İnternete Bağlanamıyorum

Kursatsoysal00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba hayatımda ilk defa hazır sistem aldım ama şuan da sistemim bir türlü internete bağlanmıyor sabahtan beri uğraşıyorum ama yapamıyorum yardımcı olabilecek varmı acil

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
506
İşletim sistemi yüklü mü geldi?
Siz sonradan ağ ayarları ile igili değişiklikler yaptınız mı?

2020-12-25_09-04-11-1-internet-yok-inline.png

Network internet erişimi simgesi görülüyor mu? Bu şekilde mi?

Önce modemi ve modem ayarlarını kontrol edin. Modemin arayüzüne girin. Bağlantı durumuna bakın. Modeme sinyal geldiğinden emin olun. Terslik üstüne terslik gelebilir, komşulara internetiniz çalışıyor diye mu sorun.
Modemden çıkan ethernet kablosunun kasa bağlantısını tekrar kontrol edin.

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
sistem kurulu gelmedi ben biod update i yaptıktan sonra windows 10 kurdum bi kaç bilene sordum driver falan yğkle dediker en son driverını da yükledim ama hala yok ethernet kablosunu takıyırum yok wifi hiç yok anlayamadım hevesim kursağımda kaldı sabahtan beri
Bios pili çıkarıp tekrar takıp deneyin isterseniz belki işe yarayacaktır.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
506
Bu masaüstü sistem olup Marka bir sistem değil, değilmi?
Yani HP masasüstü bilgisayar vb gibi.

Win10 iso nereden indirdiniz. Modifikiye, optimizasyon, üzerinde oynanmış bir sistem ise ihitimali var. Eğer böyle ise Microsoft sitesinden dokunulmamış bir sürüm indirin. Win11 Home Single Lan. gibi

Fotodaki o simgeye sağ tıklayın. (Saatin oradaki yukarı ok simgesinin altında saklanıyor olabilir.)Ağ bağlantılarını seçin, açılan pencerede Etherent network simgesi olması lazım bunun olup olmadığını kontrol edin.

Ayarlar> Ağ ve internet penceresine gidin.Burada Gelişmiş ağ ayarlarını tıklayın.
İlk satıradaki başlığın etkin olup olmadığına bakın.

Denetim Masası süçük simgeler de olsun> Sorun giderme tıklayın. Açılan pencereden Diğer sorUn gidericiler tıklayın. Ağ ve internet başlığında olanı çalıştırın.

Yazdıklarım modemin normal çalıştığı ve kablolamanın doğru yapıldığı varsayılarak yazılmıştır.

Sorun donamımsal da olabilir.
Anakart ethernet kartı ile ilgili olarak.

Ayrıca bakınız:
Microsoft destek sitesi, çözüm yöntemleri videolu anlatım Link

Söyleyebileceklerim bukadar malesef.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri