Fiyat/Performans İntel Arc B580 Için Düşüncelerim.

emir1256t

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

B580 incelemesi​

Açıkçası inceleme için tam vakti olduğunu düşünüyorum. B580 aldığım günden tam iki hafta geçti ve yeterli kadar kullandım ve bilgi sahibi oldum
İncelemeden önce sistem bilgisinin iyi olacağını düşünüyorum:

İşlemci Intel Core i5 14400F.
Ekran kartı Intel Arc B580.

Kalitesi ve tasarım (bu kısım ilginizi çekmeyebilir)

B580'ni ilk elinize aldığınızda malzeme kalitesini gerçekten de hissedebiliyorsunuz kalitesi diğer üs düzey kartlara eş değer diyebiliriz diğer yandan ise oldukça şık ve sade bir tasarımı var.

IMG20250524211326.jpg

Teknik özellikleri:
Bellek boyutu: 12 GB
Bellek türü: GDDR6.
Kartın gücü: 190W
Gölgeleme ünitesi: 2670 birim.

Genel inceleme ve oyun FPS değerleri:
Kartta DLSS'e rakip XeSS teknolojisi var ama kesinlikle DLSS seviyesinde değil fakat gerçekten iş görüyor ayrıca şimdilik yeni oyunlara gelsede çoğu oyunda olmaması da bir eksiklik.
Vraminin 12 GB olması gerçekten günümüz ve gelecek için çok önemli olduğunu düşünüyorum 8 GB VRAM ne kadar şu anlık yeterli gibi gözükse bile gelecekte 4060 gibi rakiplerinden önde olmasında daha etkili olacak.

FPS kısmına geçersek (tüm oyunlar full grafiklerde dir ayrıca 1080p dir)
Bannerlord da 120 ile 100 arasında FPS alıyorum.
GTA 5 kısmındaysa 70 ile 60 FPS değerlerinde oynuyorum.
BeamNG.drive'da ise FPS değişken olabiliyor ama genellikle 125 ile 90 FPS bandında oynamalar oluyor.
War Thunder de ise 125-85 gibi FPS değerlerinde oynuyorum.

Driver sorunları bitti mi?
Açıkçası ben bu iki haftalık süreçte bir driver sıkıntısı yaşamadım zaten düzenli olarak güncellemeler gelmeye de devam ediyor bu yani kendim için konuşulsam sorun görmedim.

Tavsiye eder miyim?
Bunun için cevabım kesinlikle evet olacaktır bu F/P olarak çok iyi bir tercih ben 11 Bin TL'ye aldım güncel olarak rakip olarak gösterilen 4060 bile 14.500 15 bin bandında oynuyor buna rağmen çoğu oyunda 4060'dan daha yüksek performans aldığına şahit oldum arkadaşımla yaptığım testlerde ikimizin bilgisayarı da hemen hemen aynı özelliklere sahip olmasına rağmen B580 4060'dan çoğu oyunda daha yüksek FPS değerlerine sahip.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,252
@emir1256t
Merhaba kardeşim,

ARC B580 için Intel’in sürücüleri AMD ve NVIDIA kadar olgun olmadığını ve özellikle eski DirectX9 oyunlarda sorun yaşanabiliyormuş.

Kullandığın kadar sorsam sana bu galiba doğru.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri