Soru İnternet Hız Sorunu (Gözlerime Inanamadım)

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Benim internetim ADSL ve 16 Mbps. Başlarda 16-17 Mbps hızları testlerde görüyordum.
Altyapı sağlayıcısı da zaman zaman hız kaybı yaşadığım için bir güzellik yapıp 12 Mbps hıza düşürerek sabitlemişti. Hız test sonuçları ise 10.5 Mbps vermeye başlamıştı.

Steam oyun indirmesinde 1.2 - 1.3 Mb/s indirme hızlarını görüyordum. Hatta Epic ile 1.1 Mb/s görüyorum.

Xbox PC sürümünde sabah saat 06:00'ya yaklaşırken indirmeye başladım. Gördüğüm hıza inanamadım. Neredeyse 10 kat fazla indirme hızı görüyorum.
Ben bu yazıyı yazarken sizin resimde gördüğünüz 1.4 GB inmiş olan kısmı, an itibariyle 2.2 GB inmiş olarak gösteriyor. Çok kısa sürede inen kısmı hızla artıyor.

Buna sorun denemez ama alttaki benim gördüğüm şey ADLS 16 Mbps ile mümkün mü?
8-10-12 Mb/s indirme hızını değişken şekilde görüyorum. Bu nasıl mümkün olabilir?

1731466563290.png

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bu galiba Xbox PC sürümünün indirme hızı göstergesinin bir hatası diye düşünmeye başladım.
Çünkü 10 MB/s hızına denk bir sürede indirme yapmıyor. 10 katlık bir hız artışı yok.
1.0 MB/s veya 1.1 MB/s indirme hızına eşit olacak şekilde indirme hızı sürüyor.
Herhalde bir hatadan ötürü bu şekilde yanlış gösteriyor.

NOT: Kendi sorumu kendim yanıtlamış oldum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Mbps (Megabit) - MB (Megabyte) Dönüşüm
Bu tür tablolara göre:

İnternat hat desteği 10 Mbps e göre 1.25 MB/s de indirme olması lazım.
12 Mbps 1.5 MB/s
16 Mbps 2 MB/s

ADSL için teorik olarak (herşey yolunda ise) alanabilecek max. hız 16Mbps olarak bilgi veriliyor.

Cfosspeed yazılımı rastlamışsınızdır.
Benzerlerinden farklıdır.
Windows işletim sistemi için bir internet trafiği yönetimi yazılımıdır. Yüksek transfer hızını koruyarak gecikme sürelerini kısaltmayı sağlamaktadır. Genellikle, online oyuncular ve VoIP kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir.

İnternet-hat ile ilgili pek çok zırva yazılım vardır. Onlardan değildir.
İnternet hat değerleri-modem değerlerini değiştirmez.

cFosSpeed-10.jpg

Sağdan ikinci ikon şeklinde saatin yanında küçük bir ikon şeklinde yer alır. Küçük tür rahatsız etmez. Farklı ikon görünümleri de vardır.
Aquarium Numerical ikon seçimi.

Download larda hız dalgalanması olursa üzerinden kolayca görülür.

Sıkıntı 30 günlük trial sürüm olması Hiç olmazsa bu süre içinde gözlem yapabilirsiniz.
Bir diğer dikkat edilmesi gereken ki bu önemlidir.

Kaldırmak gerektiğinde işlemi sonuna kadar bekemek, bu işlem yarıda kesilip, iptal edilirse, sıkıntı çıkabiliyor.

Son düzenleme:
KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
İndirmeyi epey gözlemledim. 1.0 ile 1.2 MB/s hızında indiriyor.

Programda belli ki hata var ve 10 MB/s ile 12 Mb/s indirme hızı gösteriyor. Bu değeri 10 kat fazla olacak şekilde yanlış gösteriyor program. Gerçekte maksimum 1.2 MB/s olarak indiriyor. Sabah sabah daha afyonum patlamadan yanlış gösterdiği hızı görünce biraz şaşkınlık yaşadım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri