- Tepki
- 537
Bu ülkede bir şeyi beklesen dert, beklemesen dert.Kışa doğru 60k olunca niye almadık dersiniz![]()
Yarın doların 9-10 Tl olmayacağının garantisi yok. 60K olabileceği gibi 20K bile olabilir.
Bu ülkede bir şeyi beklesen dert, beklemesen dert.Kışa doğru 60k olunca niye almadık dersiniz![]()
Bu ülkede bir şeyi beklesen dert, beklemesen dert.
Yarın doların 9-10 Tl olmayacağının garantisi yok. 60K olabileceği gibi 20K bile olabilir.
Forumda siyasi şeyler yasak hocam.Hocam yarın doların 9-10 tl olmayacağının garantisi var. Garantisi şu anda uygulandığı söylenen ekonomik model. Ekonomik modelin amacı cari açığı düşürüp istihdamı artırmak. Buda değersiz tl politikası ile gerçekleşebilir. Değerli tl cari açığı daha fazla yükselteceği için tl nin şu anki durumundan daha değerli olmasının imkanı yok. Faizlerin düşürülmesinin sebebide bu tl nin değerinşn bir önemi yok. İşsizlik kabul edilemez ama enflasyon kabul edilebilir teorisi sebebiyle faizler düştükçe dolardaki artış ve bu ekonomik program sürdükçe tlnin değersizleşmesi devam edecek.
Hocam burda siyasi bir konu konuştuğumu düşünmüyorum. O zaman dolar düşer demenizde siyasi bir söylem yada dolar çıkar demenizde siyasi bir söylem. Ben sürecin ekomik gidişatını değerlendirdim. Ama uyarınız için teşekkür ederim.Forumda siyasi şeyler yasak hocam.
Yine de şunu söyleyebilirim, 18 Aralık 2021'i unutmamak gerekir.
Yarın doların 9-10 Tl olmayacağının garantisi yok
Hazır paranız varsa önemli olan tr fiyatı değil bence dolar bazında global fiyatı önemli.İdareten bir sistem var şu an elimde. Daha uzun da bekleyebilirim. 3 aydan önce fiyatlarda gözle görülür bir düşüş olmayacaktır. TR için ne yazık ki haklısınız![]()
Evet, o da 3 aydan önce geriye gelmez diye düşünüyorum.Hazır paranız varsa önemli olan tr fiyatı değil bence dolar bazında global fiyatı önemli.