Sana şöyle bir kaç farktan bahsedebilirim IPS panaller arkadaşlarında söylediği gibi görsel açıdan daha iyi bir deneyim sağlar renkler daha canlı gözükür TN ve VA panallere göre her açıdan bakabilirsin renk kaybı yaşamazsın eğer benim odağım rekabetçi abi diyorsan TN panellere bakmanı şahsen tavsiye ederim VA panaller bir kısım özelliğini IPS'den bir kısım özelliğini TN'den alıp harmanlanmış bir teknoloji diye söylesem çok yanlış olmaz herhalde
IPS panalleri genellikle grafik tasarımcıları vb kişiler tercih eder ya da dizi, film izleyeceksindir, veya rekabetçi değil hikaye bazlı oyunlarda yüksek ayarlarda deneyimi tadı daha bir yaşatır ve Hz konusunda da benim fikrimce 144Hz yeterli olur
Ek olarak şöyle bir şey daha ekleyeyim rekabetçi oyuncularda önemli olan bir noktada gecikme süresi genellikle pazarlama stratejisi diye yorumluyorum GTG 1 ms olarak pazarlarlar griden griye geçiş olarak söyleyebilirim onu IPS panallerde bu gecikme süresi TN panellere göre yüksektir TN panellerin gecikme süresi düşüktür. Gecikme süreilerine bakarken zıt renklere bakmak daha doğru olacaktır Beyaztan siyaha gibi.