Intel(R) Core(Tm) i5-8250U CPU @1.60GHz 1.80GHz || Isınma Problemi

AVCIMACERA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Intel(R) Core(Tm) i5-8250U CPU @1.60GHz 1.80GHz
U tipi işlemciler genellikle düz duvara çarpar gibi bir olay yaşanıyor.
İşlemcinin Turboboost(3.4GHz) özelliği olsa da açmama rağmen yüksek ısıda temel hıza geri düşüyor.
Pc Modeli: HP-bs1xx
Gpu: AMD R5 M330

Laptop altında soğuk üfleyen iş gören bir soğutucu var. Ancak Pc içerisinde ne gibi şeyler ile Bu darboğaz sorununu hallederim?
(Termal Macun önerisi de alıyorum)

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Intel(R) Core(Tm) i5-8250U CPU @1.60GHz 1.80GHz
U tipi işlemciler genellikle düz duvara çarpar gibi bir olay yaşanıyor.
İşlemcinin Turboboost(3.4GHz) özelliği olsa da açmama rağmen yüksek ısıda temel hıza geri düşüyor.
Pc Modeli: HP-bs1xx
Gpu: AMD R5 M330

Laptop altında soğuk üfleyen iş gören bir soğutucu var. Ancak Pc içerisinde ne gibi şeyler ile Bu darboğaz sorununu hallederim?
(Termal Macun önerisi de alıyorum)
Isıdan dolayı işlemci frekans kısmaya gider. Soğutucu etki etsede termal macun ve sizin kasanın içideki toz daha çok etkiler. Fanlar ve hava kanallarınındaki toz filtreleri temizlemek değerleri düzeltmede yardımcı olur.

KS

AVCIMACERA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Isıdan dolayı işlemci frekans kısmaya gider. Soğutucu etki etsede termal macun ve sizin kasanın içideki toz daha çok etkiler. Fanlar ve hava kanallarınındaki toz filtreleri temizlemek değerleri düzeltmede yardımcı olur.
Kaliteli termal mahcun, toz temizliği ve sıfır ssd kurulumu yapacağım. Bunlar değerleri düzeltir mi?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Kaliteli termal mahcun, toz temizliği ve sıfır ssd kurulumu yapacağım. Bunlar değerleri düzeltir mi?
Macun ve toz temziliği sıcaklık düşüşü sağlar. Temiz format ile Performans artışı da elde edersiniz. Kullanırken de hava alan ve tahliye eden yerlerin rahat hava akışı sağlaması için kapanmamasına dikkat ederseniz daha serin kalmasını sağlayabilirsiniz.

KS

AVCIMACERA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Macun ve toz temziliği sıcaklık düşüşü sağlar. Temiz format ile Performans artışı da elde edersiniz. Kullanırken de hava alan ve tahliye eden yerlerin rahat hava akışı sağlaması için kapanmamasına dikkat ederseniz daha serin kalmasını sağlayabilirsiniz.
tahliye yerlerine vakumlu fanlar oluyor sıcaklık düşürüyor tavsiye edilir mi?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
tahliye yerlerine vakumlu fanlar oluyor sıcaklık düşürüyor tavsiye edilir mi?
Hiç kullanmadım ama fan hızına etki edebileceğine dair yorumlar gördüm ve bana cazip gelmedi. Onlar yerine notebook standı gibi yerden yüksekliğini ve arkasından rahat hava almasını sağlayan ürün denedim ya da dizlerin üstünde kulandım daha serin çalışıyordu. Yerden biraz yükseklik daha rahat hava almasını sağlıyor.

KS

AVCIMACERA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Isı sorununu hallettikten sonra oyun gibi ısındıran şeylerde sistem frekans düşürmeye gitmez değil mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri