Öneri Ips Panel 2K 240Hz Monitör Tavsiyesi.

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar monitör arıyorum 2K 240 Hz veya 180Hz arası monitör arıyorum IPS panel kafamda beli bir marka yok bütçem 17000-14000 arasında. Çoğunlukla FPS oyunları oynarım bazen coop tarzı eğlence oyunları.
Ekran kartı ve işlemci şunlar.
Sapphire RX 7900 XTX Nitro+
AMD Ryzen 7 7800X3D.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
Merhaba,
Öneririm, şu olsun diye yazamıyorum malesef. Kullanıcı yorumları, teknik özellikler ve fiyat oranları sizin açınızdan etkili olacaktır.
DELL cephesinde istenilen niteliklerde veya yakın göze çarpanlar üç tane görülüyor.

Dell G2724D bu malum bunu biliyorsunuzdur.

Bir üstü
Alienware 27 Gaming Monitor - AW2724DM ---12000 TL
Bu o.c ile 180hz e ulaşabiliyormuş. Standart kullanım 144 hz
QHD 2560 x 1440 (DisplayPort(OC): 180 Hz, DisplayPort: 165 Hz, HDMI: 144 Hz)

Daha üst modeli
Alienware 27 Gaming Monitor - AW2723DF -- 16700 Tl

Resolution / Refresh Rate
QHD 2560 x 1440 (DisplayPort(OC): 280 Hz, DisplayPort: 240 Hz, HDMI: 144 Hz)

Derken şu DELL karşılaştırma videosuna rastlıyorum: Artık bilemiyorum diğer marka ve modellerde durum nasıldır
Yalnız bu Yotuber ın başka videoları da var tavsiye ve teknik özellikler üzerine, dikkatimi çekti. Diğer yayıncılara oranla daha objektif olarak yaklaşıyor. Faydalı olabilir. Diğer videoları da

Hiç olamazsa Dell modeller açısından kafanızda bir fikir oluşturur. Diğer önerilerle karşılaştırırsınız.

KS

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şu ürünü kampanya ile almanı öneririm.
indirimi iyimiş kullanıcı yorumları nasıl acaba yaz aylarında rog modelin 16 17 banında 240hz olanları vardı onlar sanırım iyidi 180hz yeni görüyorum

Merhaba,
Öneririm, şu olsun diye yazamıyorum malesef. Kullanıcı yorumları, teknik özellikler ve fiyat oranları sizin açınızdan etkili olacaktır.
DELL cephesinde istenilen niteliklerde veya yakın göze çarpanlar üç tane görülüyor.

Dell G2724D bu malum bunu biliyorsunuzdur.

Bir üstü
Alienware 27 Gaming Monitor - AW2724DM ---12000 TL
Bu o.c ile 180hz e ulaşabiliyormuş. Standart kullanım 144 hz
QHD 2560 x 1440 (DisplayPort(OC): 180 Hz, DisplayPort: 165 Hz, HDMI: 144 Hz)

Daha üst modeli
Alienware 27 Gaming Monitor - AW2723DF -- 16700 Tl

Resolution / Refresh Rate
QHD 2560 x 1440 (DisplayPort(OC): 280 Hz, DisplayPort: 240 Hz, HDMI: 144 Hz)

Derken şu DELL karşılaştırma videosuna rastlıyorum: Artık bilemiyorum diğer marka ve modellerde durum nasıldır
Yalnız bu Yotuber ın başka videoları da var tavsiye ve teknik özellikler üzerine, dikkatimi çekti. Diğer yayıncılara oranla daha objektif olarak yaklaşıyor. Faydalı olabilir. Diğer videoları da

Hiç olamazsa Dell modeller açısından kafanızda bir fikir oluşturur. Diğer önerilerle karşılaştırırsınız.

Evet del de alına bilir ama şöyle kuşkum var ışık sızması del de diğer markalara göre daha fazla diyen kullanıcılar vardı peki MSI G27QPX ve ASUS VG27AQML1A bu modeler hakkında ne düşünüyorsunuz bunlara da bi yanaşmadım değil ve Del e de

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
Işık sızmalar malesef IPS türü panellerde kiminde çok kimimde daha az olabiliyor.
OLED paneller daha uygun fiyatlı modeller Türkiye ye gelseydi bunlara bakılabilirdi. Şu aşamada fiyatlar baya yüksek. Düşeceğini de pek sanmıyorum.

Sıkıntı biraz da şurada. DELL eski kaliteyi sürdürüyor mu?
Paneli dışarıdan alıyor. Görüntü işleyici elektronikler bunlarda kaliteyi düşürüp düşürmediği. İş biraz da burada yatıyor.

Eğer yeni stratejileri kapasite olarak TV lerde olduğu gibi 4-5 yıl sıkıntısız kullanım,
sonrasında başa dert açan cinste ise (kullan-değiştir) pek bir kıymeti ve avantajı kalmayacağını düşünüyorum. Yüksek fiyatlılarda. Bunları bilemiyoruz malesef...

monitör tecrübem ve bilgim buraya kadar malesef, bu yüzden
MSI G27QPX ve ASUS VG27AQML1A birşey söymemem güç.

KS

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Selamlar Hocam,

Rampage ELLIPSE 27" EL27R240Q 0.5ms 240hz Fiyat olarak alabileceğin iyi monitörlerden.
Aselam Fiyat olarak güzelmiş şuan için pek kullanıcı yorumları göremedim farklı satıcılarda incelemede mevcut olsaymış iyimiş :D

Işık sızmalar malesef IPS türü panellerde kiminde çok kimimde daha az olabiliyor.
OLED paneller daha uygun fiyatlı modeller Türkiye ye gelseydi bunlara bakılabilirdi. Şu aşamada fiyatlar baya yüksek. Düşeceğini de pek sanmıyorum.

Sıkıntı biraz da şurada. DELL eski kaliteyi sürdürüyor mu?
Paneli dışarıdan alıyor. Görüntü işleyici elektronikler bunlarda kaliteyi düşürüp düşürmediği. İş biraz da burada yatıyor.

Eğer yeni stratejileri kapasite olarak TV lerde olduğu gibi 4-5 yıl sıkıntısız kullanım,
sonrasında başa dert açan cinste ise (kullan-değiştir) pek bir kıymeti ve avantajı kalmayacağını düşünüyorum. Yüksek fiyatlılarda. Bunları bilemiyoruz malesef...

monitör tecrübem ve bilgim buraya kadar malesef, bu yüzden
MSI G27QPX ve ASUS VG27AQML1A birşey söymemem güç.
Evet bende bundan korkuyorum zaten evet Del kaliteli bir marka ancak amerika da üretilmiyor malesef paneleri LG de bu şekilde bu arada eskisi gibi kaliteli değil malesef tv tarafı da aynı şekilde yani bana seçenek olarak MSI DEL ASUS Kalıyor Asıl almak istedim monitör Samsung ama 240hz flat değil oval oldu için tercih etmedim belki bilmedim model olur diye konu açtım, Panel konusun da şuan Sony ve Samsung var ama hünerlerini tv de kullanıyolar

Son düzenleme:
KS

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Evet MSI G274QPX almayı tercih etim eğer ölü piksel olursa değişim isterim tekrar ölü piksel gibi sorunlar olursa 3 defa deneme şansı veriyorum artık eğer olmazsa ASUS deneyeceğim oda olmazsa sanırım 4 ay boyunca monitör sancısı çekeceğim :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri