İlk defa sistem toplayacağım yardım.

sefaturhan6

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar merhaba 21 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç böyle güzel bir pcm olmadı laptoplarla çer çöple geçindim artık . ilk defa sistem toplayacağım bu yüzden de hem heyecanlıyım hem de gerginim sıkıntısız iyi bir sistem toplamak istiyorum sinerji sitesine güvenilir mi ? bu sinerji sitesinde şöyle bir sistem gördüm bu alınır mı yoksa PCH yeni sistemini mi bekleyeyim acele etmeyeyim mi ne diyorsunuz ? https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...b-nvme-m2-ssd-rx6600-oyun-bilgisayari-p-39993

ek olarak bu sistemin işlemcisini ryzen 5 5600x yapıp almayı düşünüyorum sizce yeni çıkacak olan f/p sistem mi beklemeliyim . Monitör de alacağımdan dolayı en az 165hz istiyorum fps oyunları oynuyorum çünkü

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
Arkadaşlar merhaba 21 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç böyle güzel bir pcm olmadı laptoplarla çer çöple geçindim artık . ilk defa sistem toplayacağım bu yüzden de hem heyecanlıyım hem de gerginim sıkıntısız iyi bir sistem toplamak istiyorum sinerji sitesine güvenilir mi ? bu sinerji sitesinde şöyle bir sistem gördüm bu alınır mı yoksa PCH yeni sistemini mi bekleyeyim acele etmeyeyim mi ne diyorsunuz ? https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...b-nvme-m2-ssd-rx6600-oyun-bilgisayari-p-39993

ek olarak bu sistemin işlemcisini ryzen 5 5600x yapıp almayı düşünüyorum sizce yeni çıkacak olan f/p sistem mi beklemeliyim . Monitör de alacağımdan dolayı en az 165hz istiyorum fps oyunları oynuyorum çünkü
Hocam bütçeniz kaç ve Bu bilgisayara ne için topluyorsunuz ve monitörünüzün çözünürlüğü ne kadar olacak ve hedeflediğiniz şey nedir bu bilgisayarla birlikte onu birazcık açıklayabilir misiniz?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
O sistemde güç kaynağı kötü. Aldıktan sonra değiştirmek olabilir ve 5600x seçmeyin 5600 alın daha mantıklı olur. Aradaki farka soğutucu alırsınız. PC Hocasının sisteminden RTX 2060 falan da gelirse çok güzel olur o da beklenebilir.

Mehmet Gökhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
O sistemde güç kaynağı kötü. Aldıktan sonra değiştirmek olabilir ve 5600x seçmeyin 5600 alın daha mantıklı olur. Aradaki farka soğutucu alırsınız. PC Hocasının sisteminden RTX 2060 falan da gelirse çok güzel olur o da beklenebilir.
Abi sen de mi ya adamın da amacını bile bilmiyoruz bu bilgisayar ile ilgili

Hocam bütçe kaç size ona göre belki öneri sunabilirim

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874

Onun yerine bu sistemleri önerebilirim. 144hz ıps monitör ideal olur bu sistemlere.

Alacağınız bilgisayara göre fiyatlar yakın bütçe bu civarlarda galiba.

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
benim tavsiyem Intel 10400F
psu Corsair bak baya sessiz modelleri var benimki vs500 sanırım
ram Kingston 16 GB olsa süper olur benimkiler 2.el
anakartta mutlaka m.2 desteği olsun ilerde m.2 yaparsın şuan alamazsan ddr4 minimum benimki msi 460m-a pro lga 1200 onuda 2. el almıştım 2 yıl oldu

işlemci, psu, ram, ekran kartı, Anakart ful 2.el almıştım ben

bazı ukalalar bunu mantıksız görebilir ama 2 yıl saat gibi çalışan sistem

5 ekran kartından biri sıkıntılı çıktı o kadar:)
sen en çok ileriye dönük olan sistemlere (bak benim en çok önereceğim bu ör bazı kanallarda 4k yok ama sen TV alırken 4k desteği olsun öyle düşün)
ben sadece yaptığımı söylüyorum kesin al demiyeyin tercih senin.

KS

sefaturhan6

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam bütçeniz kaç ve Bu bilgisayara ne için topluyorsunuz ve monitörünüzün çözünürlüğü ne kadar olacak ve hedeflediğiniz şey nedir bu bilgisayarla birlikte onu birazcık açıklayabilir misiniz?
reis taksitli alacağım için 20k yı geçmesin kredi kartı limitim 26k işte 165 hz olursa 2k olmazsa 1080p monitör yeterli benim için oyun oynamak ve pc programcılığı okuduğum için programlar için alıyorum.

https://www.tebilon.com/amd-5500-xfx-rx-6600-asus-prime-b450m-k-ii-kingston-500gb-16gb-ram/

bu bilgisayar nasıl işlemciyi 5600 yapıp ekran kartını da 6700 yapsam power yükseltmeye gerek varmıdır veya soğutucu yükseltmeye

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
reis taksitli alacağım için 20k yı geçmesin kredi kartı limitim 26k işte 165 hz olursa 2k olmazsa 1080p monitör yeterli benim için oyun oynamak ve pc programcılığı okuduğum için programlar için alıyorum.

https://www.tebilon.com/amd-5500-xfx-rx-6600-asus-prime-b450m-k-ii-kingston-500gb-16gb-ram/

bu bilgisayar nasıl işlemciyi 5600 yapıp ekran kartını da 6700 yapsam power yükseltmeye gerek varmıdır veya soğutucu yükseltmeye
Hocam O zaman en fazla 15.000 liraya bir bilgisayar toplamanız lazım ve 5.000 liraya bir monitör bulmanız lazım

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
dost kayaoglu ideal mi sizce özelleştirip alsam yoksa yeni çıkacak pch sistemi bu sistemlerden daha mı düşük seviye de olacak ?
şu anda alabileceğiniz en ideal pc

dost kayaoglu ideal mi sizce özelleştirip alsam yoksa yeni çıkacak pch sistemi bu sistemlerden daha mı düşük seviye de olacak ?
sisteminiz için en ideal monitör bu

Hocam bence attığım PC hocası Hero sistemini alabilirsiniz gayet güzel Fiyatına göre Bence hiç beklemenize gerek yok attığım monitör de gayet iyi zaten Bizzat ben de 2 yıldır kullanıyorum gayet güzel monitör

KS

sefaturhan6

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
şimdi bunu alıp daha sonra pch sistemi çıkınca pişman olmam demi fiyat ve özellikler arasında o beni çok geriyor.
şu anda alabileceğiniz en ideal pc

sisteminiz için en ideal monitör bu

Hocam bence attığım PC hocası Hero sistemini alabilirsiniz gayet güzel Fiyatına göre Bence hiç beklemenize gerek yok attığım monitör de gayet iyi zaten Bizzat ben de 2 yıldır kullanıyorum gayet güzel monitör

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
şimdi bunu alıp daha sonra pch sistemi çıkınca pişman olmam demi fiyat ve özellikler arasında o beni çok geriyor.
Vallahi orasını ben hiç bilemiyorum O zaman bekleyin ama monitör konusunda beklemenizi tavsiye etmem monitör gayet iyi Fiyatına göre

KS

sefaturhan6

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Vallahi orasını ben hiç bilemiyorum O zaman bekleyin ama monitör konusunda beklemenizi tavsiye etmem monitör gayet iyi Fiyatına göre
tamam hocam bu atmış olduğunuz pc hocası sistemini özelleştirip almayı düşünüyorum yani 500gb ssd yapıcam ve 1 tb harddisk alıcam power yükseltmeye gerek var mı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri