İntel 10700 ile düşük fps

aras.bastem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar benim çok büyük bir problemim var , size donanımı yazıyorum.
İşletim sistemim :
İntel Comet Lake Core i7 10700 2.9GHz. turbo:4.7 1200p 16MB box
asus prıme b460m-k
Palit RTX2080 Super gp RGB X3 OC 8 GB 256Bit ( 3 fanlı)
Kingston HyperX Fury 8 GB 3200 MHz DDR4 ( 2 adet )
Corsair H100X sıvı soğutma.
High Power 750.

Benim problemim aynı sisteme sahip amd isletim sistemi oyun iceriside dereceli 400 500 fps alirken valorantta ( bu kadar gercekten bu konuda bilgisi olanlar yazdın yazılımsal bir sorun var çözmeye çalışıyorum boş muhabbet olmasın ) benim intel oyun icerisinde 250 190 arası geziyor , benden daha dusuk bir isletim sistemi benle ayni fps yi aliyor sistem yeni toplanmis. Ya amd iyi ki gercekten 2080 le internet kafede amd ile dereceli oyunda 500 fps aliyor en kötü 300 . ben 20 bin tl lik bilgisayarda 300 ü göremiyorum ve ekranım 280 hz olduğu için kirilmalar oluyor arkadaslar hz dusur falan diye yorum yapmayin sikinti ondan degil 240 da oynasam kirilma oluyor fps normal sistemimim asiri altinda ciddili bana çözüm önerisi olan bana yardımcı olacak birisi var mı ?
Gercekten intel aldigima bin pisman oldum bunun bir cozumu var midir yazilimsal.

Testte normal değerin 4800 lerde olması gerekirken cinebenchte benimki 3539 çıkıyor .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aldığınız FPS miktarının monitör hertz değeri ile bir alakası yok. Neden böyle saçma sapan şeyler söylensin ki size öneri olarak? Orasını pek anladım.

Öncelikle birkaç şeyi teyit etmek amacıyla size sorularım olacak.
  • Anakart BIOS sürümünüz güncel mi?
  • Anakart üzerinde XMP(ASUS anakartlarda DOCP) RAM profiliniz açık mı?
  • Windows dahil tüm sürücüler güncel mi?
Ayrıca kıyas yaptığınız AMD ve daha düşük dediğiniz INTEL sistemin işlemcileri ve ekran kartları neler paylaşırsanız iyi olur. Ve birde yaptığınız testte bir sorun var onu bir kontrol edin. Cinebench R23 indirin ve çok çekirdek/tek çekirdek testleri yapın. Aldığınız puanları https://www.cpu-monkey.com/tr/cpu-intel_core_i7_10700-1150 buradaki rakamlar ile kıyaslayın. İşlemcinizin tek çekirdek puanı maksimumda kaydedilen değer olarak 1255 ve çok çekirdek puanı 12250 puan olarak kayıtlara geçmiş. Sizin puanlarınızda 3 aşağı 5 yukarı bunlara benzer rakamlar olmalı.

KS

aras.bastem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aldığınız FPS miktarının monitör hertz değeri ile bir alakası yok. Neden böyle saçma sapan şeyler söylensin ki size öneri olarak? Orasını pek anladım.

Öncelikle birkaç şeyi teyit etmek amacıyla size sorularım olacak.
  • Anakart BIOS sürümünüz güncel mi?
  • Anakart üzerinde XMP(ASUS anakartlarda DOCP) RAM profiliniz açık mı?
  • Windows dahil tüm sürücüler güncel mi?
Ayrıca kıyas yaptığınız AMD ve daha düşük dediğiniz INTEL sistemin işlemcileri ve ekran kartları neler paylaşırsanız iyi olur. Ve birde yaptığınız testte bir sorun var onu bir kontrol edin. Cinebench R23 indirin ve çok çekirdek/tek çekirdek testleri yapın. Aldığınız puanları https://www.cpu-monkey.com/tr/cpu-intel_core_i7_10700-1150 buradaki rakamlar ile kıyaslayın. İşlemcinizin tek çekirdek puanı maksimumda kaydedilen değer olarak 1255 ve çok çekirdek puanı 12250 puan olarak kayıtlara geçmiş. Sizin puanlarınızda 3 aşağı 5 yukarı bunlara benzer rakamlar olmalı.
Merhabalar dediğiniz güncellemeleri çekledim Anakart bios güncel değilmiş onu güncelledim iyi oldu. Ramlerin xmp açık şu ana kartın desteklediği hıza 2933 e çıkıyor onda sıkıntı yok. Windows chipsetleri de güncelledim fakat gerçekten beklenin altında değerler 200 fps ile oyun oynuyorum :) karşılaştırdığım sistem bu arada ryzen 7 5600x ekran kartıda 2800(normal ti olmayan) 
Dediğiniz testleri şimdi yapacağım bir forumda pl1 ve pl2 değerleri senin anakartında yok dedi ondan ayar çekmemiz gerekiyor diye bir yorumda bulundu sorunu ana kartımda buldu bu sisteme çok düşük kalıyormuş. İnternet kafede ryzen lı sistemde oyun içerisinde aldığım fps 500 ve bu poligonda falan da değil 500 fps en az 400 alıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınız o işlemciyi sorunsuz çalıştırır bunda sorun yok. Sadece yüksek frekanslara belki çıkamayabilir yani 100-200MHz fark olursa olur oda olursa. Bu fark işlemci odaklı bir oyunda FPS farkı yaratır ama 300 FPS farkta yaratmaz. Yani ana sorun o değil şahsi görüşüm.

KS

aras.bastem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınız o işlemciyi sorunsuz çalıştırır bunda sorun yok. Sadece yüksek frekanslara belki çıkamayabilir yani 100-200MHz fark olursa olur oda olursa. Bu fark işlemci odaklı bir oyunda FPS farkı yaratır ama 300 FPS farkta yaratmaz. Yani ana sorun o değil şahsi görüşüm.

hocam ben kafayı yemek üzereyim ramlarim normalde 3200 de çalışıyor ama ana kartım 2933 destekliyor hani o kadar da fps farkı yaratmaz en fazla elli ben 20 bin tl lik sistemde 200 240 fps arası alıyorum 100 lere falan düşüyor var mı bi öneriniz ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri