Yardım İnternetim Hızının Tamamını PC Ye Vermiyor

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
Öncelikle merhabalar bilgisiyar alalı 2 gün oldu. Dün internetim 50mbps idi ama yavaş olduğunu düşünüp 75 yaptirttım. Buna rağmen steamda max bu verileri aliyorum 70 le falan indirmesi gerekmiyormu bunu nasıl çözerim acaba?
Ekstra olarakta internet hız testim şu şekilde..

Ekli dosyalar

• 17673392195859174045180773264997.jpg
    17673392195859174045180773264997.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 17
  • 17673394434684380583435240092870.jpg
    17673394434684380583435240092870.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 21

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
normal arkada bısey ızlıyor yada arka planda bırısı kullanıyorsa

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
hocam 75 mbps yapınca 75 mbps'ye kadar anlamı taşıyor, wifi ile bağlanıyorsanız ethernet kablosuyla bağlanın, ayrıca bina tesisatının eskiliği ile de alakalı bir durum bu, tesisat eskiyse kayıplar yaşanması normal yani bir çok nedeni var

KS

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
hocam 75 mbps yapınca 75 mbps'ye kadar anlamı taşıyor, wifi ile bağlanıyorsanız ethernet kablosuyla bağlanın, ayrıca bina tesisatının eskiliği ile de alakalı bir durum bu, tesisat eskiyse kayıplar yaşanması normal yani bir çok nedeni var
bilgisiyardan yapabileceğim birşey yoksa yazın taşınıcağız zaten ondan sorun düşünmüyorum bilgisiyarlık bir sorunmu diye düşündüm ethernetimde var bu arada

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
chatgpt'nin yazdığını yapıştırayım buraya müsadenle:
Evet — çoğu durumda 75 Mbps paketle 55–60 Mbps görmek doğal sayılabilir.
Özellikle test Wi-Fi üzerinden yapılıyorsa bu seviye oldukça yaygındır.

👍 Ne zaman “normal” kabul edilir?​

• Wi-Fi ile test → %15–30 kayıp olağan → 55–65 Mbps normal
  • Ağda başka cihaz/uygulama çalışıyorsa → hız bölüşülür
  • Test sunucusu uzak / yoğunluk varsa → küçük düşüşler olabilir

⚠️ Ne zaman “sorun” sayılır?​

• Kablolu (Ethernet) testte, tek cihaz bağlıyken hâlâ
    75 Mbps pakette 50 Mbps ve altı görülüyorsa
    → hat/tesisat/port kaynaklı olabilir, ISS’ye kayıt açmak mantıklı.

✔️ Kendi durumunuzu netleştirmek için​

• Bir kez Ethernet kablo ile, tek cihaz bağlıyken test yapın
  • Aynı testi 5 GHz Wi-Fi’de tekrar edin

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Azda olsa interneti kullanan bir şeyler var buna arkaplandaki instagram yüklemesi veya herhangi bi telefonun cihazın yaptıgı güncelleme etki edebilir. 75 için steam üzeri dalgalı olacka şekilde 65-75 arası normal sayılabilir. Fakat dahada altına iniyorsa sorun var demektir. (Wifi ile yapıyorsanız zaten hız harika fazla bile) Eğer kablo takılıysa kabloda sorun olabilir. Modemi resetleyip deneyebilirsiniz. (Steam harici başka birşeydende indirme deneyebilirsiniz tarayıcı vs.. farkı görmüş olursunuz. ) Belkide steamin yogun oldugu bi ana denk gelmiştir. VPN/DNS gibi şeyler etkileyebilir. Ortak ip de bunlara neden olabilir, res atınca başka ip verir belki daha iyisine geçersiniz. Super online uygulamasındada internetimi hızlandır seçeneği var onu yapabilirsiniz repiar gibi bişi. Karışık yazdım ama aklıma gelenleri hızlıca belirtmek istedim.

KS

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
Azda olsa interneti kullanan bir şeyler var buna arkaplandaki instagram yüklemesi veya herhangi bi telefonun cihazın yaptıgı güncelleme etki edebilir. 75 için steam üzeri dalgalı olacka şekilde 65-75 arası normal sayılabilir. Fakat dahada altına iniyorsa sorun var demektir. (Wifi ile yapıyorsanız zaten hız harika fazla bile) Eğer kablo takılıysa kabloda sorun olabilir. Modemi resetleyip deneyebilirsiniz. (Steam harici başka birşeydende indirme deneyebilirsiniz tarayıcı vs.. farkı görmüş olursunuz. ) Belkide steamin yogun oldugu bi ana denk gelmiştir. VPN/DNS gibi şeyler etkileyebilir. Ortak ip de bunlara neden olabilir, res atınca başka ip verir belki daha iyisine geçersiniz. Super online uygulamasındada internetimi hızlandır seçeneği var onu yapabilirsiniz repiar gibi bişi. Karışık yazdım ama aklıma gelenleri hızlıca belirtmek istedim.
hocam şimdi deneyecem hepsini teşekkürler yardımın için steam harici türk telekom hız testi verilerimde orda normalde 75 olması gerekiyordu diye kuşkulandım zaten bakayım dediklerini yaoınca değişiklik olacakmı bu ardada şunu da belirteyim hız testini yaparken ve oyun indirirken hiç bir telefon bir indirme vb birşey yapmıyordu ve insta vb şeylerdede değildi sadece wifi açıktı hocam kabloda türk telekomun wifi kutusundan çıktı onu kullanıyorum

KS

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
hocam resetledimde değişen bir şey yok ıp adresi falan dediniz de onları değişmeyi bilmiyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri