Ilk kurulum

Ahmet Anıl Koçkara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
IIlk defa sistem topladım ve bilgisayar ilk açıldığında  uyarı veriyor ve gigabyte yazılı bir menü geliyor herşeyin olduğu kaydet çık diyorum yine aynı şey tekrarlanıyor açılmıyor ne yapmam gerekir 

Power saving mode diyor ve gigabyte yazıp gidiyor pause tuşuna basıyorum orda bios menüsüne giriyor orda kalıyor ne yapmam lazım 

Çık diyorum ve gelen yazı reboot and select pepper boot device or  insert boot media in selected boot device and pres a key 
Diyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem ilk defa açıldığı için diskinizde bir Windows işletim sistemi yok haliyle bu durumda sistem açılmıyor. Öncelikle sisteme bir Windows kurmanız gerekli ki bunun içinde Windows ISO dosyasını Windows 'un kendi sitesinden indirip RUFUS yazılımı ile UEFI bir şekilde yazdırmanız ve sisteme format atmanız gerekli.

KS

Ahmet Anıl Koçkara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows indirip usb ye atsam ordan yapabilirmiyim ve format nasıl ve nasıl yükleyeceğim tam bilmiyorum

Ve bilgisayar açılmıyor rufus programini nasıl kullanacağım 
Ahmet Anıl Koçkara' Alıntı:
IIlk defa sistem topladım ve bilgisayar ilk açıldığında  uyarı veriyor ve gigabyte yazılı bir menü geliyor herşeyin olduğu kaydet çık diyorum yine aynı şey tekrarlanıyor açılmıyor ne yapmam gerekir 

Power saving mode diyor ve gigabyte yazıp gidiyor pause tuşuna basıyorum orda bios menüsüne giriyor orda kalıyor ne yapmam lazım 

Çık diyorum ve gelen yazı reboot and select pepper boot device or  insert boot media in selected boot device and pres a key 
Diyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin kendinizin bu işlerin altından kalkabileceğinizi pek düşünmüyorum ki zaten elinizde başka bir PC sistemi yoksa USB belleğide hazırlayamazsınız. Siz en iyisi çevrenizde bir PC tamircisi dükkanı vs. vardır, onlara gidip 30-40 TL 'ye format atıyorlar onları deneyin.

KS

Ahmet Anıl Koçkara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani usb bellek hazirliycaz iso dosyasını ve rufus programı üzerinden sonra format atılıp yeniden baslaticaz doğru degilmi 
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizin kendinizin bu işlerin altından kalkabileceğinizi pek düşünmüyorum ki zaten elinizde başka bir PC sistemi yoksa USB belleğide hazırlayamazsınız. Siz en iyisi çevrenizde bir PC tamircisi dükkanı vs. vardır, onlara gidip 30-40 TL 'ye format atıyorlar onları deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri