Soru İlk Masaüstü Bilgisayarınız Neydi?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Benim ilk bilgisayar bulursam atacağım görsel olarak;

Tüplü Bir Monitör
1675292265273.png

Böyle bir şeydi tabi siz bunu beyaz değil de '' Gümüş / Siyah '' görün. :D düşük bir ekran kartı + 1 GB RAM vardı. :D He birde toplu bir mouse vardı deli ederdi beni temizlemek benim için ölümdü. :D
1675292983526.png

Yazmayı unutmuşum emektar sağ olsun bir kere olsun bana mısın? demedi takır takır çalıştı yüzümü kara çıkarmadı hiç. :D

By_raskolnikow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31

muharremizm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Yılın kaç olduğunu hatırlamıyorum ancak birisinden borç la tüplü ekran beyaz kasa 256 mb rami olan ama gta vice cityi açabilen bir pc iyi kötü almıştık kendisine taksit taksit ödeyecektik. Ailemden aldığım harçlıklarla mahallemizde hocalık yapan aynı zamanda bilgisayar parçaları satıp tamirini yapan bir abinin yanına gitmiştim ve bilgisayarıma ne yapabiliriz rahat oynamam için dediğimde ram takmayı teklif etmişti :D ona da harçlıklarımın yarısını verdim diğer yarısını ise zamanla ödeyeceğimi söyledim daha cocugum bu arada kabul etti kırmadı ram taktik bilgisayar oldu sana canavar :D deli internetten oyun indiriyorum knight falan neyse babam işten çıktı ve pc'nin 2. taksitini ödeyemedik, adam geldi eve kavga dövüş kucakladı götürdü bilgisayarı içine taktığım rami bile alamadım ortam o kadar gergindi çok üzülmüştüm elinden oyuncağı alınan çocuk gibi çökmüş kalmıştım ram satın aldığım hocanın yanına gittim durumu anlattım, kabul ederse okuldan sonra yanında çalışıp sabahları ise okul saati gelene kadar dükkanı açıp temizleyebileceğimi söyledim. Tamam dedi verdi anahtarı dedi sabah gel aç dükkanı okul saatin kaçtı 9 da dedim gelirim o saate kadar dedi eve koştum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum onlarca pc ve parçaların arasında çalışacaktım sabaha kadar nerdeyse uyumamıştım heyecanla gittim açtım dükkanı tüm parçaları inceledim dükkanı sildim süpürdüm parçaları toparladım yerini değiştirmede. Yerde de o zamanın parası ile 100 tl gibi büyük bir para bırakmış hoca çakallık yapacak mıyım diye :D benim gözüm parada değil ki bilgisayarlarda aldım parayı da masasının üstüne koydum geldi sabah dükkana gittim okula, okul çıkışı koştum hemen yanına bana bi tost söyledi onu yedim o tamir ediyor ben izliyorum falan neyse uzun hikaye vel hasıl o bilgisayarı iyi ki evime gelip kavga dövüş elimden almışlar :D

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Yılın kaç olduğunu hatırlamıyorum ancak birisinden borç la tüplü ekran beyaz kasa 256 mb rami olan ama gta vice cityi açabilen bir pc iyi kötü almıştık kendisine taksit taksit ödeyecektik. Ailemden aldığım harçlıklarla mahallemizde hocalık yapan aynı zamanda bilgisayar parçaları satıp tamirini yapan bir abinin yanına gitmiştim ve bilgisayarıma ne yapabiliriz rahat oynamam için dediğimde ram takmayı teklif etmişti :D ona da harçlıklarımın yarısını verdim diğer yarısını ise zamanla ödeyeceğimi söyledim daha cocugum bu arada kabul etti kırmadı ram taktik bilgisayar oldu sana canavar :D deli internetten oyun indiriyorum knight falan neyse babam işten çıktı ve pc'nin 2. taksitini ödeyemedik, adam geldi eve kavga dövüş kucakladı götürdü bilgisayarı içine taktığım rami bile alamadım ortam o kadar gergindi çok üzülmüştüm elinden oyuncağı alınan çocuk gibi çökmüş kalmıştım ram satın aldığım hocanın yanına gittim durumu anlattım, kabul ederse okuldan sonra yanında çalışıp sabahları ise okul saati gelene kadar dükkanı açıp temizleyebileceğimi söyledim. Tamam dedi verdi anahtarı dedi sabah gel aç dükkanı okul saatin kaçtı 9 da dedim gelirim o saate kadar dedi eve koştum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum onlarca pc ve parçaların arasında çalışacaktım sabaha kadar nerdeyse uyumamıştım heyecanla gittim açtım dükkanı tüm parçaları inceledim dükkanı sildim süpürdüm parçaları toparladım yerini değiştirmede. Yerde de o zamanın parası ile 100 tl gibi büyük bir para bırakmış hoca çakallık yapacak mıyım diye :D benim gözüm parada değil ki bilgisayarlarda aldım parayı da masasının üstüne koydum geldi sabah dükkana gittim okula, okul çıkışı koştum hemen yanına bana bi tost söyledi onu yedim o tamir ediyor ben izliyorum falan neyse uzun hikaye vel hasıl o bilgisayarı iyi ki evime gelip kavga dövüş elimden almışlar :D
Bazı geçmişimiz hüzünlü olsa da ileride anlatacağımız anılar oluyor örnek senin hikayen gibi mesela kardeşim. Geçmişi hatırlayıp '' Ne Günler Yaşamışım Be '' dediğin gün ve hikaye bence bu anlattığın hikaye olabilir. :D

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
2007'de almıştık ilk pcyi bu tarz bir şeydi esc*rt yazıyordu markası ince ekran kullanmaya ilk o yılda başlamıştım onu arada kullanıyorum maşallahı var ne anılarım var onda çocukluğum geçti onunla

Ekli dosyalar

• 243079.jpg
    243079.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 17

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
çok küçüktüm tüplü vardı bide yanına babamın iş için hp laptopu vardı sene 2006 civarı falan. 9.sınıfta harçlıklarımla bir masaüstü topladım için de g3258 r7 240 8gb ram hyperx ssd falan vardı 8 sene bunu sistemi kullandım 2 civarı önce de imzamda ki sistemi topladım ( normalde çok pc oynayan birisi değildim ta ki taner hocamı youtubede görene kadar 2 gün izledim 3. sabahı bilgisayar aldım )

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
çok küçüktüm tüplü vardı bide yanına babamın iş için hp laptopu vardı sene 2006 civarı falan. 9.sınıfta harçlıklarımla bir masaüstü topladım için de g3258 r7 240 8gb ram hyperx ssd falan vardı 8 sene bunu sistemi kullandım 2 civarı önce de imzamda ki sistemi topladım ( normalde çok pc oynayan birisi değildim ta ki taner hocamı youtubede görene kadar 2 gün izledim 3. sabahı bilgisayar aldım )
Hocam imza sisteminiz baya iyide bence tek kötü yanı psu güçsüz kalmış gibi 650w daha iyi olur gibiymiş bu arada haklısınız bende pc ye o kadar sıcak bakmiyordum en iyi ekran kartı 1080 ti diye biliyordum ama taner hocam la tanıştım ufkun açıldı sagolun hocam <3 @OceanLaB

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Hocam imza sisteminiz baya iyide bence tek kötü yanı psu güçsüz kalmış gibi 650w daha iyi olur gibiymiş bu arada haklısınız bende pc ye o kadar sıcak bakmiyordum en iyi ekran kartı 1080 ti diye biliyordum ama taner hocam la tanıştım ufkun açıldı sagolun hocam <3 @OceanLaB
hocam o an param çıkışmadığı için 550w almak zorunda kaldım

550w tam yetiyor ama upgrade istiyor tabi ki oda ileride

esbersiftah

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
yıllarca dizüstü kullandım daha bu sene emektar 9 yıllık dizüstünü bıraktım Lenovo Legion T5 26AMR5 e geçtim
ve >

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Aile bilgisayarı olarak sorarsanız tabii ki de ilk bilgisayarımız atari idi. Sonra abim crt hyundai monitör, pentium 3 işlemcili agp ekran kartlı bir bilgisayar toplamıştı anakartın üstünde birsürü switchler vardı 256mb ram vs. Kendi harçlıklarımla topladığımı sorarsanız ilk gigabyte ddr2 ddr3 combo anakart almıştım gts250 abimden kalan ekran kartı ve sürekli sorun çıkartan hdd ve ölü bir psu core 2 duo işlemcisi vardı. Öyle bir bilgisayardı ki 2 güne bir format atmam gerekiyordu ve garip bir şekilde bilgisayarı normal açınca çalışmıyor ama klavyeden boşluk tuşuna basarak açarsanız windows çalışıyordu. İyi kötü demeden bir sürü oyun oynadım kendisiyle. Sonrasında kendi paramla ilk laptopum olan lenovo z510 almıştım daha birkaç aylıktı elden taksitle almıştım borcunu zor zahmet ödemiştim. Baya bir süre kullandıktan sonra satıp rtx 2060 ekran kartı almıştım ve sonra para biriktirerek kalan parçaları tamamlamıştım. Çok kötü bir talihtir ki biriyle laptop takasına girmiştim bilgisayar mühendisliği okuduğum için ve üstüne de 1500tl vermiştim. Laptop sorunlu çıktı ve takaslayan kişi beni engellemişti hak idda edemedim. Sonra o laptopu durumunu belirtip baya bir zararına satıp elimde ki az bir miktarla arızalı bir laptop aldım. Satan kişi çalıştığını ama bazı eksiklerini olduğunu söylemişti havale ile aldığım için laptopu görmemiştim. Laptop kullanılamayacak durumda çıkınca onu da zararına satıp abimin olan lenovo z510 laptopunu aldım. Bu laptopunda hikayesi acıdır dolandırılmıştık abime alırken. Laptopu alırken bir kafede kısa bir süre test ettik çalışıyorsu fakat gerçeği eve gidip uzun kullanmaya kalkışınca öğrendik. Laptop yarım saatte bir pat diye kapanıyordu. Tabii ki satan kişi reddetti ve baya hayal kırıklığı yaşadık. Sonrasında yedek parça olarak aynı laptopu satan birine yazdık ve bir avmde parçaları test ettik. Satan kişi ki ondan Allah razı olsun öğrenci olduğumuzu görünce bize laptopu yok fiyatına verdi. Şuan bile o kişiyi bulsam sarılmak isterim. Neyse sonra abimin telefon tamircisi bizim laptopta ki io çipini arızalı aldığımız laptopun anakartına aktardı ve laptopu düzelttik. Tamirini falan yaptırdıktan sonra abim hem laptoptan soğuduğu için hem de yurt dışına çıkacağı için laptopu bana satmayı kabul etti makul bir fiyata. Tabii ben yerimde duramadım belli bir süre sonra bu laptopu da satıp tekrar masaüstü dizme serüvenine katıldım. Bu sefer tüm parçaları sıfır alarak rtx2070 super li güzel bir sistem dizdim. En son ekran kartını da 3080 e yükselttikten sonra masaüstünden tekrar sıkıldım ve abimin yurt dışından getirdiği m15 r5 laptopu aldım. Şuan da abime borçluyum :'). Masaüstünü parça parça satıp yarısını kapattım borcun ekran kartı da satılırsa çok rahatlayacağım da hayırlısı bakalım. Evet evet daha serüvenim bitmedi daha niceleri gelecek ve anlatmadığım daha nice serüvenlerimde oldu. (son 4 yıl içinde 15 den fazla bilgisayar değiştirdim ama o kadarını da anlatmayayım artık.)

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
İlk bilgisayarimi 99 yılında almıştım ozmnlar pentium 4 revastaydi öyle bir sistemim vardı 1000 dolara almıştım.

mertyegin57

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hayatımda 2 gün önce ilk defa masaüstü bilgisayarım oldu. :) Benim için gerçekten özel ve kıymetli bir deneyim oldu. Çocukluğum boyunca ailemi laptop ve masaüstü arasındaki farkı anlatarak geçirmeme rağmen asla ikisinin farklı özellikleri olduklarını kabul etmemekte diretmişlerdi. Masaüstü her zaman onlar için laptopa göre fazladan yer kaplayan bir döküntüden ibaretti. Şimdilerde ise ilk masaüstümün keyfini sürüyorum. :)

Ekli dosyalar

• 20230202_082520.jpg
    20230202_082520.jpg
    807.9 KB · Görüntüleme: 21
  • 20230202_082459.jpg
    20230202_082459.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 22
  • 20230202_082539.jpg
    20230202_082539.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 22
KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Hayatımda 2 gün önce ilk defa masaüstü bilgisayarım oldu. :) Benim için gerçekten özel ve kıymetli bir deneyim oldu. Çocukluğum boyunca ailemi laptop ve masaüstü arasındaki farkı anlatarak geçirmeme rağmen asla ikisinin farklı özellikleri olduklarını kabul etmemekte diretmişlerdi. Masaüstü her zaman onlar için laptopa göre fazladan yer kaplayan bir döküntüden ibaretti. Şimdilerde ise ilk masaüstümün keyfini sürüyorum. :)
Hayırlı olsun. :D

İlk bilgisayarimi 99 yılında almıştım ozmnlar pentium 4 revastaydi öyle bir sistemim vardı 1000 dolara almıştım.
99 yıllında ben daha 2 yaşındaydım. :D

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Hayırlı olsun. :D

99 yıllında ben daha 2 yaşındaydım. :D
Biz yaşlandık be dostum hatta o ilk bilgisayarımı 99 depreminden 3 gün önce sipariş vermiştim deprem olunca ozmnlar çocuğuz ya aklım PC de daha gelmedi eve demistim eyvah deprem oldu ya getirmezler de PC yi diye millet can derdine ben PC min derdine düşmüştüm düşündükçe gülerim hep😀

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
ilk sistem olarak 468 DX2 66 MHz vardı. İşlemcisinde fan bile yoktu sadece pasif soğutucu vardı :D 97 yılı falandır sanırım orta okula gidiyordum. OC yapıp 100 MHz yapmıştım fan falan takmıştım. İlk aldığımda Disket vardı sadece sonra cdromlar çıkmıştı 1x :D

2. Sistem olarak Pentium 200 MMX almıştım onu baya uzun süre kullandım. CD-RW ile çok cd yazmışımdır.
3. Sistem olarak lisede mp3 ve anatomi filmleri satarak kazandığım para lar ile P3 450'ye geçmiştim. Slot işlemci idi ve baya OC yapılıyordu. :D O zamanlar DSL/Fiber falan yoktu ev kullanıcıları için. Benim gibi şanslı bazı kullanıcılarda Kablonet vardı ve sınırsız hızda o dönemlerde 20-30 mbit internet kullanıyorduk.
4. Sistem olarak P4 HT bir işlemci almıştım ama hangi modeli idi hatırlamıyorum.
5. Sistem olarak Amd Phenom II X4 965 ile sanırım en uzun süre kullandığım sistem oldu.
6. Sistem olarak yine AMD devam ettim ve FX8350 ile yine uzun süre devam edip
7. Sistem olarak AMD 2600X'e geçtim. Fakat şuan aynı sistemde 3. işlemci güncellemesi ile 5800X kullanıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri