Ilk AMD Sistemimde Ben Ve Driver Timeout Hatasi

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
AMD sistem almistim. Bunu baska forumlarlada paylastim. Belki bir isik belki bir yol olur diye PC Hocasi forumunda paylasmak istedim. Hemde bana ilk baslik gibi olur iyi olur diye dusundum. Incehesaptan bir sistem aldim. Bir kere dogru durust calismadi. Ondan beridir durmadan sikinti ve stres. Suan bir sikinti yok gibi ama hala korku dolasiyorum gonlumde. AMD aslinda cok guzel duruyor ama Driver Timeout lanet birsey. Benim yapmadigim olay kalmadi. En son artik PC'yi upgrade ettim. Oyle ki Anakart ve PSU degistirdim. Kasa degisti(Buyuk fanli). Hala oyun aciyorum test ediyorum korkuyorum vesaire. Bastan soyleyeyim. Bu birini gomme bir sirketi kotuleme yada birini zan altinda birakma POST'u degildir. Ben 81 bin TL para verdim. Sadece problem yasadim. Hala bile bekliyorum eger bir Driver Timeout alirsam(bir kere STALKER GAMMA'da aldim ama o 450 modluk bir oyun onda olabilir dedim) direk garantiye yolluyorum. Allah ne dusmanim(varsa) ne de baskasinin basina versin bu sorunu. Hepinize sorunsuz sistemler diliyorum. O kadar para verip cop olan bir sistem. Artik oyleki, bende Sinerji videosu gibi birsey cekecektim. Hala bile dusunuyorum ama bir sikinti yok gibi tabi zaman gosterecek. Sen gidiyorsun 6400 MHZ'li RAM ANAKART aliyorsun. PC AMD'nin AMIRAL GEMISI. WoW Classic'te 3-4 tane Driver Timeout yiyorsun. Insan ofkelenip sinirleniyor ne yalan soyliyim.
Buyuralim,


Belki bu hata PSU'dadir yda Motherboard'dadir diyerek gittim kendime. aldim. Bir de yepyeni bir PSU aldim.

Kendime yeni bir Roadmap yaptim. Technopat forum Reddit ve AMD'nin kendi forumlarinda Driver Timeout Lord'u oldum bir de buraya yaz beni. Belirledigim Roadmap soyle.
(Onceden ne yaptim, SSD aldim. Patriot SSD'yi degistirdim. Gittim SAMSUNG HEATSINK PRO 2TB aldim.)
(RAM'leri 6000'e dusurdum. 6400'de calismamasi cildirtici ama oyleymis nereye yazdiysam reddit vesaire hep 6000'de calistir diyorlar)

1-Yeni PSU tak. Yeni Anakarti tak.
2-Sifir Windows Yukle.
3-Herseyi Guncelle
4-Test. Oyun Oyna vs...

Yarin bir teknik bir arkadas gelecek. Kurulumlari yapacak. Insallah sorun cozulur ve bir daha bu olayla omur boyu karsilasmam.

Simdi gelelim recap'e.

Incehesap'tan bir sistem aldim.

İşlemci AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (66737)
Anakart Asus Prime B650M-A WIFI II AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming
Ekran Kartı Asus TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC TUF-RX7900XTX-O24G-GAMING 24GB GDDR6 384Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
RAM PNY XLR8 Gaming MAKO EPIC-X RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL40 DDR5 Gaming Ram
SSD Patriot P300 1TB 2100/1650MB/s NVMe M.2 SSD Disk (P300P1TBM28 )
Kasa Cooler Master MB520 MB520-KGNN-S03 ATX Siyah Gaming (Oyuncu) Kasa
PSU GamePower AXP-1200 14CM 80+ Platinum ATX3.0 PCI-E5.0 1200W Power Supply
Soğutucu Bitfenix Cube 360 Siyah ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu


Bu sistemi Mesut abinin videosunu izleyince gordum ve aldim.


-OZET-
Begendim acikcasi dedim ki Mesut abi bilir isini aldim. Lakin XT yerine XTX aldim. Acikcasi fiyatta problem yoktu. Ben AMD'nin amiral gemisini istedim. Aldim. PSU vs bunun farkinda degildim. Neyse PC geldi. Heyecan vs. Kurdum oynadim. DRIVER TIMEOUT geldi. Tamam dedim belki olur. WoW Classic CS2 vesaire hepsinde Driver Timeout. Bende hemen Incehesapla iletisime gectim. Onlarda sagolsunlar iste sunu yap vesaire yaptim. Olmadi, yine ayni. Artik duzenli olunca bu is ben kendim cozmeye calistim. Rollback drivers RAM dusurme vesaire. Sonra dedim ki ya ben bu karti yollayayim. Garantiye gitti kart, bana yenisini yolladilar ve yine ayni olay oldu. Bu sefer ben cildirdim. Artik o kadar arastirmisim ki insan olarak bunaldim. PC alinca oyun oynar calisirsin ben PC'yi duzeltmeye calisiyorum.


Ben oyle PC'de abarti sacma sapan seyler yukeleyen biri degilim. EA-STEAM-EPIC vesaire var. Hersey orjinal. Bir tek ben Backend Yazilim ile ugrasiyorum. Anaconda Navigator ve VSCODE var. Onlarda zaten kendi Virtual Environment'lerinde calistiriyorsun.

Sonrasinda artik gercekten daraldim ve PC'yi direk Incehesaba yolladim. Onlara Up uzun. Bir yazi yazdim. Tam tamina 1.5 sayfa elle yazi yazdim. Aldilar PC'yi 1-2 hafta kaldi sanirim. Bana CRITICAL PROCESS TIMEOUT aldigini soylediler. Windows'u yeniden yuklediklerini ve yazilimlari guncellediklerini soylediler. BIOS guncel degildi. Yine Driver Timeout.

Artik GPU olamaz dedim. Yeni PSU ve Anakart soyledim. RAM'lere memtest yaptim PASS aldim.
Yarin PC kurultuktan sonra birkac gun test edicem. Buarada yarin PC'yi kuracak parcalari monte edecek arkadas elinden 3000+ PC gecirmis buyuk firmalarda calismis(PC uzerine) isin ehli bir insan. Simdi ben bunlar olduktan sonra insallah bir daha bu konu icin donmem bu foruma ama bir LOG tutmam lazim.

Ben 80-81 bine PC aliyorum. Dogru durust calismayip stabil olmuyor. Gidip ustune hala harciyorum. Bir de eski parcalara 8'e ise ben 5'e satiyorum. Bunaldim.
Artik Incehesap'ta bana cevap vermiyordu. En son kontrol icin yonlendirebilirsiniz dediler.
BU GORDUGUNUZ BU SON DONEM ESKILERDE VAR. Teknige sorun nerede diye sordum. Nasil yakaladiniz dedim. Uzun test yapin dedim. Onlar bir oyunu acik birakarak 13 saat PC'yi acik birakmislar. Oyle test etmisler. (
ben oynanması taraftariyim cunku farkli sahnerler farkli dalgalanmalar yaratabiliyor)
1723758707962.png


Bakin ben Incehesap kotu demiyorum. Anakarti zaten Incehesap'tan aldim. Fiyati uygundu simdi yalan yok. O su bu kotude demiyorum. Lakin insan hastanin halinden hasta olmadan anlamiyor. Peki ben ne yapacagim? Ben yine Driver Timeout alirsam. Ekran kartini 2'inciye garantiye yollayacagim. Garantiye uzun uzun 1-2 sayfa elle metin yazip. Talepte bulunacagim. Gerekirse IADE hatta Grafik kartina es deger bir baska GRAFIK KARTI talep edecegim.

Eger ki negatif bir geri donus alirsam. Bende son zamanlarda donen Sinerji videosu gibi. Konuyu kayit altina alip. Fiverr'dan pro birine video edit yaptirip bir seri yapacagim. Calistigim kazandigim parayi Tuketici mahkemesine gitmek icin harcayacagim. Ben su hayatta bir insanin ne bir lirasini aldim ne de bir lirami yedirttim. Degisiklik yok Allah'a sukur karakterimde.

Artik Recep, PC HOCASI, ALI Güngör vesaire dostumuz olsaydi da sorunu bulsaydik diyorum. Internette aramadagim post denemedigim olay kalmadi. Eski PC'im I9-9900KS RTX 2080 TI'li epic bir canavardi. Onda bir kere boyle olay yasamadim. Aslan gibi bir PC'idi halada oyle. Ben AMD'nin en iyilerini aliyorum. Dogru durust WoW classic oynayamiyorum. Eski PC'de Asus ROG RYUO 240MM SIVI SOGUTUCU'muda takacagim.

Bildiginiz yeni PC diziyorum arkadas. Allah kimseyi bu duruma dusurmesin. Ya bir oyuna giricem. CS oynayacagiz. Illa ki Driver Timeout yicem ama ne zaman bilmiyorum boyle boyle artik tribe girdim. Ne calismami ne de oyun moyun oynamiyorum. MPO-TEK EKRAN KULLAN-SURUCUYU ESKIYE GETIR-GPU RESEAT ET-MHZ DUSUR-UNDERVOLT gibi olaylari bu kardesiniz bakti. Baktim. Artik Technopat'ta eski ne kadar Surucu Zaman asimi Wattman Driver Timeout vesaire varsa gir bak dene vesaire hepsini yaptim.


Son olarak,

Oncelikle, buraya kadar geldiyseniz vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim. Ben bunu birini karalamak yada bir markayi veya bir sirketi kotulemek icin yapmiyorum. Ben teknolojiyi seven PC'lere hasta olan, yazilim ile ugrasan, gaming hastasi(Metal Gear kalbimdir) ve 15+ senedir spor ile ugrasan bir insanim. 80-81 bin TL'ye ust alt neyse ne. Bir PC aldim. Aldigimdan beri sadece problem. Dogru durust calismadi. Kim olsa kucuk buyuk uzulur. Insan takilmak istiyor. Herseferinde ayni hatayi almaktan bunaliyorsun. Hele buna cagre bulamamaktan dahada cildiriyorsun. Biraz yakinma, birazda 7900XTX ile hatta ve hatta AMD ile yasadigim bu seruveni yazi halinde bu konuda tutmak istedim. Yarin obur gun Allah kullandirtmasin ama kullanmam gerekirse isime yarayabilir.

Yazim hatasi, devrik ve kotu cumleler varsa kusuruma bakmayin. Icimdeki birikmisleri ve sikintilarimi duzeltmeden filtresiz yazdim. Simdiden herkese sevgiler ve saygilar. Ben konuyu yarin Anakart , CPU sogutucu, PSU degisikligi yaptiktan sonra guncellerim. Duruma gore. Insallahta sikinti yok diye guncellerim ve konu kapanir.

Tesekkur ederim vakit ayiran herkese ❤️






Buarada eklemeyi unuttum. PATRIOT SSD'mi SAMSUNG HEATSINK PRO 990 PRO 2 TB ile degistirdim. Belki sorun SSD'de dir diye onuda yenilemistim. Bir olay daha vardi eklemeyi unuttugum. PC'yi acik birakip bazen gitmem gerekiyordu. Mesela Machine Learning kastigimdan. PC'yi acik birakip gidip aksam donunce devam ederim diyordum. Eve donunce bir bakiyorum PC BIOS'ta. Birde oyle bir sorun vardi tabi.

Bakin tekrar ediyorum. Hicbir sirketi kotulemek bir kisiyi bir x yada y herhangi bir olusumu yada sahsi kotuleme niyetim yok ama ben bunlari yasiyorum. Bunun icin caba sarf ettim. Para harcadim. AMD ile bu denli sorun yasayip elimden ne geliyorsa yapiyorum. Bu benden sonrakiler icin bir isik olabilir ve bana lazim olabilir diye yapiyorum. Sevgilar saygilar.



Ben bunu X670E Carbon Wifi ve Asus Rog Strix 1000W ile degistirdim. Bir de eski kasamdaki Ryuo sogutucuyu aldim koydum. Suan sistemi durmadan test ediyorum hepsini gecti. Hatta PC'yi acik birakip evden gittim PC hala calisiyor. Bence sikinti ne GamePower ne anakart. Sorun PSU'daki CPU girisleri 2 taneydi. Incehesap 1 tane takmis. Gelen arkadas 2 tane kablo takinca cozuldu. Suan icin bir hata yok Allah'a bin sukur. Tabi biraz oynayarak bugun test edecegim. Sabahlicam. Guncelleme yaparim yine.

GamePower 1200 ve Asus Prime B650M-A WIFI 2'yi direk satisa cikardim. 8'se 5'e koydum. Bunlar servisten geldi sikinti yoktu. Bence Islemci tek kablo ile guc cekemediginden sikinti yasiyordu.

WhatsApp Image 2024-08-17 at 21.11.32_ee0aa4d0.jpg

WhatsApp Image 2024-08-17 at 21.11.32_cc786b06.jpg


Driver Timeout'a gonul verdik. Su noktadan sonra bir daha olursa GPU kaynakli oldugu kesin. Hersey guncel Clean Windows hicbir sikinti vesaire yok. Allah kimsenin basina vermesin. Bu ben ve benim gibiler icin bir isik olur insallah. Tahminim tam anlamiyla bundan kaynakli. Cunku bu sistemde 6 saat calisti GPU ve CPU 65 derecelerdeydi. Ben eski sistemde denerken 75-85 oluyordu bazi testlerde. Iste takilmalar donmalar vesaire.

Bir de soyle dusundum. WoW Classic 2004 yapimi cok CPU bazli oyun ve en cok crashi ben WoW'da yiyordum. Pinleri takinca duzeldi. Tabi bu varsayim. Belki olay bu degildir yada budur. Varsa bilginiz ogrenmek isterim ama CPU Power Draw ederken tek kablo ile yetmiyordu belkide. Ben guncellemeye devam.
 

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Katılım
29 Eki 2022
Mesajlar
18,020
Tepki
4,480
AMD sistem almistim. Bunu baska forumlarlada paylastim. Belki bir isik belki bir yol olur diye PC Hocasi forumunda paylasmak istedim. Hemde bana ilk baslik gibi olur iyi olur diye dusundum. Incehesaptan bir sistem aldim. Bir kere dogru durust calismadi. Ondan beridir durmadan sikinti ve stres. Suan bir sikinti yok gibi ama hala korku dolasiyorum gonlumde. AMD aslinda cok guzel duruyor ama Driver Timeout lanet birsey. Benim yapmadigim olay kalmadi. En son artik PC'yi upgrade ettim. Oyle ki Anakart ve PSU degistirdim. Kasa degisti(Buyuk fanli). Hala oyun aciyorum test ediyorum korkuyorum vesaire. Bastan soyleyeyim. Bu birini gomme bir sirketi kotuleme yada birini zan altinda birakma POST'u degildir. Ben 81 bin TL para verdim. Sadece problem yasadim. Hala bile bekliyorum eger bir Driver Timeout alirsam(bir kere STALKER GAMMA'da aldim ama o 450 modluk bir oyun onda olabilir dedim) direk garantiye yolluyorum. Allah ne dusmanim(varsa) ne de baskasinin basina versin bu sorunu. Hepinize sorunsuz sistemler diliyorum. O kadar para verip cop olan bir sistem. Artik oyleki, bende Sinerji videosu gibi birsey cekecektim. Hala bile dusunuyorum ama bir sikinti yok gibi tabi zaman gosterecek. Sen gidiyorsun 6400 MHZ'li RAM ANAKART aliyorsun. PC AMD'nin AMIRAL GEMISI. WoW Classic'te 3-4 tane Driver Timeout yiyorsun. Insan ofkelenip sinirleniyor ne yalan soyliyim.
Buyuralim,


Belki bu hata PSU'dadir yda Motherboard'dadir diyerek gittim kendime. aldim. Bir de yepyeni bir PSU aldim.

Kendime yeni bir Roadmap yaptim. Technopat forum Reddit ve AMD'nin kendi forumlarinda Driver Timeout Lord'u oldum bir de buraya yaz beni. Belirledigim Roadmap soyle.
(Onceden ne yaptim, SSD aldim. Patriot SSD'yi degistirdim. Gittim SAMSUNG HEATSINK PRO 2TB aldim.)
(RAM'leri 6000'e dusurdum. 6400'de calismamasi cildirtici ama oyleymis nereye yazdiysam reddit vesaire hep 6000'de calistir diyorlar)

1-Yeni PSU tak. Yeni Anakarti tak.
2-Sifir Windows Yukle.
3-Herseyi Guncelle
4-Test. Oyun Oyna vs...

Yarin bir teknik bir arkadas gelecek. Kurulumlari yapacak. Insallah sorun cozulur ve bir daha bu olayla omur boyu karsilasmam.

Simdi gelelim recap'e.

Incehesap'tan bir sistem aldim.

İşlemci AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (66737)
Anakart Asus Prime B650M-A WIFI II AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming
Ekran Kartı Asus TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC TUF-RX7900XTX-O24G-GAMING 24GB GDDR6 384Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
RAM PNY XLR8 Gaming MAKO EPIC-X RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL40 DDR5 Gaming Ram
SSD Patriot P300 1TB 2100/1650MB/s NVMe M.2 SSD Disk (P300P1TBM28 )
Kasa Cooler Master MB520 MB520-KGNN-S03 ATX Siyah Gaming (Oyuncu) Kasa
PSU GamePower AXP-1200 14CM 80+ Platinum ATX3.0 PCI-E5.0 1200W Power Supply
Soğutucu Bitfenix Cube 360 Siyah ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu


Bu sistemi Mesut abinin videosunu izleyince gordum ve aldim.


-OZET-
Begendim acikcasi dedim ki Mesut abi bilir isini aldim. Lakin XT yerine XTX aldim. Acikcasi fiyatta problem yoktu. Ben AMD'nin amiral gemisini istedim. Aldim. PSU vs bunun farkinda degildim. Neyse PC geldi. Heyecan vs. Kurdum oynadim. DRIVER TIMEOUT geldi. Tamam dedim belki olur. WoW Classic CS2 vesaire hepsinde Driver Timeout. Bende hemen Incehesapla iletisime gectim. Onlarda sagolsunlar iste sunu yap vesaire yaptim. Olmadi, yine ayni. Artik duzenli olunca bu is ben kendim cozmeye calistim. Rollback drivers RAM dusurme vesaire. Sonra dedim ki ya ben bu karti yollayayim. Garantiye gitti kart, bana yenisini yolladilar ve yine ayni olay oldu. Bu sefer ben cildirdim. Artik o kadar arastirmisim ki insan olarak bunaldim. PC alinca oyun oynar calisirsin ben PC'yi duzeltmeye calisiyorum.


Ben oyle PC'de abarti sacma sapan seyler yukeleyen biri degilim. EA-STEAM-EPIC vesaire var. Hersey orjinal. Bir tek ben Backend Yazilim ile ugrasiyorum. Anaconda Navigator ve VSCODE var. Onlarda zaten kendi Virtual Environment'lerinde calistiriyorsun.

Sonrasinda artik gercekten daraldim ve PC'yi direk Incehesaba yolladim. Onlara Up uzun. Bir yazi yazdim. Tam tamina 1.5 sayfa elle yazi yazdim. Aldilar PC'yi 1-2 hafta kaldi sanirim. Bana CRITICAL PROCESS TIMEOUT aldigini soylediler. Windows'u yeniden yuklediklerini ve yazilimlari guncellediklerini soylediler. BIOS guncel degildi. Yine Driver Timeout.

Artik GPU olamaz dedim. Yeni PSU ve Anakart soyledim. RAM'lere memtest yaptim PASS aldim.
Yarin PC kurultuktan sonra birkac gun test edicem. Buarada yarin PC'yi kuracak parcalari monte edecek arkadas elinden 3000+ PC gecirmis buyuk firmalarda calismis(PC uzerine) isin ehli bir insan. Simdi ben bunlar olduktan sonra insallah bir daha bu konu icin donmem bu foruma ama bir LOG tutmam lazim.

Ben 80-81 bine PC aliyorum. Dogru durust calismayip stabil olmuyor. Gidip ustune hala harciyorum. Bir de eski parcalara 8'e ise ben 5'e satiyorum. Bunaldim.
Artik Incehesap'ta bana cevap vermiyordu. En son kontrol icin yonlendirebilirsiniz dediler.
BU GORDUGUNUZ BU SON DONEM ESKILERDE VAR. Teknige sorun nerede diye sordum. Nasil yakaladiniz dedim. Uzun test yapin dedim. Onlar bir oyunu acik birakarak 13 saat PC'yi acik birakmislar. Oyle test etmisler. (
ben oynanması taraftariyim cunku farkli sahnerler farkli dalgalanmalar yaratabiliyor)
1723758707962.png


Bakin ben Incehesap kotu demiyorum. Anakarti zaten Incehesap'tan aldim. Fiyati uygundu simdi yalan yok. O su bu kotude demiyorum. Lakin insan hastanin halinden hasta olmadan anlamiyor. Peki ben ne yapacagim? Ben yine Driver Timeout alirsam. Ekran kartini 2'inciye garantiye yollayacagim. Garantiye uzun uzun 1-2 sayfa elle metin yazip. Talepte bulunacagim. Gerekirse IADE hatta Grafik kartina es deger bir baska GRAFIK KARTI talep edecegim.

Eger ki negatif bir geri donus alirsam. Bende son zamanlarda donen Sinerji videosu gibi. Konuyu kayit altina alip. Fiverr'dan pro birine video edit yaptirip bir seri yapacagim. Calistigim kazandigim parayi Tuketici mahkemesine gitmek icin harcayacagim. Ben su hayatta bir insanin ne bir lirasini aldim ne de bir lirami yedirttim. Degisiklik yok Allah'a sukur karakterimde.

Artik Recep, PC HOCASI, ALI Güngör vesaire dostumuz olsaydi da sorunu bulsaydik diyorum. Internette aramadagim post denemedigim olay kalmadi. Eski PC'im I9-9900KS RTX 2080 TI'li epic bir canavardi. Onda bir kere boyle olay yasamadim. Aslan gibi bir PC'idi halada oyle. Ben AMD'nin en iyilerini aliyorum. Dogru durust WoW classic oynayamiyorum. Eski PC'de Asus ROG RYUO 240MM SIVI SOGUTUCU'muda takacagim.

Bildiginiz yeni PC diziyorum arkadas. Allah kimseyi bu duruma dusurmesin. Ya bir oyuna giricem. CS oynayacagiz. Illa ki Driver Timeout yicem ama ne zaman bilmiyorum boyle boyle artik tribe girdim. Ne calismami ne de oyun moyun oynamiyorum. MPO-TEK EKRAN KULLAN-SURUCUYU ESKIYE GETIR-GPU RESEAT ET-MHZ DUSUR-UNDERVOLT gibi olaylari bu kardesiniz bakti. Baktim. Artik Technopat'ta eski ne kadar Surucu Zaman asimi Wattman Driver Timeout vesaire varsa gir bak dene vesaire hepsini yaptim.


Son olarak,

Oncelikle, buraya kadar geldiyseniz vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim. Ben bunu birini karalamak yada bir markayi veya bir sirketi kotulemek icin yapmiyorum. Ben teknolojiyi seven PC'lere hasta olan, yazilim ile ugrasan, gaming hastasi(Metal Gear kalbimdir) ve 15+ senedir spor ile ugrasan bir insanim. 80-81 bin TL'ye ust alt neyse ne. Bir PC aldim. Aldigimdan beri sadece problem. Dogru durust calismadi. Kim olsa kucuk buyuk uzulur. Insan takilmak istiyor. Herseferinde ayni hatayi almaktan bunaliyorsun. Hele buna cagre bulamamaktan dahada cildiriyorsun. Biraz yakinma, birazda 7900XTX ile hatta ve hatta AMD ile yasadigim bu seruveni yazi halinde bu konuda tutmak istedim. Yarin obur gun Allah kullandirtmasin ama kullanmam gerekirse isime yarayabilir.

Yazim hatasi, devrik ve kotu cumleler varsa kusuruma bakmayin. Icimdeki birikmisleri ve sikintilarimi duzeltmeden filtresiz yazdim. Simdiden herkese sevgiler ve saygilar. Ben konuyu yarin Anakart , CPU sogutucu, PSU degisikligi yaptiktan sonra guncellerim. Duruma gore. Insallahta sikinti yok diye guncellerim ve konu kapanir.

Tesekkur ederim vakit ayiran herkese ❤️






Buarada eklemeyi unuttum. PATRIOT SSD'mi SAMSUNG HEATSINK PRO 990 PRO 2 TB ile degistirdim. Belki sorun SSD'de dir diye onuda yenilemistim. Bir olay daha vardi eklemeyi unuttugum. PC'yi acik birakip bazen gitmem gerekiyordu. Mesela Machine Learning kastigimdan. PC'yi acik birakip gidip aksam donunce devam ederim diyordum. Eve donunce bir bakiyorum PC BIOS'ta. Birde oyle bir sorun vardi tabi.

Bakin tekrar ediyorum. Hicbir sirketi kotulemek bir kisiyi bir x yada y herhangi bir olusumu yada sahsi kotuleme niyetim yok ama ben bunlari yasiyorum. Bunun icin caba sarf ettim. Para harcadim. AMD ile bu denli sorun yasayip elimden ne geliyorsa yapiyorum. Bu benden sonrakiler icin bir isik olabilir ve bana lazim olabilir diye yapiyorum. Sevgilar saygilar.



Ben bunu X670E Carbon Wifi ve Asus Rog Strix 1000W ile degistirdim. Bir de eski kasamdaki Ryuo sogutucuyu aldim koydum. Suan sistemi durmadan test ediyorum hepsini gecti. Hatta PC'yi acik birakip evden gittim PC hala calisiyor. Bence sikinti ne GamePower ne anakart. Sorun PSU'daki CPU girisleri 2 taneydi. Incehesap 1 tane takmis. Gelen arkadas 2 tane kablo takinca cozuldu. Suan icin bir hata yok Allah'a bin sukur. Tabi biraz oynayarak bugun test edecegim. Sabahlicam. Guncelleme yaparim yine.

GamePower 1200 ve Asus Prime B650M-A WIFI 2'yi direk satisa cikardim. 8'se 5'e koydum. Bunlar servisten geldi sikinti yoktu. Bence Islemci tek kablo ile guc cekemediginden sikinti yasiyordu.

WhatsApp Image 2024-08-17 at 21.11.32_ee0aa4d0.jpg

WhatsApp Image 2024-08-17 at 21.11.32_cc786b06.jpg


Driver Timeout'a gonul verdik. Su noktadan sonra bir daha olursa GPU kaynakli oldugu kesin. Hersey guncel Clean Windows hicbir sikinti vesaire yok. Allah kimsenin basina vermesin. Bu ben ve benim gibiler icin bir isik olur insallah. Tahminim tam anlamiyla bundan kaynakli. Cunku bu sistemde 6 saat calisti GPU ve CPU 65 derecelerdeydi. Ben eski sistemde denerken 75-85 oluyordu bazi testlerde. Iste takilmalar donmalar vesaire.

Bir de soyle dusundum. WoW Classic 2004 yapimi cok CPU bazli oyun ve en cok crashi ben WoW'da yiyordum. Pinleri takinca duzeldi. Tabi bu varsayim. Belki olay bu degildir yada budur. Varsa bilginiz ogrenmek isterim ama CPU Power Draw ederken tek kablo ile yetmiyordu belkide. Ben guncellemeye devam.
Bu yuzden nvidia daha cok para oder daha az fps alirim ama sorun yasamam
 
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
Bu yuzden nvidia daha cok para oder daha az fps alirim ama sorun yasamam
Suan iyi calisiyor bir sikinti yok gibi ama yinede ben yarin sahibinden'e ve letgo'ya 35k'ya koyucam.
Buarada bende hayatimda ilk defa AMD'ye geceyim dedim. Mesut abinin videodan gordum. NVIDIA zaten cok iyi ama AMD'nin amiral gemisi hesabi alayim dedim. Ne hesap ettiysem perte ciktim. Allah dusmanimin basina vermesin. Lakin ciddi anlamda takilmamis kablo olayina yukseldim.
 
Son düzenleme:

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
21 Mar 2022
Mesajlar
487
Tepki
152
Suan iyi calisiyor bir sikinti yok gibi ama yinede ben yarin sahibinden'e ve letgo'ya 35k'ya koyucam.
Buarada bende hayatimda ilk defa AMD'ye geceyim dedim. Mesut abinin videodan gordum. NVIDIA zaten cok iyi ama AMD'nin amiral gemisi hesabi alayim dedim. Ne hesap ettiysem perte ciktim. Allah dusmanimin basina vermesin. Lakin ciddi anlamda takilmamis kablo olayina yukseldim.
Teknolojik cihazlarda bazen böylesi şanssızlıklar olabiliyor.

Ben 2002 yılından bu güne kadar ana bilgisayarımda her zaman Radeon kullandım, bir kere psu dan dolayı wattman hatası aldım (aorus 5700xt kartında) onuda psu değiştirerek çözdüm. Ancak Nvidia kartlar ile çok yaşadım zira yayın bilgisayarımda Nvidia kartlar kullanıyorum. Hatta daha 2 ay önce 4070 kartımı değiştirmek zorunda kaldım.

Grafik kartı sattığımız müşterilerde de hem nvidia hem de amd kartlarda sorunlar ortaya çıkabiliyor. Tamir ya da iade/değişim olarak sorunları çözüyoruz.
 
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
Teknolojik cihazlarda bazen böylesi şanssızlıklar olabiliyor.

Ben 2002 yılından bu güne kadar ana bilgisayarımda her zaman Radeon kullandım, bir kere psu dan dolayı wattman hatası aldım (aorus 5700xt kartında) onuda psu değiştirerek çözdüm. Ancak Nvidia kartlar ile çok yaşadım zira yayın bilgisayarımda Nvidia kartlar kullanıyorum. Hatta daha 2 ay önce 4070 kartımı değiştirmek zorunda kaldım.

Grafik kartı sattığımız müşterilerde de hem nvidia hem de amd kartlarda sorunlar ortaya çıkabiliyor. Tamir ya da iade/değişim olarak sorunları çözüyoruz.
Bir nebzede olsa NVIDIA'da sorun oldugunu duyunca rahatladim. Kusuruma bakmayin lutfen ama rahatladim biraz 😅. Bir de bu WattMan'larda sorunun nerde oldugunu cozmeyi cozemedim. Neyse, velhasil sorun ya PSU'idi ya CPU Soketlerinin takilmamasiyda yada Anakartti. Acimadim aldim. Suan Baldurs Gate 3'u 400 FPS ile oynuyorum. Ben tabiki LOG atmaya devam edecegim.
 

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
21 Mar 2022
Mesajlar
487
Tepki
152
Bir nebzede olsa NVIDIA'da sorun oldugunu duyunca rahatladim. Kusuruma bakmayin lutfen ama rahatladim biraz 😅. Bir de bu WattMan'larda sorunun nerde oldugunu cozmeyi cozemedim. Neyse, velhasil sorun ya PSU'idi ya CPU Soketlerinin takilmamasiyda yada Anakartti. Acimadim aldim. Suan Baldurs Gate 3'u 400 FPS ile oynuyorum. Ben tabiki LOG atmaya devam edecegim.
"Nvidia asla sorun yaşatmaz, fazla para veririm nvidia alırım" gibi laflar eden bilgisayardan anlamayan, ama insanları yanlış yönlendiren toksik fanboy artıklarının sözlerine itibar etmeyin lütfen. Her teknolojik ürün sorun yaratma potansiyelindedir. Radeon ile ilgili olumsuz konuşulanların zaten çoğu küçük yaştaki fanboyların "laf olsun torba dolsun" lakırdılarıdır. Zira hayatlarında hiç radeon kullanmamış tiplerdir. Bu tipler çoğunlukta olduğundan söylüyorum, yoksa tam terside aynı. Fanboyluğun her türlüsü zararlı.

Wattman aslında her grafik kartında olan bir şey, marka farketmeksizin. Elektrikler kesilse, bilgisayarınız beklenmedik bir şekilde kapansa bile tekrar bilgisayarı açtığınızda eğer radeon kullanıyorsanız sürücüde "wattman" uyarısı görürsünüz. Nvidia bunu göstermiyor sadece. Birde her hata wattman değil, bu da çok karıştırılıyor. Değişiklik yaparak iyi yapmışsınız.

Ayrıca şunuda söylemekte fayda var ki insanlar radeonu sadece ucuz olduğu için seçmiyor. Tabii ki de Türkiye gibi ülkelerde bu bir faktör olabilir. Ben Avrupada yaşıyorum ve bizzat bilgisayar işi yapıyorum. Kartım 7900xt, 4080 ile arasında 100-150 euro fark var. Avrupada, Amerikada yaşayan insanlar 100-150 euro daha fazla veremediği için mi (ya da daha düşük kartlarda fark 50-80 euro civarı) radeon alıyor? Tabii ki de hayır.

Tabii ki de Radeon tarafının eksik yaptığı şeyler var, yok değil. Ancak AMD tarafının daha az tercih edilmesi sebebini anlatan bir video var, onu bırakayım, video sonunda radeon kısmından da söz ediyor:


 
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
"Nvidia asla sorun yaşatmaz, fazla para veririm nvidia alırım" gibi laflar eden bilgisayardan anlamayan, ama insanları yanlış yönlendiren toksik fanboy artıklarının sözlerine itibar etmeyin lütfen. Her teknolojik ürün sorun yaratma potansiyelindedir. Radeon ile ilgili olumsuz konuşulanların zaten çoğu küçük yaştaki fanboyların "laf olsun torba dolsun" lakırdılarıdır. Zira hayatlarında hiç radeon kullanmamış tiplerdir. Bu tipler çoğunlukta olduğundan söylüyorum, yoksa tam terside aynı. Fanboyluğun her türlüsü zararlı.

Wattman aslında her grafik kartında olan bir şey, marka farketmeksizin. Elektrikler kesilse, bilgisayarınız beklenmedik bir şekilde kapansa bile tekrar bilgisayarı açtığınızda eğer radeon kullanıyorsanız sürücüde "wattman" uyarısı görürsünüz. Nvidia bunu göstermiyor sadece. Birde her hata wattman değil, bu da çok karıştırılıyor. Değişiklik yaparak iyi yapmışsınız.

Ayrıca şunuda söylemekte fayda var ki insanlar radeonu sadece ucuz olduğu için seçmiyor. Tabii ki de Türkiye gibi ülkelerde bu bir faktör olabilir. Ben Avrupada yaşıyorum ve bizzat bilgisayar işi yapıyorum. Kartım 7900xt, 4080 ile arasında 100-150 euro fark var. Avrupada, Amerikada yaşayan insanlar 100-150 euro daha fazla veremediği için mi (ya da daha düşük kartlarda fark 50-80 euro civarı) radeon alıyor? Tabii ki de hayır.

Tabii ki de Radeon tarafının eksik yaptığı şeyler var, yok değil. Ancak AMD tarafının daha az tercih edilmesi sebebini anlatan bir video var, onu bırakayım, video sonunda radeon kısmından da söz ediyor:


Katiliyorum dediklerinize. Acikcasi bende cocukluktan beri hep NVIDIA denk geldi. Sonrasinda bir kez olsun AMD'ye geceyim dedim. Sorun PC'nin heryeriyle alakali olabiliyor onu gordum. Sadece GPU degil her tarafinda bir sikinti olabiliyor. Avrupa konusunda ise acikcasi bende butcede sikinti yasamadim. 4080 Super mi 7900XTX mi dedim. Mesut abinin videosundan sonra denemek istedim. Fluid Motion ile BG3 400 FPS ile 2k'da oynuyorum. CS ve WoW zaten 300-400 arasi. Ben herhangi bir gelisme olursa yazarim. Olmamasi dilegiyle tabi ama olursa direk garantiye yollayacagim. Buarada video baya iyiymis. Mesut abi cok iyi anlatiyor. AMD ne cekmis. Daha cok sevdim adamlari simdi.
 
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
Arkadaslar BIOS'tan 6400MHZ'ye cektim bir sikinti oldugunu gormedim ama inatla 6000MHZ sweetspot dendiginden. 6000'e geri cektim. Suan icin hicbir sikinti yasamadim. Sorunsuz calisiyoruz ALLAH'ima bin sukur. Tabi bir update gelsin bir Space Marine 2 ciksin gelicez o konuya. Su noktada sanirim bir freshse yepyeni windows update yapilmis driver yuklenmisse ve her kablo sorunsuz takilmissa direk donanimsal bir sikinti diye etiketi basarim. Ben Log'lamaya devam.
 
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
1724279061843.png
1724279086655.png



Allah ne turlu belasi varsa versin artik. AMD grafik karti ile olacak is degil bu. Ben pes ediyorum. Yarin karti tekrar garantiye yollayacagim. Uzun bir yazi yazip. Baska bir kartta talep edecegim. Yoksa tuketici mahkemesine verip bende Sinerji videosu cekecegim. Ne yapayim artik kendime 4090 mi alayim? 6000'de calisiyor. Bin kere sifir windows kurduk. Exper cagirdik. Hersey tam. PC'ye ekstra birsey yuklenmiyor. Steam'de mi indirmeyeyim. Vallahi cildirirsin.

Okumayi bilen biri var mi bilmiyorum ama bakin.
 

Ekli dosyalar

  • AMD Bug Reporting Form Submitted Data 20240822T012204.zip
    705.7 KB · Görüntüleme: 7

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
18 Tem 2024
Mesajlar
359
Tepki
75
Bir kesim AMD kartlar çok iyi diyor 6000 ve üstü. Bir kesim kesinlikle uzak durun diyor bende anlamadım.
 

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Katılım
29 Eki 2022
Mesajlar
18,020
Tepki
4,480
Ekli dosyayı görüntüle 37525Ekli dosyayı görüntüle 37526


Allah ne turlu belasi varsa versin artik. AMD grafik karti ile olacak is degil bu. Ben pes ediyorum. Yarin karti tekrar garantiye yollayacagim. Uzun bir yazi yazip. Baska bir kartta talep edecegim. Yoksa tuketici mahkemesine verip bende Sinerji videosu cekecegim. Ne yapayim artik kendime 4090 mi alayim? 6000'de calisiyor. Bin kere sifir windows kurduk. Exper cagirdik. Hersey tam. PC'ye ekstra birsey yuklenmiyor. Steam'de mi indirmeyeyim. Vallahi cildirirsin.

Okumayi bilen biri var mi bilmiyorum ama bakin.
ne kadar fan boy derlerse desinler amd nin tek iyi tarafı ucuz olması başka hiçbir artısı yok nvidia her türlü daha iyi
 
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
Bir kesim AMD kartlar çok iyi diyor 6000 ve üstü. Bir kesim kesinlikle uzak durun diyor bende anlamadım.
Allah hakki icin uzak durun. Yok kardesim. Artik daha neyi upgrade edeyim. Daraldim.

AMD almayin adi altinda bir POST'tur bu.
 
Son düzenleme:
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
Log,

Mail attim. Incehesap'a hala kartin sorunlu oldugunu belirttim. Gerekirse bin kere daha garantiye yollayacagimi soyledim. Kendilerinden Iade yada yonlendirme istedim. Eger yardimci olunmazsa sosyal medya gibi alanlardan sesimi duyurmaya calisacagimi ve kendilerini mahkemeye vermek icin avukatim ile gorusecegimi soyledim.

Turkiye burasi kotu donus almayi bekliyorum ama yinede garantiye yollamak durumundalar. Kendilerine bir video serisi ben cekecegim eger beklentim gibi olursa. Fiverr'dan da editletecegim videoyu. Guzel bir seri olsun.
 
Son düzenleme:

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
18 Tem 2024
Mesajlar
359
Tepki
75
Log,

Mail attim. Incehesap'a hala kartin sorunlu oldugunu belirttim. Gerekirse bin kere daha garantiye yollayacagimi soyledim. Kendilerinden Iade yada yonlendirme istedim. Eger yardimci olunmazsa sosyal medya gibi alanlardan sesimi duyurmaya calisacagimi ve kendilerini mahkemeye vermek icin avukatim ile gorusecegimi soyledim.

Turkiye burasi kotu donus almayi bekliyorum ama yinede garantiye yollamak durumundalar. Kendilerine bir video serisi ben cekecegim eger beklentim gibi olursa. Fiverr'dan da editletecegim videoyu. Guzel bir seri olsun.
hakkınızı arayın tabi ucuz ekipmanlar değiller.
 
KS

Boromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Haz 2024
Mesajlar
41
Tepki
9
Bu sorunu 7800x3D yapar mi? Ben stress test vesaire herseyi yaptim birde gozle gorulur bir sikintisi yoktu. Mekanik bir zarar gormedik gozle 2-3 kez teyit ettik.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri
Üst