Soru Inno3D Ekran Kartı Alınır Mı?

peaceswitz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı arayışındayım INNO3D markası alınır mı?

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
INNO 3D çok eski ve köklü bir markadır. Elbette alınır, tabi burada fiyat önemli; aynı segmentte fiyat farkı çok yoksa, hem görsel hem de soğutma açısından belki daha farklı seçenekler olabilir. Fakat şu an belirli bütçe için de pişman etmez...

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
o alınır mı bu alınırmı yerine
o markanın şu markanın bu markanın MODELİ NEYSE ARTIK XXXXX MODELİ ALINIR MI DİYE SORUN

MARKA BAZLI DEĞİL MODEL BAZLI DEĞERLENDİRME YAPMAK EN İYİSİDİR

4xx 5xx serilerinde neredeyse hiç bir markanın asla alma denilecek şekilde kronik problemi yok
ama olabilirdi de

geçmişte çok güvenilen asus tuf serisinde bile almayın dediğimiz model gibi

bu yüzden model sormak daha iyi

soracağınız ürünler büyük ihtimal 4xx 5xx serisine aittir
öyle ise
alınabilir
ama ürün fiyatına göre rakip ürünler de incelendikten sonra karar vermek daha mantıklı

KS

peaceswitz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
o markanın şu markanın bu markanın MODELİ NEYSE ARTIK XXXXX MODELİ ALINIR MI DİYE SORUN

4xx 5xx serilerinde neredeyse hiç bir markanın asla alma denilecek şekilde kronik problemi yok
ama olabilirdi de

öyle ise
alınabilir
ama ürün fiyatına göre rakip ürünler de incelendikten sonra karar vermek daha mantıklı
INNO3D RTX3060 12GB TWİNX2 modeli

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764

ama olabilirdi de

öyle ise
alınabilir
Tepkileri biraz uzun veriyorsunuz ancak bir çok konuda doğru noktalara parmak basıyorsunuz.

İnno 3D markasını satın alacak kadar param olsa keşke. Markayı almayı çok isterdim.
Bu markanın belli bir model ürününden 1 tane almaya gelince:

Bunu sıfır olarak almayacaksanız mutlaka vazgeçin (sıfırı piyasada kaldı mı bilmiyorum).
İkinci el düşünüyorsanız büyük ihtimalle MİNİNG görmüştür ve belki de tamir işlemi bile yapılmış olabilir. Yani bence ikinci el olarak alınmaz.

Bütçeyi ayarlayabilirseniz 4060 tavsiye edebilirim.

Son düzenleme:

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
3060 sıfır piyasasına baktım (ki zaten hangi markaya bakarsan bak sıfır bu kartı almak büyük hata)
en ucuz ürün inno 3d değil

büyük ihtimalle ikinci el alacaksınız

kaça alacaksınız
kartın durumu nasıl bunlar da önemli etken

KS

peaceswitz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tepkileri biraz uzun veriyorsunuz ancak bir çok konuda doğru noktalara parmak basıyorsunuz.

İnno 3D markasını satın alacak kadar param olsa keşke. Markayı almayı çok isterdim.
Bu markanın belli bir model ürününden 1 tane almaya gelince:

Bunu sıfır olarak almayacaksanız mutlaka vazgeçin (sıfırı piyasada kaldı mı bilmiyorum).
İkinci el düşünüyorsanız büyük ihtimalle MİNİNG görmüştür ve belki de tamir işlemi bile yapılmış olabilir. Yani bence ikinci el olarak alınmaz.

Bütçeyi ayarlayabilirseniz 4060 tavsiye edebilirim.
Hocam kart LHR nasıl mining yapılsın???

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
lhr kartların hiç bir şekilde mining yapılmaz anlamı çıkmaz
mining performansı klasik versiyonlara göre çok çok düşüktü
ama bazı kartlarda özel yazılımlarla bu kilit neredeyse aşılmıştı diye hatırlıyorum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
VBIOS'u kırıldığı için tam hızda miningi yapan yapıyordu. Youtube üzerinden biraz araştırıp görebilirsiniz. Hatta hiç BIOS modlamadan LHR olarak mining yapan da vardı. Ev kullanıcıları bile yapıyordu. Yine de alacağım diyorsanız biz uyarı niteliğinde yazıyoruz. %100 mining yapılmıştır diyemeyiz ama piyasadaki 3000 serisi kartların belki de %90'ın üzerinde mining yapıldığını varsayın derim.

2. el için mining yapılıp yapılmadığını sadece servisi anlayabilir ama kimse de servise bunun için başvurmaz. Dışarıdan bakılınca bireysel olarak anlayabileceğimiz tek şey ise kartın içinin açılıp açılmadığı olur, kart açılmadıysa tamir görmediğini anlayabiliriz. Kartın fanlarının olmadığı arka yüzeyinde vidaları vardır, herhangi bir tornavida izi olup olmadığına bakıp tornavida izi yoksa içinin açılmadığı ve tamir görmediği anlaşılabilir. Tamir görmemiş kart bulursanız Furmark testine bakarsınız, youtube üzerinden aynı kartın furmarkta aynı sıcaklıkları verip vermediğine bakıp kartın soğutma performansını anlarsınız. Furmark testi 3060 için 1080P yapılır genelde ve baktığınız videoda 10 dk testte kaç derece sıcaklığa ulaşmışsa o değerlerle yakın sonuç alıyorsanız kartın soğutma performansı iyidir. Bunları eğer 2. el alacaksanız bilginiz olsun diye yazdım.

Mining yapılan kartlarda VRAM'in lehimlerinde bozulma olabiliyor ve tamir görmemişse bile ömrü kısalmış olabiliyor.
Şans eseri mining yapılmamış bir oyuncu kartı bulduysanız 3000 serisi için neredeyse bulunmaz hint kumaşı gibidir. Bol şans dilerim.

2. el alacaksanız 4060 tavsiye etmemin birden fazla sebebi var. İlk sebebi mining yapılmamış olması olur. İkinci ve aslında daha önemli sebebi ise teknolojik gelişmesi olur. Üçüncü sebebi de daha kısa süre kullanılmış olmasıyla tahmini ömrünün daha uzun olma ihtimali. 2. el piyasasına pek hakim değilim, arada ne kadar fiyat farkı vardır bilemiyorum. Ancak ufak farklar varsa o aradaki farkı ödediğinize değer.

Hızlı bir şekilde 2. el piyasalarına baktım 3060 modeline göre 8-9 bin ile 11 bin TL civarı. 4060 ise 13-15 bin TL civarı (bir kaç ilanda 11-12 bin TL diyenleri de gördüm). Tercih yine sizin. Ancak bize danıştıysanız mümkün olduğunca özellikle 2. elde kaçınmanız gereken şeyleri söylemeye çalıştık. En azından tecrübelerimizden faydalanıp bir ön fikriniz olsun.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri