Yardım İntel İ5 12400 F 12.Nesil& Asus RTX 3060 Ti̇ Dual 8 GB 256 Bit Ekran Kartı Dar Boğaz Yapar Mı?

ufuk1892

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ,
Oyun oynarken ekran kendiliğinden kapanıp geri geliyor ve masaüstü atıp oyunu kapatıyor. Parçaların uyumsuzluğu dan kaynaklanan bir sorun mudur?

Ekran olarak asus vg27aq tuf 27" ips/ 2560x1440/ 165hz/ 1ms/ hdr10 gaming monitör

DDR 5 li bur sistem yardımlarınız için teşekkürler.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
2kda ful ayardan dolayı ekran kartı fazla güç çekip ondan dolayı sistem oyunu kapatıyor olabilir güç kaynağınız kaç watt. Birde hangi oyunda ne zaman yaşadığınız gibi detayları atarsanız. Msi afterburner ile oyundayken takip edip neyin yükseldiğini analyabilirsiniz aslında.

2k ekranda oynuyorsunuz fakat AAA oyunlar için 3060ti sınırlarda kalıyor bundan dolayı ayarları düşürüp fps 60sabitleyip denemenizi öneririm. Beya 1080p monitörünüz var ise oda bir deneme olabilir.

KS

ufuk1892

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2kda ful ayardan dolayı ekran kartı fazla güç çekip ondan dolayı sistem oyunu kapatıyor olabilir güç kaynağınız kaç watt. Birde hangi oyunda ne zaman yaşadığınız gibi detayları atarsanız. Msi afterburner ile oyundayken takip edip neyin yükseldiğini analyabilirsiniz aslında.

2k ekranda oynuyorsunuz fakat AAA oyunlar için 3060ti sınırlarda kalıyor bundan dolayı ayarları düşürüp fps 60sabitleyip denemenizi öneririm. Beya 1080p monitörünüz var ise oda bir deneme olabilir

Güç kaynağı 650 watt 80+bronze asus tuf gaming modeli oyun genelde NBA2K23,CS2 oynuyorum.Oyunlari nvdia expence uygulaması açıp sistemin verdiği optimize ayarlarda oynuyorum.MSİ afterburner uygulaması oc mevcut en kısa sürede onuda buradan iletiyor olacağım.
Ekran display port ile bağlı ekrana hafif dokunduğum zaman ekran çözünürlüğü düşüyor.kablodan.kaynakli olabilir mi bazen ise pc açarken çözünürlük 1024 piksel civarına düşüyor yeniden başlat dediğimde düzeliyor.sorun neden kaynaklı aylardır çözemedim.

Güç kaynağı 650 watt 80+bronze asus tuf gaming modeli oyun genelde NBA2K23,CS2 oynuyorum.Oyunlari nvdia expence uygulaması açıp sistemin verdiği optimize ayarlarda oynuyorum.MSİ afterburner uygulaması oc mevcut en kısa sürede onuda buradan iletiyor olacağım.
Ekran display port ile bağlı ekrana hafif dokunduğum zaman ekran çözünürlüğü düşüyor.kablodan.kaynakli olabilir mi bazen ise pc açarken çözünürlük 1024 piksel civarına düşüyor yeniden başlat dediğimde düzeliyor.sorun neden kaynaklı aylardır çözemedim.
Bu akşam aynı ekrana sahip tanıdığım var onun display port kablosunu alıp deneyeceğim.

Son düzenleme:

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
ekrantaki titreme gidip gelme kablonun gevşekliğinden tam oturmamasından vs.. olabilir ekran kartındaki 2. dp porta takabilirsin. experience genellikle oyunları verebileceği max performansa ayarlar sen 60fps sabitle hem sistemin boşa yorulmamış olur. güç kaynağın yeterli o konuda sorun yok. kablodan kaynaklı sorun olsa görüntü gider sadece fakat sen oyununda kapandığını söylemişsin buda sistemle ilgili bir şeye işaret

KS

ufuk1892

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan merhabalar,
Yeni bir Display port kablo siparişi verdim bu akşam tekrardan deneme yapacağım.
İntel 12400 F ile rtx 3060 ti ekran kartı darboğaz durumu varmı almadan önce baya araştırma yapmıştım bu ikili ile bir çok sistem toplayan görmüştüm.fakat bu PC bulilds uygulamasında parçaları girdiğim de %28 işlemci darboğaz gözüküyor.Darbogaz sebebi 2k ekran mi kullanmam mi .FPS kullanım değerleri ile ilgili aldığım değerleri eke ekledim.

Ekli dosyalar

• IMG_20240119_184103.jpg
    IMG_20240119_184103.jpg
    6 MB · Görüntüleme: 9

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
144fps yerine 60a kitleyip oynayınca da aynı sorunu alıyor musun

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
60 FPS nasıl ayarlama yapacağım. Ekran herz değiştir digim zaman mi oluyor ekran ayarlarından yapıyorum doğru mu bilmiyorum hangi herz yaparsam FPS o oluyor
hayır oyun içi fps sabitleme olabilir. Eğer yoksa masaüstünde sağ tık nvidia denetim masası oradan program ekle kısmı açılır ordan oyunun bulun aşağıda özellikler yazar evet hayır gibi maksimum kare hızı yazar en altta n4 gibi bir şeydi onu 60 yapın kaydedin bir daha açın oyunu . karışık geldiyse youtubede 1-2dklık video şeklinde bulabilirsin. Bu dedim şey sürekli 144fps vermeye çalışıp makineyi ısındırıp ondan oyunu kapatıyor mu onu anlamamızı sağlar. 60da sorun olmaz ise demekki ondan dolayı diyebiliriz. ayrıca msi after burner ile takip etmeni öneririm hem sıcaklıgıdada görmüş olursun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri