Intel(r) Ethernet connection (2) I218-V " bu aygıt başlatılamıyor." Hatası

prosephina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese merhabalar, üniversitelerin uzaktan eğitime dönmesinden sonra aile evine döndüm. Bir arkadaşımın eski masaüstü bilgisayarını aldım derslere girmek için. Ancak harddiski yoktu. Ben de 500 GB harddisk vardı, bilgisayara taktım ve USB yardımıyla Microsoft'un orijinal sitesinden indirdiğim Windows kurdum. Ancak bir türlü internete bağlayamıyorum. Aygıt yöneticisinde, sürücünün üstünde sarı ünlem işareti çıkıyor ve kasanın arkasında internet kablo girişinde sarımsı ışık yanıyor.

Lütfen yardımcı olun, derslere giremiyorum.

İnternetten araştırıp denediğim çözüm yolları;

Intel'in ve ASUS'un sitesinden internet driver indirip, kurmak.
Bilgisayara yeniden Windows yüklemek.
BIOS resetlemek.
BIOS güncellemek.
Yeni internet kablosuyla denemek.
Modemi resetlemek, açmak kapatmak.
Driverları manuel şekilde(disketi var) yüklemek.

Sistem özellikleri;
Intel Core i7 4790 K.
ASUS Z97-A.
8 GB RAM.
NVIDIA GeForce 970 GT.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle aygıt yöneticisinden ağ kartınızın üzerine sağ tıklayıp cihazı kaldır deyin ve sürücü yazılımınıda kaldır seçeneğini işaretleyin. Daha sonra Driver Booster bu yazılımı kurup tarama yapın ve eksik sürücüleri kurun. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.

sarapcihocaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur Bey merhabalar ben prosephina üyelik şifremi unuttuğum için yeni üyelik açtım.Konunun üzerinden uzun süre geçti ancak o sırada wifi adaptörü aldım derslerimi kaçırmamak için ancak bu sorunu çözmek istiyorum sizin yardımlarınızla.Öncelikle;

UgnGX9

FQPTgl

gördüğünüz gibi ağ bağdaştırıcısını göremiyorum ve satın aldığım wifi  adaptörü görünüyor sadece bazı yabancı forumlarda mac adrsinin silindiğini falan okudum ancak nasıl çözebilirim hiç bir fikrim yok

sarapcihocaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelikle aygıt yöneticisinden ağ kartınızın üzerine sağ tıklayıp cihazı kaldır deyin ve sürücü yazılımınıda kaldır seçeneğini işaretleyin. Daha sonra Driver Booster bu yazılımı kurup tarama yapın ve eksik sürücüleri kurun. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.

söylediklerinizi yaptım durum değişmedi :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızın çip set sürücüsü kurulu değilse kurmanızı tavsiye ederim. Anakartın kendi sitesinden indirebilirsiniz.

sarapcihocaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
zaten yüklüydü kaldırıp tekrar yükledim sorun devam ediyor :( umarım çözüm bulabiliriz gerçekten çok can sıkıcı

üstteki mesajımda attığım fotorafları görüntüleyemedim  belki sizde de öyledir uğur bey link olarak ekliyorum

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]https://hizliresim.com/UgnGX9
[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]https://hizliresim.com/FQPTgl[/font][/SIZE]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]güncelleme : fotoğrafta aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygtlar sizin söylediğiniz program tarafından yüklendi.şuan aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak görünmüyor[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

sarapcihocaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sanırım büyük ihtimalle ağ kartınızda bir arıza var yada göremediğimiz yazılımsal bir sorun ile karşı karşıyasınız. Anakart üreticiniz ile iletişime geçip sorunu bildirin.

sarapcihocaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ağ kartında problem olmadığını düşünüyorum çünkü daha önce yaşamadım böyle bir sorun , modemden gelen kablo hat girişinde turuncu yanıyor bu hattı aldığı anlamına geliyormuş bu da donanımsal yapmıyor sorunu sanırım tabi siz daha iyi bilirsiniz.Asus Türkiyeyi aradım ve direkt servise yollayın dediler.Servise yollamak istesem aramam zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri