla yol göstermek haddimize değil de 2yıllık bilgisayar programcılığı bölümü var. açıktan falan onu da okuyabılırsın.
Arkadaşa katılıyorum ikinci üniversite olarak bilgisayar programcılığı okuyabilirsin. Böylelikle mezun olduğunda iki diploman ve çalışabilmek için iki farklı sektörün olmuş olur. Bilgisayar programcıları çeşitli sektörlerde iş bulabilir. Zaten ilgim var diyorsun. Allah yolunu açık etsin

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Bende iktisat 3. sınıf öğrencisiyim. Çok geç sayılmaz diyebilirim ancak ama açıktan yazılım okuyabilirsin. Yada iktisada devam edip devlet bazı yazılım kursları mı ne veriyordu tam hatırlamıyorum şuan onlara girip belge sahibi olabilirsin. Oradan da devam edebilrisin

elymuinium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
bende iktisat okuyorum eğer yurtdışında düşünüyorsan bölüm okumana gerek bile yok. github profilin her zaman daha önemli.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
o zaman sizlere 2 sorum arada kaynamış sorularım

1-) 23 yaş çok geç mi bu iş için sizce geç kalmışım hissi var 23 yaş olarak

2-) nereden başlamalıyım hiç bilgim yokta sadece ilgim var dediğim gibi tavsiye ettiğiniz dil hangisidir yada ilk neyden başlanmalı

Not:bilgisayar prog tavsiye için teşekkür ederim
23 yaş çok normal nereden başlayacağına bakarsak python ile başlamanı öneririm sade ve kolay bir dil başlangıç için arkadaşın dediği ücretsiz sertifika programları da bu sitede var ben siber güvenliğim yazılıma başlamadan önce endine alan belirlemen ŞART web olur güvenlik olur network olur sana kalmış

WayLost

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
47
var mı başka görüşü olan ?
insanlar kendilerini üniversite çağında bulup ona göre başka bir alana yönelebiliyorlar bu gayet normal ve evrensel bir durum dolayısıyla kardeşim endişelenme olabilir kimi kendini erken bulur kimi 40 ında bulur bu arada şu video:
kafandaki soruları bir nebze giderir kısaca üniversitede sözel bölüm seçip 6. yılında matematikle uğraşan bir adamın ilham verici öyküsüne de değinmiş senin durumuna biraz benze ve daha fazlası var videoyu mutlaka izle ve üstüne düşün yardım lazımsada yazmaktan çekinme

KS

darkium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
var mı başka görüşü olan ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri