ISINMA SORUNU

oguzhan06

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Öncelikle sorunumu anlatıyım benim laptop'um da normalde ısınma ile ilgili bi problemim yoktu. Fakat geçenlerde laptopda cs go oynarken birden kapandı ve geri açtım. (Direk aklıma ısınma geldi) daha sonra ısı programı indirdim ve oyuna tekrar girdim maça devam ederken max ısı 98 gördüm ve bi 4-5 dakka sonra yine kapandı. Termal macunu kurudu diye düşündüm içini söktüm ve tertemizdi fanı dahi tozlanmamıştı ben garanti olsun diye tekrar temizleyip macun sürüp topladım. Fakat gene kapanacak kadar ısınıyodu. max 97 görmüştüm ve cs go da 93 95 arası geziyodu ve bu yazıyı yazmadan bi 1-2 saat önce yine cs go oynarken kapandı. Odamın ısısıda 30 derece sorunu çözemedim çözümünü bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim. (NOT: İşlemcim i5 3. nesil 2.5 ghz turbo boost ile 3 ghz kadar çıkabiliyor ve altda soğutucuda var )

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yazılımsal bir sorun olabilir yada bir ayar vs. sorunu olabilir. Güç yönetimi ayarınızı dengeli ayarda tutup deneyin. İşe yaramaz ise BIOS 'a girip ayarlarınızı sıfırlayıp tekrar deneyin. Cihazınızın markası ne bilmiyorum ama her markada bir kontrol merkezi(Control Center) yazılımı olur ve bu yazılımda fan ayarı vs. olur bir bakın fan belki çok yavaş dönüyordur.

KS

oguzhan06

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazılımsal bir sorun olabilir yada bir ayar vs. sorunu olabilir. Güç yönetimi ayarınızı dengeli ayarda tutup deneyin. İşe yaramaz ise BIOS 'a girip ayarlarınızı sıfırlayıp tekrar deneyin. Cihazınızın markası ne bilmiyorum ama her markada bir kontrol merkezi(Control Center) yazılımı olur ve bu yazılımda fan ayarı vs. olur bir bakın fan belki çok yavaş dönüyordur.

Yeni format attım güç kısmını deneyebilirim. Marka ise Asus k55vm modeli. Bios ayarlarını formattan önce sıfırlamıştım zaten. Fan da elinden geleni yapıyor ama nafile :D

ugur.gozaydin' Alıntı:

Yeni format attım güç kısmını deneyebilirim. Marka ise Asus k55vm modeli. Bios ayarlarını formattan önce sıfırlamıştım zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri