- Tepki
- 0
Rekabetçi oyunlar için hangisini daha iyidir?
Rx 570Ips her şey için daha iyi. Sizin ekran kartınız ne? Bütçeniz ne kadar?
Rekabetçi oynarım ama çok hardcore değilAğır rekabekçi oyunlar için takılacam diyorsan TN panel tercih edilir tek kullanım amacın bu ise
3500Peki bütçe? 1080p monitör almalısın.
Hoparlör dahil olsun istiyorum aslında ama var mıdır bu bütçede böyle olanBütçe biraz artabilirse bu ürünü tercih edebilirsin : https://www.akakce.com/monitor/en-u...-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,2025431024.html
Şahsen bende senin gibi düşünüyorum IPS kesinlikle bende tercih ederim ama zamanında araştırırken sürekli rekabetçi oyuncular için TN panel önerisi yapılıyordu aradaki fark bende bilmiyorum gerçekten bu konuyla ilgilenen farkını hisseden biri var mı bende merak ediyorum sırf bunlardan dolayı arkadaşa TN panel önerisinde bulundum hem ucuzda oluyorlar neye göre kullanacağına bağlı. Zamanında bende IPS aldım yemişim süresini bana canlı renkler lazım her açıdan bakabiliyor olmanın tadı bir başka önce ki leptop idi ve TN paneldi illa karşıdan bakmak zorundaydım şimdi film izlerken istediğim gibi kıvrılıyorum hahahaBen bu tepkime süresinin çok abartıldığını düşünüyorum. 1ms ile 5 ms arasında hanginiz farkı hissedebiliyorsunuz çok merak ediyorum. Havada,karada ve denizde mümkün ise ips değilse va tercih ederim. Kendim va monitör kullanıyorum.
rekabetçi için hız olarak tn ama tn önermem renkleri berbat , ips alın kafa yormadan , ips üzmez.Rekabetçi oyunlar için hangisini daha iyidir?
5 ms denilen olan saniyenin binde 5 i kadar.Rakabetçi bir oyunda eğer online ise ilk olarak netinden dolayı bir gecikme yaşarsın. Sonrasında donanımdan dolayı bir gecikme yaşarsın en son monitörden dolayı. Hepsini toplasan maksimum 100 ms diyelim. Yani 0.1 saniye. Monitörü 5ms den 1 ms olanla değiştirdin diyelim toplam gecikme oldu 95 ms. Yani 0.095 saniye. Bir insan evladı da gelecek bu farkı ben görebiliyorum yada hissedebiliyorum diyecek. Mitutoyo Kumpasta bile 0.05 mm yanılma payı var ki bu kumpasla hassas makine parçaları bile ölçüyoruz. Bakın milimetrenin 1000 de biri değil 100 de beşi. Tamamen pazarlama olay. Tn panelin rengi ve görüş açısı kötüdür ama tepkimesi iyidir. Va panel renk ve görüş açısı olarak tn den iyidir ama tepkimesi biraz daha kötüdür. İps panel ise en iyi renk ve görüş açısına sahiptir tepkimesi va panele göre genelde biraz daha kötüdür. ips panel olup 1ms olan modellerde sanıyorum ki piyasada var. Kısacası 5 ms panel isterseniz uzayda mekik yanaştırın yeterlidir. Yeterli değil ben 4 ms farktan dolayı yapamıyorum diyen insan olmaması gerekirŞahsen bende senin gibi düşünüyorum IPS kesinlikle bende tercih ederim ama zamanında araştırırken sürekli rekabetçi oyuncular için TN panel önerisi yapılıyordu aradaki fark bende bilmiyorum gerçekten bu konuyla ilgilenen farkını hisseden biri var mı bende merak ediyorum sırf bunlardan dolayı arkadaşa TN panel önerisinde bulundum hem ucuzda oluyorlar neye göre kullanacağına bağlı. Zamanında bende IPS aldım yemişim süresini bana canlı renkler lazım her açıdan bakabiliyor olmanın tadı bir başka önce ki leptop idi ve TN paneldi illa karşıdan bakmak zorundaydım şimdi film izlerken istediğim gibi kıvrılıyorum hahaha![]()