ısı değerleri

cepkinq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, oyun oynarken sıcaklık değerleri GPU ve CPU 70-80 derece bandında sürekli bunu en basit oyundaykende aynı oluyor en iyisindede aynı değerlerle karşılaşıyorum. normalmidir? sistemi yeni topladım gigabayt 3060ti eagle ekran kartı var. almadan önce araştırdığımda 70leri çok zor görüyor denmişti ordan aklıma takıldı her türlü hemen geçiyor 70i oyunun başında 80leri kasa fan hızını yükseltirsem görmüyor.

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa fan hızını yükseltmek ısı değerlerini düşürüyorsa sıkıntının aslında kartla alakalı olmadığını gösteriyor. Bahsettiğiniz ekran kartı 80 derecelere dayanabilecek güçte fakat oyunların çoğunda sizin de dediğiniz gibi o sıcaklıklara çıkmaz. Kasanızın hava sirkülasyonuna dikkat edin yoksa bir egzoz fanı eklemeyi deneyin. Ama sıcaktansa kasanızın fan hızını yükseltebilirsiniz.

KS

cepkinq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
msiarmor06' Alıntı:
Kasa fan hızını yükseltmek ısı değerlerini düşürüyorsa sıkıntının aslında kartla alakalı olmadığını gösteriyor. Bahsettiğiniz ekran kartı 80 derecelere dayanabilecek güçte fakat oyunların çoğunda sizin de dediğiniz gibi o sıcaklıklara çıkmaz. Kasanızın hava sirkülasyonuna dikkat edin yoksa bir egzoz fanı eklemeyi deneyin. Ama sıcaktansa kasanızın fan hızını yükseltebilirsiniz.

en azından hızı artırdığımda 75-80 arası gidiyor 80 i çok geçmiyor. egzoz fan mevcut kasam Xigmatek Cockpit kasa içerisine ekstra bir ekleme falan olmadı stok halini kullanıyorum, ön fanların içinde tozluk var onun engellemesi olabilir mi? cyberpunk, bf5 den tutun ets2, valorantına kadar aynı değerlerde oyun boyunca oyundan çıktığımda hemen düşüyor.
birde kasanın üst kısmına fan eklesem etkisi olur mu?

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fan etkisi olur ama cyberpunk bf5 gibi oyunlarda ben de 80derece sabit alıyorum. 80derece de kartın için hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Yalnızca ekran kartı temizliğine dikkat etmek gerekiyor mümkünse her sene termal macun yenilemesi yapmak çok faydalı olacaktır. Kasanın tozlarını da silmek elbette faydalı olur lakin bahsettiğiniz oyunlarda kart zaten %100 yük ile çalışır ve bu durumda 80derece çok çok normal bir değerdir

KS

cepkinq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
msiarmor06' Alıntı:
Fan etkisi olur ama cyberpunk bf5 gibi oyunlarda ben de 80derece sabit alıyorum. 80derece de kartın için hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Yalnızca ekran kartı temizliğine dikkat etmek gerekiyor mümkünse her sene termal macun yenilemesi yapmak çok faydalı olacaktır. Kasanın tozlarını da silmek elbette faydalı olur lakin bahsettiğiniz oyunlarda kart zaten %100 yük ile çalışır ve bu durumda 80derece çok çok normal bir değerdir

teşekkürler. yani o oyunlarda o sıcaklığı görmesi normal zaten ama valo hatta daha eski the forestte bile yine aynı o kafama takılmıştı yani yeni kartın bu kadar sıcak olması ilginç geldi ileride daha büyük sorunlara yol açmaz umarım

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun açmaz gibi duruyor hocam dediğim gibi %100 yükte olduğu zaman oyun fark etmeksizin max performans için çaba gösterir ve ısınır. Bakımına dikkat ettiğiniz sürece sıkıntıya yol açmaz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızın soğutma yapısına göre değişir durum. Kartın model adını verirseniz bakarım kartın sıcaklık profili genel olarak nedir. Bu sizdeki değerler normal midir söylerim.

Kasanızda sorun yok mesh kasa ve fan olarak yeterli bir problem yok onda.

Son olarak bulunduğunuz ortam sıcaklığıda sistemin sıcaklığına etki eder. Çoğu test ve kullanıcı ortamı ortalama 19-22 derece arasındadır. Yani ne soğuk ne sıcak bir ortam. Buda kasa içindeki bileşenlerin sıcaklığını eksi yönde etkiler.

KS

cepkinq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartınızın soğutma yapısına göre değişir durum. Kartın model adını verirseniz bakarım kartın sıcaklık profili genel olarak nedir. Bu sizdeki değerler normal midir söylerim.

Kasanızda sorun yok mesh kasa ve fan olarak yeterli bir problem yok onda.

Son olarak bulunduğunuz ortam sıcaklığıda sistemin sıcaklığına etki eder. Çoğu test ve kullanıcı ortamı ortalama 19-22 derece arasındadır. Yani ne soğuk ne sıcak bir ortam. Buda kasa içindeki bileşenlerin sıcaklığını eksi yönde etkiler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasa içinde 70 derece ortalamasında sıcaklık seviyesi var. Duruma göre yüke ve kullanım uzunluğuna göre sıcaklık seviyesi 75 civarlarına çıkabilir. 80 sınırını geçmediği sürece 70-75 dereceler yük altında normal sayılır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri