İps panel ve va panel?

Aee's

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
İki panel arasında kaldım arada bayağı fiyat farkı oynuyor ne tür bir yol izlemeliyim genelde fps rekabetçi oyunları oynuyorum

qCz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
İki panel arasında kaldım arada bayağı fiyat farkı oynuyor ne tür bir yol izlemeliyim genelde fps rekabetçi oyunları oynuyorum
Hocam fps oyunlarından kastın valorant, csgo gibi oyunlarsa hz değerinden daha önemli bir olay yok. Yani bütçeme göre va panel 240 hz ve ips panel 144 hz var dersen ben va tercih et derim. Fakat ips panelin pahalı olmasının da geçerli sebepleri var elbet. Grafiğe ve görüntüye daha önem veriyorsan 144 hz'de işini görecektir. Bu arada bu oyunlarda 240+ fps alabileceğin bir sisteme mi sahipsin?

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Philipsin aşağıdaki VA panelini kullanıyorum 165 Hz, dahili hoparlörü de oldukça iyi iş çıkarıyor. Herhangi bir sorun yaşamadım. Daha önce Asus IPS panel vardı görüntü anlamında hiç-bir farklılık hissetmiyorum.

Hz konusuda sistemin gücüyle ilgili ve 144 Hz oldukça iyi bir değer aslında. Son çıkan oyunlar donanım düşmanı olduğu için 200-300 fps alma imkanın çoğu zaman zaten yok.

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Sana şöyle bir kaç farktan bahsedebilirim IPS panaller arkadaşlarında söylediği gibi görsel açıdan daha iyi bir deneyim sağlar renkler daha canlı gözükür TN ve VA panallere göre her açıdan bakabilirsin renk kaybı yaşamazsın eğer benim odağım rekabetçi abi diyorsan TN panellere bakmanı şahsen tavsiye ederim VA panaller bir kısım özelliğini IPS'den bir kısım özelliğini TN'den alıp harmanlanmış bir teknoloji diye söylesem çok yanlış olmaz herhalde

IPS panalleri genellikle grafik tasarımcıları vb kişiler tercih eder ya da dizi, film izleyeceksindir, veya rekabetçi değil hikaye bazlı oyunlarda yüksek ayarlarda deneyimi tadı daha bir yaşatır ve Hz konusunda da benim fikrimce 144Hz yeterli olur

Ek olarak şöyle bir şey daha ekleyeyim rekabetçi oyuncularda önemli olan bir noktada gecikme süresi genellikle pazarlama stratejisi diye yorumluyorum GTG 1 ms olarak pazarlarlar griden griye geçiş olarak söyleyebilirim onu IPS panallerde bu gecikme süresi TN panellere göre yüksektir TN panellerin gecikme süresi düşüktür. Gecikme süreilerine bakarken zıt renklere bakmak daha doğru olacaktır Beyaztan siyaha gibi.

• Beğen
Reactions: qCz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri