İleriye dönük İşlemci mi? Monitör mü?

Hasan Ahıska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selam dostlar, render gerektiren programlar kullanmak ve oyun oynamak için sistem toplamayı düşünüyorum. Rx 6500 xt ekran kartı kullanacağım İşlemci olarak i3 10100f alırsam 3-3,5k civarı ileriye dönük bir monitor alabilirim fakat işlemciyi i5 11400f seçersem monitor 2k civarı (ıps olacak) monitor alabilirim. Sizce monitorü mü ileriye dönük almalıyım yoksa İşlemciyi mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer 2K monitör alırsanız 6500 XT ile oyun oynamanız mümkün değil bu çözünürlükte. Bu yüzden monitörü yüksek tutmak size ekran kartı ve işlemci değişene dek bir fayda sağlamaz oyun için konuşuyorum tabi. Şuan için konuşacak olursam ekran kartınız için 10100F yeterli bir model. Eğer 1080p kaliteli bir monitör alırım derseniz bu bütçeye o zaman yatırımı monitöre yapın derim. Ama yok olacaksa bari 2K monitör olsun ileriye yatırım odaklı derseniz o zaman dediğim gibi bir kısır döngüye giriyorsunuz oyun odaklı.

KS

Hasan Ahıska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Aslında render almak için İşlemci daha önemli ama monitör kullanıcıya doğrudan ulaşan bir bileşen, en iyisi monitor alayım diye düşünüyorum.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Aslında render almak için İşlemci daha önemli ama monitör kullanıcıya doğrudan ulaşan bir bileşen, en iyisi monitor alayım diye düşünüyorum.

İlginç bir yaklaşım :D
1. dereceden etkileşime girdiğiniz bileşen monitör olduğu için öyle dediniz sanırım. Ama inanın bana performans olmadıktan sonra monitörün hiçbir anlamı kalmıyor. E tabi monitör de tüplü televizyon olsun demiyorum. Aralarında bir denge olması şart. @ugur.gozaydin hocamın da dediği gibi işlemciye yatırım yapmanız daha mantıklı. Zaten 1080p için ideal bir sisteme 2K monitör almanızın hiçbir anlamı yok. Minecraft tarzı oyunları 2K'da oynamak istiyorsanız o da farklı bir bakış açısı tabi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ne tür yazılımlar kullanıyorsunuz? Ve sistemde oyun oynayacak mısınız eğer sorunun cevabı evetse birkaç oyun adı bırakır mısınız?

KS

Hasan Ahıska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ne tür yazılımlar kullanıyorsunuz? Ve sistemde oyun oynayacak mısınız eğer sorunun cevabı evetse birkaç oyun adı bırakır mısınız?
Valorant, gta, god of war, battlefied... Tarzı çoğu hikayeli olacak oyunlar. Onların dışında modelleme programı olacak blender, oyun yapımı için unity adobe programı olarak ise daha karar vermiş değilim.

KS

Hasan Ahıska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İlginç bir yaklaşım :D
1. dereceden etkileşime girdiğiniz bileşen monitör olduğu için öyle dediniz sanırım. Ama inanın bana performans olmadıktan sonra monitörün hiçbir anlamı kalmıyor. E tabi monitör de tüplü televizyon olsun demiyorum. Aralarında bir denge olması şart. @ugur.gozaydin hocamın da dediği gibi işlemciye yatırım yapmanız daha mantıklı. Zaten 1080p için ideal bir sisteme 2K monitör almanızın hiçbir anlamı yok. Minecraft tarzı oyunları 2K'da oynamak istiyorsanız o da farklı bir bakış açısı tabi.
Hocam sanırım yanlış anlattım, 2000tl anlamında 2k demiştim ben.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani şimdi büyük bir çıkmazdasınız donanıma göre. Kullandığınız programlar için 2K çözünürlük gayet ideal olur ama bu oyunları 6500 XT kartıyla 2K çözünürlükte akıcı oynamanız pek mümkün değil. Özellikle God of War, GTA ve Battlefield gibi oyunları. Burada karınızı hangi taraf ağır basıyorsa ona göre yapın derim. Oyun mu iş mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri