İntel i9-13900KF vs AMD Ryzen 9 7950x

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Herkese merhaba,

3090 Ti ekran kartı ile iş ( 3dsMax, Vray, Photoshop vb. ) ağırlıklı olarak, arada oyun vs. de oynadığım en az 4-5 yıl ömürlü ve performanslı bir pc toplamak istiyorum.
Elimde 3090 Ti ekran kartı var. Sizce hangi işlemci daha uygun olur.
Örneğin 7950x AM5 olduğundan biraz daha pahalı oluyor ama ileride destek vs. için daha uygun gözüküyor. Ayrıca ısınma konusunda intel de artık AMD kadar ısınıyor.

Yardımcı yorumlar yaparsanız sevinirim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
Herkese merhaba,

3090 Ti ekran kartı ile iş ( 3dsMax, Vray, Photoshop vb. ) ağırlıklı olarak, arada oyun vs. de oynadığım en az 4-5 yıl ömürlü ve performanslı bir pc toplamak istiyorum.
Örneğin 7950x AM5 olduğundan biraz daha pahalı oluyor ama ileride destek vs. için daha uygun gözüküyor. Ayrıca ısınma konusunda intel de artık AMD kadar ısınıyor.

13900kf

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Herkese merhaba,

ikisi de değil çizim programlarını kullanıp ileri düzeyde bir şey istiyorsan ve 4 ve 5 yıl bir kota koyuyorsan kf modelini almayacaksın. Direk i9 13900k modelini alacaksın güzel insan.
Tasarım ve modelleme programlarında dahili ekran kartı olmayan işlemciler bize göre değil, arasındaki fark işlemcinin ekran kartı olmayan işlemcilere göre daha iyi simülasyon yapmasıdır. Hatta ben bu işlemciye bu konuda rahat 10 yıl veriyorum ;)

Ayrıca vray porgramı kullanacağın yerde direk solidworks kullanmanda yarar var hem vizyonunda genişler. 3d max da zaten yapıyorsun o programa kıyasla her şeyi ama solid başka bir boyut ve teknikler sunuyor. Tabi eskiden bunların hepsi autocad programında yapılıyordu ki ben o nesilden gelmeyim ;)

KS

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ikisi de değil çizim programlarını kullanıp ileri düzeyde bir şey istiyorsan ve 4 ve 5 yıl bir kota koyuyorsan kf modelini almayacaksın. Direk i9 13900k modelini alacaksın güzel insan.
Tasarım ve modelleme programlarında dahili ekran kartı olmayan işlemciler bize göre değil, arasındaki fark işlemcinin ekran kartı olmayan işlemcilere göre daha iyi simülasyon yapmasıdır. Hatta ben bu işlemciye bu konuda rahat 10 yıl veriyorum ;)

Ayrıca vray porgramı kullanacağın yerde direk solidworks kullanmanda yarar var hem vizyonunda genişler. 3d max da zaten yapıyorsun o programa kıyasla her şeyi ama solid başka bir boyut ve teknikler sunuyor. Tabi eskiden bunların hepsi autocad programında yapılıyordu ki ben o nesilden gelmeyim ;)
Teşekkür ederim, ama işte bende o işleri Autocad ile yapan nesilden gelmeyim :D

Bende devamlı araştırıyorum, daha evvelinden AMD sistemler kullandım. Şuan birtane R9 5900x işlemcili bir pc var evet performans olarak gaeyet yeterli.
İntel Nvidia ile çok sıkı çalıştığı için eski Ryzen sistemlerde sorun yaşamışlığım var. Heleki sende bilirsin sanırım AMD ekran kartlarını zaten kullanamıyoruz. Güçlü bir ekran kartına ona göre güçlü bir işlemci almak niyetindeyim. Ayrıca İntel'in şuanda hala DDR4 desteği vermesi de bana cazip geliyor fakat ben yine de DDR5 bir sistem toplamak niyetindeyim.

40-45 K'ya kadar ( Ekran kartı + SSD + Güç Kaynağı hariç ) bir yapı oluşturmaya çalışıyorum.
Varsa önerin özellikle 13900K'ya göre anakart ve ram bellek değerlendirmek isterim.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Aslında var güzel insan öyle paylaşacağım sistem. Drr4 ile de var 5 ile de var.
Teşekkür ederim, ama işte bende o işleri Autocad ile yapan nesilden gelmeyim :D

Bende devamlı araştırıyorum, daha evvelinden AMD sistemler kullandım. Şuan birtane R9 5900x işlemcili bir pc var evet performans olarak gaeyet yeterli.
İntel Nvidia ile çok sıkı çalıştığı için eski Ryzen sistemlerde sorun yaşamışlığım var. Heleki sende bilirsin sanırım AMD ekran kartlarını zaten kullanamıyoruz. Güçlü bir ekran kartına ona göre güçlü bir işlemci almak niyetindeyim. Ayrıca İntel'in şuanda hala DDR4 desteği vermesi de bana cazip geliyor fakat ben yine de DDR5 bir sistem toplamak niyetindeyim.

40-45 K'ya kadar ( Ekran kartı + SSD + Güç Kaynağı hariç ) bir yapı oluşturmaya çalışıyorum.
Varsa önerin özellikle 13900K'ya göre anakart ve ram bellek değerlendirmek isterim.
Evet dediğin gibi zaten burada özellikle belirtiyorum her şeyi yapmak istiyorsan intel sekmesine bakacaksınız ama sadece oyun mu oynamak istiyorsunuz amd alabilirsiniz. Fakat çizim render yazılım konularından intelden vaz geçilmeyeceği gibi nvidiadan da vaz geçilmez

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
Anakart:

İşlemci:

Ram:

40-45k içine sıvı soğutma dahil ise anakart model düşürülebilir

KS

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakart:

İşlemci:

Ram:

Hemen inceliyorum. Teşekkürler.

KS

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakart:

İşlemci:

Ram:

Anakart için

bunu düşünmüştüm ama. Aynı değeri vermez mi.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
Anakart için

bunu düşünmüştüm ama. Aynı değeri vermez mi.
Bunu kullanabilmen için güncel bios gerekli bios flashback olmadığı için alınca servise göndermen gerek.

KS

Mustafa Gürşahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bunu kullanabilmen için güncel bios gerekli bios flashback olmadığı için alınca servise göndermen gerek.
Biraz daha uygun bir wifi kart daha iyi olur gibi o zaman.

Bende ilk etapda buna bakmıştım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
Biraz daha uygun bir wifi kart daha iyi olur gibi o zaman.

Bende ilk etapda buna bakmıştım.
AM5 bu AMD destekli bir anakart size LGA1700 soket Intel destekli anakart lazım

Bunlar alınabilir.

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Herkese merhaba,

o işlemciyle karşılaştırman hata 9 7950x3d ile karşılaştırman lazım benim bildiğim 13900ksnin rakibi 9 7950x3d

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
yok ama bekle bence 13900ks şuan en iyi işlemci ama amd bu serisiyle ezicek inteli

cünkü cekirdek sayısıda fazla ve 208mb önbelleği var
Ben harbiden anlamıyorum sizi neden hep ezbere yazılar yazıyorsunuz. yok ezecekmiş te ne konuda ezecek oyun olarak tamam ezdi diyelim bilgisayar sadece oyun amaçlımı?
Yapmayın arkadaşlar ya iş sekmesinde amd nin bütün işlemcileri yetersiz. bu artık kanıtlı bir gerçek. Yazılıma uygun değiller. Bütün donanım yazılımda kod hatası veriyor. Hala gelmiş yok ezecek de artık bardağı taşırdınız. Her duyduğunuzu burada övgü oluşturmanızdan sıkıldım. Öyle bir nesil var ki bilgisayar deyince akla oyun geliyor. İntelin sunduğunu amd maalesef sunamıyor. Amd size oynuyor ben işlemci yaptım perfonması şu render yap benim işlemciyle oyun oyna tamam iş yapmıyım mı o işlemci ile yapabilirsen yap diyor.
Ama intel onu yapmıyor. Neyse ya ne haliniz varsa yapın ben çekiliyorum bu forum sayfasından genç takım sürekli bir şeyleri oradan buradan okuyup geliyor yorum yapıyorlar deneyim sahibi olmuş gibi çok bilmiş milletiz çok...

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
144mb önbelleği varmış pardon

Ben harbiden anlamıyorum sizi neden hep ezbere yazılar yazıyorsunuz. yok ezecekmiş te ne konuda ezecek oyun olarak tamam ezdi diyelim bilgisayar sadece oyun amaçlımı?
Yapmayın arkadaşlar ya iş sekmesinde amd nin bütün işlemcileri yetersiz. bu artık kanıtlı bir gerçek. Yazılıma uygun değiller. Bütün donanım yazılımda kod hatası veriyor. Hala gelmiş yok ezecek de artık bardağı taşırdınız. Her duyduğunuzu burada övgü oluşturmanızdan sıkıldım. Öyle bir nesil var ki bilgisayar deyince akla oyun geliyor. İntelin sunduğunu amd maalesef sunamıyor. Amd size oynuyor ben işlemci yaptım perfonması şu render yap benim işlemciyle oyun oyna tamam iş yapmıyım mı o işlemci ile yapabilirsen yap diyor.
Ama intel onu yapmıyor. Neyse ya ne haliniz varsa yapın ben çekiliyorum bu forum sayfasından genç takım sürekli bir şeyleri oradan buradan okuyup geliyor yorum yapıyorlar deneyim sahibi olmuş gibi çok bilmiş milletiz çok...
ben öneride bulundum sadece yaptıysamda hatamı kabül ederim np

yani bukadar yükselmenizede gerek yoktu

Son düzenleme:

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
144mb önbelleği varmış pardon

ben öneride bulundum sadece yaptıysamda hatamı kabül ederim np

yani bukadar yükselmenizede gerek yoktu
Kusura bakma güzel insan gereksiz bir yükselme oldu sana karşı oysa bunu hak eden kişiye yapmak lazımdı neyse tekrar kusura bakma :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri