ilk defa başıma gelen bi sorunum var yardım ederseniz sevinirim

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim bilgisayarıma format attırdım formattan önce evin diğer fertleride kullansın diye 2 ci bi oturum açmıştım yönetici olarak formattan sonra ise standart kullanıcı olarak açtım şimdi şöyle bi durum var online oyunlarda formattan sonra bu standart hesapta bişey yoktu giriyordu denemiştim ama dün itibari ile yönetici olarak çalıştırmayı deneyin lütfen uyarısı alıyorum aynı şekilde mozilla yı filan kendi hesabımda kullanabilyorken standart hesapta yok bulamıyorum çıkmıyor illaki bu hesabı yönetici yapmammı gerekiyor başka yolu varmı acaba benim kendi yönetici olarak kullandığım hesabımda hiç bir sorun yok sadece standart kullanıcı hesabında bu sorunlar var yardımcı olursanız sevinirim işletim sistemi win7 64 bit bu  arada cümleten herkeze hayırlı akşamlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Administratör hesabını aç ve diğer kullanıcıların kullanması gerek tüm programların güvenlik yetkilerini aç. Örneğin; Mozilla 'yı kullanmasını istiyorsun Mozilla 'nın yüklü olduğu konuma git ve Mozilla 'yı başlattığın exe dosyasına sağ tıkla ve Özellikler de sonrasında Güvenlik sekmesine gel ve Grup yada Kullanıcı adları bölümündeki Düzenle butonuna tıkla ve açılan pencerede şu yolu ize Ekle / Gelişmiş / Şimdi bul burada Arama sonuçları kısmında izin vermek istediğin kişileri veya grupları seçeceksin Misafir kullanıcıları için Gusets normal kullanıcılar için Users 'e tıkla ve Tamam de sonra Grup yada Kullanıcı adları bölümünden Gusets 'i bul ve alt tarafta yapabileceği izinlere tıkla ve Uygula / Tamam 'de hepsi bu kadar. Bu işelemi tüm program veya klasörlere uygulayabilirsin.

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Administratör hesabını aç ve diğer kullanıcıların kullanması gerek tüm programların güvenlik yetkilerini aç. Örneğin; Mozilla 'yı kullanmasını istiyorsun Mozilla 'nın yüklü olduğu konuma git ve Mozilla 'yı başlattığın exe dosyasına sağ tıkla ve Özellikler de sonrasında Güvenlik sekmesine gel ve Grup yada Kullanıcı adları bölümündeki Düzenle butonuna tıkla ve açılan pencerede şu yolu ize Ekle / Gelişmiş / Şimdi bul burada Arama sonuçları kısmında izin vermek istediğin kişileri veya grupları seçeceksin Misafir kullanıcıları için Gusets normal kullanıcılar için Users 'e tıkla ve Tamam de sonra Grup yada Kullanıcı adları bölümünden Gusets 'i bul ve alt tarafta yapabileceği izinlere tıkla ve Uygula / Tamam 'de hepsi bu kadar. Bu işelemi tüm program veya klasörlere uygulayabilirsin.

malesef hocam dediklerini uyguladım aynı oyunda aynı hatayı alıyorum mozilla ise hala gözükmüyor mecbur yöneticilik vereceğim o hesabada yapacak bişey yok teşekkür ederim yardımın için

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Olması gerekirdi ama sen bilirsin tabi konuyu başka sorun yoksa kapatıyorum.

valla değişen bişey olmadı dediğin gibi yaptım ama hala aynı eksikmi yapıyorum diyeceğim ama yazdıklarını tek tek okuyarak yaptım yine aynı anlamadım valla bu işi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Biraz daha bakayım ben bir başka yol bulursam yazarım sana uyar mı? Bu arada Mozilla 'nın diğer kullanıcıda gözükmemesinin sebebi Mozilla kurulumunu sadece bu kullanıcı için kurduğun için öyle oluyor diğer kullanıcı o programı kullanamıyor. Bunu şu şekilde yapabilirsin mozilla kurulum dosyasını Yönetici olarak çalıştırırsan tüm kullanıcılar için yüklenir.

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Biraz daha bakayım ben bir başka yol bulursam yazarım sana uyar mı? Bu arada Mozilla 'nın diğer kullanıcıda gözükmemesinin sebebi Mozilla kurulumunda bir seçenek var sadece bu kullanıcı için kur yada tüm kullanıcılar için kur 2. seçeneği seçmen gerek ki diğer kullanıcı o programı kullanabilsin.

mozilla problem değilde oyuna çözüm olursa iyi olur ufak bilader oyun oynuyamıyorum abi diye dert yanıp duruyor yoksa umrumda olmazdı öyle kullansınlar derdim bişeyler bulursan burda paylaşırsın hocam saolasın

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birde şunu dene çalıştır 'a (Windows Tuşu + R kısayolu) gpedit.msc yaz ve tamam de sonra açılan pencerede Bilgisayar yapılandırması / Yönetim şablonları / Windows bileşenleri / Uygulama paketi dağıtımı 'na tıkla sol menüden Windows uygulamasının kullanıcılar arasında uygulama verileri paylaşmasına izin ver seçeneğine çift tıkla ve Etkin yap Tamam de sonra pencereleri kapat ve diğer kullanıcıya geç ve dene işe yararsa yazarsın yapamaz ise başka bir öneride bulunacağım.

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birde şunu dene çalıştır 'a (Windows Tuşu + R kısayolu) gpedit.msc yaz ve tamam de sonra açılan pencerede Bilgisayar yapılandırması / Yönetim şablonları / Windows bileşenleri / Uygulama paketi dağıtımı 'na tıkla sol menüden Windows uygulamasının kullanıcılar arasında uygulama verileri paylaşmasına izin ver seçeneğine çift tıkla ve Etkin yap Tamam de sonra pencereleri kapat ve diğer kullanıcıya geç ve dene işe yararsa yazarsın yapamaz ise başka bir öneride bulunacağım.

hocam uygulama paketi dağıtımı değil de uygulama uyumluluğu var sadece windows bileşenlerine girince onuda açtığımda da " https://hizliresim.com/aYr992 " bu resimdekiler çıkıyor sence ne yapmam lazım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben Windows 10 kullanıyorum bu ayarı Windows 7 için bu ayar faklı muhtemelen bu yüzden bu yöntemi geçelim başka bir yöntem buldum.

C:\Users\Public\Desktop şu konuma girip oyunun kısayolunu buraya kopyalayıp diğer kullanıcıya geçip dener misin?

Windows tuşu + R 'ye bas ve C:\Users\Public\Desktop yaz Tamam de klasör açılması gerek.

İşe yaramaz ise şunu dene;

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

Bu konuma gir ve burada tüm kullanıcıların çalıştırabileceği programları göreceksin burada örneğin bir oyun eklemek istiyorsun oyunun kısayolunu buraya atman yeterli olacak.

Buda işe yaramaz ise;

Çalıştır 'a (Windows Tuşu + R kısayolu) gpedit.msc yaz ve Tamam de sonra açılan pencerede Kullanıcı yapılandırması / Yönetim şablonları / Sistem 'e tıkla ve sol menüden Yalnızca belirtilen windows uygulamalarını çalıştır 'a çitf tıkla ve Etkin yap sonra aşağıdan Göster 'e tıkla buraya çalışmasını istediğin uygulamanın exe ismini yaz. Örneğin; Vampy oyununun exe ismini öğrenmek için oyunun üzerine sağ tıkla özellikler de ve Hedef kısmındaki oyunun konumu yazar oranın sonunda oyunu başlatmak için kullandığın .exe 'nin adını göreceksin son / işaretinden sonrası dosyaİsmi.exe şeklinde yazar bu ismi kopyala örnek olarak bu bahsettiğim oyun için çalıştırma adı Vampyr-Win64-Shipping.exe olarak geçiyor bunu olduğu gibi .exe kısmı dahil izin listeline ekliyorsun. Tamam deyip diğer kullanıcıya geç ve tekrar dene bakalım durum ne.

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben Windows 10 kullanıyorum bu ayarı Windows 7 için bu ayar faklı muhtemelen bu yüzden bu yöntemi geçelim başka bir yöntem buldum.

C:\Users\Public\Desktop şu konuma girip oyunun kısayolunu buraya kopyalayıp diğer kullanıcıya geçip dener misin?

Windows tuşu + R 'ye bas ve C:\Users\Public\Desktop yaz Tamam de klasör açılması gerek.

İşe yaramaz ise şunu dene;

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

Bu konuma gir ve burada tüm kullanıcıların çalıştırabileceği programları göreceksin burada örneğin bir oyun eklemek istiyorsun oyunun kısayolunu buraya atman yeterli olacak.

Buda işe yaramaz ise;

Çalıştır 'a (Windows Tuşu + R kısayolu) gpedit.msc yaz ve Tamam de sonra açılan pencerede Kullanıcı yapılandırması / Yönetim şablonları / Sistem 'e tıkla ve sol menüden Yalnızca belirtilen windows uygulamalarını çalıştır 'a çitf tıkla ve Etkin yap sonra aşağıdan Göster 'e tıkla buraya çalışmasını istediğin uygulamanın exe ismini yaz. Örneğin; Vampy oyununun exe ismini öğrenmek için oyunun üzerine sağ tıkla özellikler de ve Hedef kısmındaki oyunun konumu yazar oranın sonunda oyunu başlatmak için kullandığın .exe 'nin adını göreceksin son / işaretinden sonrası dosyaİsmi.exe şeklinde yazar bu ismi kopyala örnek olarak bu bahsettiğim oyun için çalıştırma adı Vampyr-Win64-Shipping.exe olarak geçiyor bunu olduğu gibi .exe kısmı dahil izin listeline ekliyorsun. Tamam deyip diğer kullanıcıya geç ve tekrar dene bakalım durum ne.

hocam ilk dediklerin yapılı konumdaydı en son dediğini yaptım ama yine olmadı ilgin için çok teşekkür ederim hesabı mecbur yönetici yapacam senide daha fazla uğraştırmanın anlamı yok bi sorun var ama nerde var anlamış değilim çok teşekkür ederim yardımın için elinden gelenin en iyisini yaptın ama benim pc biraz inatcı ne yaptıysam kabul etmedi dürzü :) sağlık olsun herşey için teşekkür ederim

Hocam pc çalıştır artık çalışmıyor mozilla ve chrome giremiyorum şimdi napcaz o ayar penceresinide kapatmış bulunduk şu anda telden yazıyorum acil yardım edersen sevinirim

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://hizliresim.com/aYboNd
Resimdeki hatayı alıyorum sürekli hiç birşey açılmıyor çalıştır çalışmıyor yerel grup ilkesi düzenleyici açılmıyor yönetici olduğum halde bunu demesi çok saçma geldi bana hatta öbür hesabıda yönetici yaptım onda denedim aynı bu 3 cü anlattığın yöntem çok yanlış bi yöntemmiş onu anlamış olduk :) da bunu nasıl düzelticem onu hala bulamadım sırf bunun için de format attırasım yok bide 30 tl ücret alıyorlar win7 formatına sanki dolara endekslemişler hoca ne yap et bi yolunu bul hele kitlendi pc kaldık ortada

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemsel bir sıkıntın var bu anlattıklarımı denemen gerek. Bulabildiğim son yöntemler bunlar ve başka çözüm önerim kalmadı. Bunları denemen gerek yönetici hakları ile ilgili bir sıkıntı gibi CMD 'yi yönetici olarak çaılıştır ve bu net user administrator /active:yes kodu yaz ENTER 'a bastınğın anda yönetici haklarına sahip olacaksın devre dışı bırakmak için YES yerine NO yazman yeterli.

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yapamıyorum işte sorun orda zaten yöneticinize başvurun uyarısı geliyor yönetici hesapta nasıl yöneticiye başvurayım saçmalık
Cmd filan hiç birşey yönetici olarak çalıştırılmıyor kabul etmiyor uyarı veriyor

KS

Atabey.Emre

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son formatı attıralı zaten 1 ay olmamıştı yine 30 tl verecez desene vay arkadaş ya düştüğüm şu hale bak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer format atarsanız Windows 8.1 veya 10 kullanmanızı tavsiye ederim. Bu 2 sürümdede hiçbir ayar yapmanıza gerek kalmadan 2. oturumdaki herhangi bir kullanıcı oyun vs. tüm programları kullanabilir.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer format atarsanız Windows 8.1 veya 10 kullanmanızı tavsiye ederim. Bu 2 sürümdede hiçbir ayar yapmanıza gerek kalmadan 2. oturumdaki herhangi bir kullanıcı oyun vs. tüm programları kullanabilir.

Aynen öyle zaten en çok kullanılan iki işletim sistemi....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri