Soru Isı Normal Mi, Ne Yapabilirim

BülBül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Victus 16 laptop kullanıyorum yaklaşık 2 ay önce yetkili servise teslim ettim iç temizlik ve bakım için fanlarını vs. değiştirdiler ve temizlediklerini söylediler. Ben birkaç gün kullandım bilgisayar 100 derecenin altına düşmüyordu bu yüzden bir daha verdim servise termal işlemi yanlış uygulandığı söylendi ve tekrar temizlik yapıldı. Şuan kullanıyorum yaklaşık 2-3 haftadır Medieval Dynasty, Odysey gibi oyunlarda 100. Cs'de falan 90 üzerinde seyrediyor yetkiliyi arıyorum yüksek değil diyor. Ben önceden kullandığımda 90 üzerini geçtiğini görmemiştim temizliğe vermeden önce. Sizce dereceler yüksek mi, ne yapabilirim öneriniz var mı?

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
İşlemci nedir? Oyunlarda 100 derece normal değil. Güvendiğiniz bir yerde siz de başında durarak temizlik+termal macun yenilemesi yaptırın.

KS

BülBül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
ek olarak teknik servis ücretsiz bakım yaptığı garanti içerisinde olduğu için vermiştim, bilgisayarcıların bakımı biraz fazla pahalı geliyor benim için. Ankara'daki servise 2 kez elden verdim, İstanbul'dakine göndersem fark olur mu sizce? Kendim elimle temizlesem becerebilir miyim, ne kadar zor fikrim yok

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
ek olarak teknik servis ücretsiz bakım yaptığı garanti içerisinde olduğu için vermiştim, bilgisayarcıların bakımı biraz fazla pahalı geliyor benim için. Ankara'daki servise 2 kez elden verdim, İstanbul'dakine göndersem fark olur mu sizce? Kendim elimle temizlesem becerebilir miyim, ne kadar zor fikrim yok
YouTube'dan aynı modelin sökme videolarına bakın. Yapabileceğinizi düşünürseniz yapın.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Victus 16 laptop kullanıyorum yaklaşık 2 ay önce yetkili servise teslim ettim iç temizlik ve bakım için fanlarını vs. değiştirdiler ve temizlediklerini söylediler. Ben birkaç gün kullandım bilgisayar 100 derecenin altına düşmüyordu bu yüzden bir daha verdim servise termal işlemi yanlış uygulandığı söylendi ve tekrar temizlik yapıldı. Şuan kullanıyorum yaklaşık 2-3 haftadır Medieval Dynasty, Odysey gibi oyunlarda 100. Cs'de falan 90 üzerinde seyrediyor yetkiliyi arıyorum yüksek değil diyor. Ben önceden kullandığımda 90 üzerini geçtiğini görmemiştim temizliğe vermeden önce. Sizce dereceler yüksek mi, ne yapabilirim öneriniz var mı?
Fan ayarlaması varmı yazılım olarak? Oyuncu modu fan booster modu gibi modlar olabiliyor bazı laptop modellerinde
eğer bu modlar varsa ve bu modları açmadan oyunlara giriyorsan normal kullanıcı fan ayarı için ısınma potansiyeli yüksek
Edit: Temizlik konusundada kendin yapamayacağını düşünmüyorum açıkçası sadece anakart üzerindeki parçaları yamulmamaya özen göster onun haricinde arka kasa kapağını çıkartıp fanı çıkartıp işlemci ve ekran kartı üzerine denk gelen soğutma demirinide çıkarttığın zaman işlemin yarısına gelmiş oluyorsun sonrasında önceki macunu silip yerine iyi bir termal macun sürüp fanıda fırça ve saç kurutması yardımı ile fanı elinle sabitleyip döndürmeden içine üfleme yaparsan hiçbir sorun yaşamazsın bugüne kadar cihazlarımın temizlik bakımını kendim yaptım ve hiçbir problem yaşamadım.
Evet laptoplar masaüstü bilgisayarlara göre daha fazla ısınıyor bu normal birşey ama bilgisayarın gerçekten temiz ve macunlarda termal ped (varsa) lerinde bir sorun yoksa bu dediğim gibi ya fan ayarlarındandır ya da hafa sıcaklarından dolayı rahat nefes alamadığından dolayıdır.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri