İntel HD4600 4K

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi forumlar arkadaşlar, laptobumda GTX950M ekran kartı var resmi sitesinde 4K destekliyor yazıyor ama video mu oyun mu nedir bu anlamadım, işin garip tarafı 4K video açtığımda tümleşik karttan izliyorum İntel HD4600 4K oynatıyor. Bu nasıl oluyor? İzlediğim videoları GTX950M'den izleme gibi bir imkanım var mı ? 

Ekran Kartı Kullanım Linki: https://hizliresim.com/QLlv3y

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4K destek olayı kartın alabileceği maksimum çözünürlük sınırıdır. Video ve Masaüstü deneyimi buradaki kasıt. Şöyle yap masaüstüne sağ tıkla ve Nvidia Denetim masasını seç ve 3D ayarlarının yapılandırıması ayarına tıkla ve Genel Ayar bölümünde CUDA - GPU 'lar var oradan ana grafik akartını seç ve sonra Program Ayarları sekmesine gelip hangi yazılımlda hangi GPU kullanılsın diye seçim yapabiliyorsun aynı şekilde yazılımı seç ve CUDA - GPU 'lar ayarında grafik kartını seç ve Uygula de hepsi bu kadar.

KS

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
4K destek olayı kartın alabileceği maksimum çözünürlük sınırıdır. Video ve Masaüstü deneyimi buradaki kasıt. Şöyle yap masaüstüne sağ tıkla ve Nvidia Denetim masasını seç ve 3D ayarlarının yapılandırıması ayarına tıkla ve Genel Ayar bölümünde CUDA - GPU 'lar var oradan ana grafik akartını seç ve sonra Program Ayarları sekmesine gelip hangi yazılımlda hangi GPU kullanılsın diye seçim yapabiliyorsun aynı şekilde yazılımı seç ve CUDA - GPU 'lar ayarında grafik kartını seç ve Uygula de hepsi bu kadar.

Media Player'ı mı eklemem gerekiyor yani bahsettiğiniz "Program Ayarları" kısmına.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet el ile hangi yazılımlarda kullanmak isterseniz onu ekliyorsunuz. Aslında Genel ayarlarda yapıp ayarı bir öyle deneyin o bir sorun olmadığı sürece tüm herşeyi ayarlarığınız grafik kartında çalıştıracaktır.

KS

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet el ile hangi yazılımlarda kullanmak isterseniz onu ekliyorsunuz. Aslında Genel ayarlarda yapıp ayarı bir öyle deneyin o bir sorun olmadığı sürece tüm herşeyi ayarlarığınız grafik kartında çalıştıracaktır.
Malesef hocam dediğiniz gibi yaptım ama bu sefer olmadı dediğiniz, 4K videou intelle oynatıyorum :)
Attığım resimde gördüğünüz gibi intel'den çalışıyor Nvidia'ya ya alamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O 3D ayar kısmında Tercih Edilen Grafik İşlemcisi diye bir bölüm var mı? İngilizce Preferred Graphics Processor şu isimde geçiyor eğer varsa onu NVIDIA yaparsan sorunun çözülecek sanırım.

KS

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O 3D ayar kısmında Tercih Edilen Grafik İşlemcisi diye bir bölüm var mı? İngilizce Preferred Graphics Processor şu isimde geçiyor eğer varsa onu NVIDIA yaparsan sorunun çözülecek sanırım.
Malesef dediğini yapıyorum ama İntel 4600'den yiyor gücü, %30 civarında, görev yöneticisinden görebiliyorum, Nvidia kullanımı 0.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Video 'ya ek olarak yine o Genel ayarların olduğu bölümde Güç Yönetimini Maksimum performans yap ve eğer Çoklu GPU adında bir ayar varsa onuda Tek ekran kartı yap. Birde OpenGL ayarını Ekran Kartın seç. Son olarak kullandığın oynatıcı ayarlarında da işlemciyi veya ekran kartını kullan diye ayar olması gerek onuda ayarlaman lazım. Örneğin Media Player için https://pixelmetrics.com/Tips/VidBlank/MediaPlayer.php bu sayfadaki gibi yapacaksın ayarı. GOM Player için https://i.hizliresim.com/QLla2v.jpg bu resimdeki gibi.

KS

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Video 'ya ek olarak yine o Genel ayarların olduğu bölümde Güç Yönetimini Maksimum performans yap ve eğer Çoklu GPU adında bir ayar varsa onuda Tek ekran kartı yap. Birde OpenGL ayarını Ekran Kartın seç. Son olarak kullandığın oynatıcı ayarlarında da işlemciyi veya ekran kartını kullan diye ayar olması gerek onuda ayarlaman lazım. Örneğin Media Player için https://pixelmetrics.com/Tips/VidBlank/MediaPlayer.php bu sayfadaki gibi yapacaksın ayarı. GOM Player için https://i.hizliresim.com/QLla2v.jpg bu resimdeki gibi.

Cevaplar için teşekkür ederim, K-lite Codec ile hallettim ama görüntüyü harici ekran kartını aldığımda bir fark görmedim, yani intel hd4600 de aynı, gtx950m de aynı ben 4k izlerken harici ekran kartı daha farklı olur diye ummuştum :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genelde yüksek Bitrate özellikli videolarda hızlı olan daha iyi sonuç verir ama genel kullanımda pek fark olmaz. Konu çözüldüğüne göre konuyu kapatıyorum. Başka sorularınız için yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri