Yardım İnternetim Dün 90 Mbps Iken Bugün 20 Ye Düştü Artmıyor

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
MSI B550M PRO-VDH WIFI (MS-7C95) anakart kullanıyorum. Masaüstü bilgisayarımda bu anakartla ve bunun antenleriyle düne kadar 90 95 mb internet alırken dün sabahtan beri bir hız düşüklüğü var. Modem değiştirttim kablonetin en son model modemini taktılar. Sorunum şu ki bilgisayardan asla 25mb den fazla hız alamıyorum şuan. Sürücüleri biosu her şeyi updateledim. 5ghz olan ağa bağlıyım. Wifi özelliklerine girdiğimde şu alttaki gibi alınan iletilen 54 mbps diyor. Burası öneden kaçtı suan bundan dolayı mı düşük alıyorum bilmiyorum. Ama internet hızım neden düştü nasıl arttırabilirim fikri olan var mı?

Protokol: Wi-Fi 5 (802.11ac)
Güvenlik türü: WPA2-Kişisel
Ağ grubu: 5 GHz
Ağ kanalı: 36
Bağlantı hızı (Alınan/İletilen): 54/54 (Mbps)
Üretici: Intel Corporation
Açıklama: Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168 #2

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
662
kablo kullanmanı tavsiye ederim en kesin net çözüme bu şekilde ulaşabilirsin.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
kablo kullanmanı tavsiye ederim en kesin net çözüme bu şekilde ulaşabilirsin.
kablo çekemiyorum suan ama düne kadar hiçbir sorun yokken suan bunu yaşıyorum bir çözümü vardır diye umuyorum. Bir anda ne değişti anlamadım. Bağlantı hızı (Alınan/İletilen): 54/54 (Mbps) şu şeyle alakası olabilir mi nasıl artar bu

omerlutfiulker

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
386
Modemi resetledinmi birde öyle dene. Yada modeme gelen kabloda sorun olabilir. Benim internet te kesilmisti zamaninda hicbir yerde sorun yoktu. Annem disaridan gelen kablonun üstüne kanepe koymus o yuzden internet gitmisti. Kanepe yi kaldirdim düzeldi 😀

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
662
kablo çekemiyorum suan ama düne kadar hiçbir sorun yokken suan bunu yaşıyorum bir çözümü vardır diye umuyorum. Bir anda ne değişti anlamadım. Bağlantı hızı (Alınan/İletilen): 54/54 (Mbps) şu şeyle alakası olabilir mi nasıl artar bu
Wi-Fi Sinyal Gücü: Bilgisayarın ve modem arasındaki mesafe arttıkça, sinyal gücü zayıflar. Ayrıca, Wi-Fi 5 GHz sinyali, 2.4 GHz'ye göre daha kısa mesafelerde daha güçlüdür. Sinyal kaybını minimize etmek için mümkünse modem ve bilgisayar arasındaki mesafeyi azalt. Yada wifi 2.4 ghzye bağlan. Sadece 1 wifiyi kullanıyorsan ayarlardan diğerini kapat.

DNS-VPN gibi değişikliklerin olup olmadıgını kontrol et.

Ağ Kanalı 36 olarak belirtmişsin: Kanal 36, genellikle oldukça iyi bir kanal, ancak çevrenizde başka çok fazla Wi-Fi ağ varsa, kanal yoğunluğu problemi olabilir. Kanalları değiştirerek farklı bir kanal deneyebilirsin. Özellikle 36 dışında 40, 44 gibi diğer kanalları deneyebilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri