İnventus ürün kutularının yollanmaması

AkifErdem

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
Dün frekans TV APU sistem aldım bugün sitede mesaj olarak ürünlerin kutusu gönderilmemektedir yazıyor. Gelir mi veya neden göndermiyorlar 2. el olma olasılığı var mıdır? Ürünü garantiye yollarken ne ile yollayacağım saçma değil mi sizce de?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
2. El olma olasılığı büyük ihtimalle yoktur. Uzun süredir iş yapan güvenli bir firma , öyle bir olay olacağını sanmıyorum. Tam cevabı hatırlamamakla beraber böyle bazı parçalar stoklu şekilde kutusuz geliyor diye bir şey okumuştum. Aynı sebep olabilir. Sistemde ki bileşenlerin kutusu onlarda da olmayabilir. Garantiye fatura ve herhangi bir kutu ile yollarsınız yada İnventus a yollarsınız onlar garantiye yollar.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Faturasında kasa içeriğindeki tüm ürünlerin markaları ayrı ayrı belirtilmiş mi? Kutularını yollamamaları da gerçekten hiç mantıklı değil.

KS

AkifErdem

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
Faturasında kasa içeriğindeki tüm ürünlerin markaları ayrı ayrı belirtilmiş mi? Kutularını yollamamaları da gerçekten hiç mantıklı değil.
Bu resimi gmailime gönderilen fatura adresi kısmından aldım.

Ekli dosyalar

• inven.PNG
    inven.PNG
    65.1 KB · Görüntüleme: 53

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Hazır sistem indirimlerinde şüphelendiğim durum bence restore edilmiş kartları satıyorlar yoksa toptan almakla ucuza hazır sistem satabileceklerini sanmıyorum bu ekonomide.

Kendim tek tek topladım kafam rahat.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Hazır sistem indirimlerinde şüphelendiğim durum bence restore edilmiş kartları satıyorlar yoksa toptan almakla ucuza hazır sistem satabileceklerini sanmıyorum bu ekonomide.

Belli başlı sitelerde şüphelenecek bir şey yok. Restore kartları sıfır niyetine ve fatura tarihi ile başlayan üretici garantileriyle satamazlar. Ayrıca sen şu anda ekran kartı fiyatlarına tekil kullanıcı olarak maruz kaldığından olması gerekenden pahalı görüyorsun. Ama toptan alan özellikle bilişim firmaları inan o fiyatların yarısına falan alıyorlar. Mining ile başlayan stok krizinde baktılar ki toplama bilgisayarlar için ekran kartı kalmıyor, o nedenle tekil satışlarda fiyatları 3 4 katı yukarıya çekmişlerdi. Şimdiki düşüşün sebebi tekli kartlara olan talebin kısmen azalması.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Belli başlı sitelerde şüphelenecek bir şey yok. Restore kartları sıfır niyetine ve fatura tarihi ile başlayan üretici garantileriyle satamazlar. Ayrıca sen şu anda ekran kartı fiyatlarına tekil kullanıcı olarak maruz kaldığından olması gerekenden pahalı görüyorsun. Ama toptan alan özellikle bilişim firmaları inan o fiyatların yarısına falan alıyorlar. Mining ile başlayan stok krizinde baktılar ki toplama bilgisayarlar için ekran kartı kalmıyor, o nedenle tekil satışlarda fiyatları 3 4 katı yukarıya çekmişlerdi. Şimdiki düşüşün sebebi tekli kartlara olan talebin kısmen azalması.
Hocam fikrinize katılıyorum ancak aklıma şu senaryo geliyor ve bi kaç firmada bunu yapan gördüm.

Eth btc fiyatları düşünce elde kalan kartları temiz bi şekilde paketleyip millete satıyorlar.

Yani aslında kartlar ucuzlamadı eth düştü. E nedense üst segment kartlar indirime girmiyor

Mesela gigabyte 3070 en çok mining yapılan kartlardan biriydi şuan dehşet indirimler görüyorum o kartta. Asus ucuzlamıyor niyeyse :) çünkü sadece gaming için alıyorlardı asusu.

Komplo teorisi gelebilir size kanıtlayamam ama bi kaç olay gördüm ve mantık yürüttüm sonuca ulastım.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Şahsen ben aldığım ürünü kutusu, faturası, üzerindeki naylonları ve fanlarının yapraklarının altına kadar bakıp anlayacağımı düşünüyorum sıfır mı değil mi. Tabii ki üçkağıtçılar her yerde her zaman var. Alıcı dikkatli olsun, bilinçli olsun yeter.

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
ben hazır sistemlere pek sıcak bakmıyorum bazı sistemlerde ve sitelerde bir sürü özelleştirme varken bazılarında yok denecek kadar az misal veriyorum şu anda hazır sistemlerde kullanılan bu aralar popüler olan goodram markasının ramleri ben bunu değiştirmek istiyorum sitede ne corsair var ne kingston var bu sadece bir örnekti bunun gibi başka parçalarda da bu olay oluyor anakart mesela hiçbir hazır sistemde wifi anakart yok niye pahalı ama özelleştirme kısmında bile olmuyor bazen bu yüzden bütçe varsa tek tek toplamayı ben daha mantıklı buluyorum @eightarm hocama da katılıyorum

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
ben hazır sistemlere pek sıcak bakmıyorum bazı sistemlerde ve sitelerde bir sürü özelleştirme varken bazılarında yok denecek kadar az misal veriyorum şu anda hazır sistemlerde kullanılan bu aralar popüler olan goodram markasının ramleri ben bunu değiştirmek istiyorum sitede ne corsair var ne kingston var bu sadece bir örnekti bunun gibi başka parçalarda da bu olay oluyor anakart mesela hiçbir hazır sistemde wifi anakart yok niye pahalı ama özelleştirme kısmında bile olmuyor bazen bu yüzden bütçe varsa tek tek toplamayı ben daha mantıklı buluyorum @eightarm hocama da katılıyorum
Yani çoğu firma her üründen ve her modelden her zaman stoklayamıyor veya kar ettirecek fiyatlarda olmadığı için satın almıyor. O nedenle seçenek sunma konusunda maalesef kıt kalıyorlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri