Yardım İngi̇li̇zce Proje Ödevi̇ Sorum Var Hocam

SistemToplayıcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
aga şimdi ben ibgilizce projesi aldım (aga mal gibi gidip kişi tanıtma alacağıma korku hikayesi yazma aldım ne güzel atatürkü falan tanıtırdım) hikayeyi yazacaktım ingilizcem yetmedi.sonra çeviriye yaptırıyım dedim hatalı olur diye korktum chat gpt denedim saçma salak şeyler mırıldandı şöyle ingilizce metini istediğin (a1-a2 gibi birşey istiyorum) şekilde hikaye yazan bir yapay zeka varsa yada aranızda yazabilcekler varsa yardım edebilirmi.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
En doğrusu senin uğraşıp yazabildiğin kadar yazıp öyle paylaşman olur. İngilizce yazmaya çalışırken türkçe düşünüp kendine zor kelimeler seçmemeye çalış. Karmaşık olan durumları basit kelimelerle izah et. örneğin ; aracın bir sıkıntı yaşadı demek yerine aracın bir problemi var demek. Gidip sıkıntı kelimesi ile yazarsan ne çeviri düzgün yapar nede sen kelime bulabilirsin. Sadece bir örnekti. Basit cümleleri but, because ve so ile birleştir tek tek anlatmak yerine neden sonuç kur. Hikayeyi bağlarken , daha sonra, bir saat sonra, bir saat önce gibi ifadeler eklemeyi unutma yoksa tekli tekli cümle gibi olur.A1-A2 demişsin bunlar yeterli olacaktır.

KS

SistemToplayıcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
En doğrusu senin uğraşıp yazabildiğin kadar yazıp öyle paylaşman olur. İngilizce yazmaya çalışırken türkçe düşünüp kendine zor kelimeler seçmemeye çalış. Karmaşık olan durumları basit kelimelerle izah et. örneğin ; aracın bir sıkıntı yaşadı demek yerine aracın bir problemi var demek. Gidip sıkıntı kelimesi ile yazarsan ne çeviri düzgün yapar nede sen kelime bulabilirsin. Sadece bir örnekti. Basit cümleleri but, because ve so ile birleştir tek tek anlatmak yerine neden sonuç kur. Hikayeyi bağlarken , daha sonra, bir saat sonra, bir saat önce gibi ifadeler eklemeyi unutma yoksa tekli tekli cümle gibi olur.A1-A2 demişsin bunlar yeterli olacaktır.
aslında ingilizcem yetmiyor değil bir konu düşündüm ama konuyu görsen yazarlara versen 300 sayfa kitap çıkar 3. dünya savaşıyla ilgili birşey yaptım sonra dedim dünyaya virüs yayılsın başladım yazmaya dedim hoca bunu görse bana 20 verir hem kelimeleir çok iyi kullandım ama yanına adam akıllı cümle bulamadım sonra dedim gpt düzeltir deim bendne daha beter ingilizcesi varmış paşanın translate gittim zaten merhabayı zor çeviriyor oradan deepL e gittim (tek düzgün çeviren sayfa) yazıyorum türkçesine bakıyorum oda iyi ama sonra anlıyorum ki bu beni düzelterek yazıyor şimdi en iyisi agaları toplayıp ufak tefek yardımlar alarak yazmak olacak.d

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri