Imei Yaptırmak Şart Mı?

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Dostlar yurtdışı aracılığıyla İPhone telefon getirtmeyi düşünüyorum. Bunu bana kolaylıkla iletirler fakat bu zamla birlikte imei yaptırmadan kullanılabilir mi? Özellikle apple olduğu için sorma gereği duydum. Hattı tak devam et şeklinde oluyor mu işler?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Bir yere kadar kullanırsın ondan sonra IMEI gerekir ve şuan 20 bin TL kayıt ücreti var ne kadar mantıklı bilemedim öte yandan burada 1 sene Garanti oluyor ve 3 sene kim satın aldıysa onun hattı üzerinden şebeke alınıyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum

Son düzenleme:

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Selam..
1- Telefonu aldıktan sonra 4 ay e sim 4 ay fiziki sim olarak kullanabilirsin. ( eğer hat girişli olarak alırsan) amerika versiyonlar sadece e sim.
2- garanti olarak ayarlar genel hakkında girince 1 yıl garanti görürsün zorlu apple a gidip benim garantim var dediğinde. Sana söylecekleri cevap evet garantiniz var ama yetkili servis de yani cihaz a bişey olunca apple zorlu sana yeni tr cihaz vermiyor. Kaldı ki yurt dışındanda getiremiceğimiz için diyorlar. ( kendim yurt dışından 14 pro max aldım 2 gün öncede kayıt ettim)
3- telefonu kayıt ettikten sonra 3 yıl boyunca satıp başkası kullanamaz telefonu anca hattıda devir etmen lazım oda tanımadığın birini olmucağı için. 3 yıl sonunda tüm hatlar ile kullanılıyor.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Kayıt etmeden telefonu kullanman mümkün fakat belirli süresi var. 4Ay 1.sim 4Ay da 2. Sime takarak toplamda 8 Ay kullanabilirsin sorunsuz. Ve bu süre her yılbaşında sıfırlanıyor yani şöyle olabilir. Şimdi kullanmaya başlarsan 2024 8.ayin sonuna kadar kayıt etmeden sorunsuz kullanırsın ama 8. Aydan sonra sim kartı kullanamazsin. Yine wifi vs baglanirsin ama arama yapamazsın internete bağlanamazsin.

KS

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Kayıt etmeden telefonu kullanman mümkün fakat belirli süresi var. 4Ay 1.sim 4Ay da 2. Sime takarak toplamda 8 Ay kullanabilirsin sorunsuz. Ve bu süre her yılbaşında sıfırlanıyor yani şöyle olabilir. Şimdi kullanmaya başlarsan 2024 8.ayin sonuna kadar kayıt etmeden sorunsuz kullanırsın ama 8. Aydan sonra sim kartı kullanamazsin. Yine wifi vs baglanirsin ama arama yapamazsın internete bağlanamazsin.
Yani 8. aydan 2025e kadar kullanamıyorum ama 2025te süre sıfırlanıyor. Doğru mu anladım?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
1 ocak 2024 de sıfırlanır

KS

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286