ilk defa karşılaştığım sorunlar

TaeseRVx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
merhabalar hayırlı iftarlar 

bu akşam youtubede gezinirken video izliyordum internet bi gitti sonra antivirüs programı kendi kendine değiştirilmiş ayarlar uygulansın mı ? diye bir sorulu hata verdi bende hayıra tıkladım birşey yapmadığım halde bu hatayı verdi sonra arka arkaya bunları verdi
hepside microsoft ile alakalı ama güvenli olmayanlar diye sorunlar veriyor devam et'e tıklayınca
antivirüslede bi tarattım tertemiz çıktı acaba microsoftun bir güncellemesimi ? 

resim linkleri: https://i.resmim.net/i/diger-1.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir önceki konunuza baktım oda virüs odaklıymış. Bu konuda virüs odaklı. Yine virüs ve güvensiz bir sayfadan sisteme bulaşmaya çalışan bir virüs engellenmiş. Gezdiğiniz siteleri ve sisteminize kurduğunuz uygulamaları dikkatli seçin derim.

Şimdilik resimdeki uyarıya Bağlantıyı kes deyin. Ayrıca aşağıdaki verdiğim kodlar ile sisteminizdeki kalıntıları temizleyin.

Cache dosyalarını silmek için aşağıdakileri uygulayın.
  • @echo off
  • del /s /f /q "%userprofile%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "%userprofile%\appdata\local\temp\"*.*
  • exit
Birkaç yöntem ile bunları girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. Diğer yöntem ise bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri