IPS monitörde açık renklerde belli olan ufak siyahımsı kareler

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, ASUS VA229HR IPS monitörümde açık renklerde çok dikkatli bakıldığında belli olan ufak kareler gözükmekte. Bunlar ölü piksel gibi değil ki testini de yaptım. Nasıl anlatacağımı tam olarak bilmiyorum. Fotoğrafını çekmeyi denedim ancak fotoğrafta belli olmuyor zaten söylediğim gibi göze de çok çarpmıyorlar sürekli bir şekilde. Sanki monitörün üstünde bir jelatin varmış da beyaz ve açık renklerde görüntüyü bozarak kare kare gösteriyormuş veya sanki pikselleri görüyormuş gibiyim. Sizce bu normal midir ? Garantilik bir durum var mıdır ?

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Farklı bir monitör takmayı denediniz mi ? Aynı etkileri gösteriyor mu ? Öyle görünmesinin sebebi ekran kartı da olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynı sorun bende de var. Bende de Acer marka 1ms 75hz IPS bir monitör var. 75hz ayarına alınca aşırı belli olan piksel belirginleşmesi var. Firmayı aradım sordum bu bir sorun değilmiş ve araştırdığıma göre en uygun fiyatlı IPS ürünlerde bu tarz sorunlar olabiliyormuş. Ben sorunu 60Hz ayarda kullanarak bir miktar çözdüm. 60 Hz ayara alınca o pikseller çok dikkat etmezseniz görülmeyecek kadar azalıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri