ISINMA SORUNU

AnılMirza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba bu forumda daha yeniyim ve bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim: 
AMD Ryzen 5 3400G with Radeon Vega Graphics
8 gb RAM
AMD Radeon RX Vega 11 Graphics
400W Power Supply
Ssd yok
1 TB Harddisk

Düşük grafikli oyunlarda sıkıntı olmuyor ama birazcık yüksek grafikli oyunlara geçtimmi monitör kapanıyor kasa açık kalıyor benim düşüncem ekran kartı işlemciye yüklü oldugu için aşırı ısınıyor işlemcide ryzen 5 stok fan var ve biraz sesli çalışıyor acaba stok fan yeterli olmuyor mu böyle bir işlemciye ya da sorun başkaysa yazabilirmisiniz çok mutlu olurum teşekkür ederim.

Ayrıca kasanın ön tarafında 2 arka tarafta ise 1 tane fan var. 

https://www.google.com/aclk?sa=L&ai...hUKEwjR1Zy85tLtAhXjsIsKHVtYCKYQ2CkI5gM&adurl=

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun kesin PSU ürününüzdür. Bu sistem çok bir güç gereksinimi olan bir sistem değil ve ekran kartınızda yok zaten işlemci içindeki GPU 'yu kullanıyorsunuz. PSU 'yu değiştirin sorun kalmaz benceç

KS

AnılMirza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorun kesin PSU ürününüzdür. Bu sistem çok bir güç gereksinimi olan bir sistem değil ve ekran kartınızda yok zaten işlemci içindeki GPU 'yu kullanıyorsunuz. PSU 'yu değiştirin sorun kalmaz benceç

ne almamı önerirsiniz örnek olarak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

AnılMirza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önce denemenizi tavsiye ederim başka bir PSU ile masraf yapmadan önce. Ama zaten kullandığınız PSU marka olarak çok kötü sorun o olmasa bile değiştirin derim. 

1. High Power HPE-400BR-A12S 400W 80+ Bronze - 320 TL + 14 TL Kargo
  2. SilverStone Strider Essential 500W 80+ - 391 TL - Sepette 15% indirim kampanyası var o indirim ile bu fiyata geliyor.

marka vermemiştim ama PowerMax Series 400 W diyor 
PSU larda uçmuş gitmiş haa fiyatlara ba k :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Marka vermediniz ama aşağıya bir link bırakmışsınız. [font=Open Sans, sans-serif]HADRON marka ki bu marka [/font]harbi çok kötü. :)

KS

AnılMirza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör kapanıyor diyorsunuz ısı sorununuz eğer 90 derecelere çıkmıyorsa sorun ısı olamaz.

Ama ille soğutucu alıp deneyim diyorsanız alıp deneyin. Ancak o PSU 'nun her halükarda değişmesi gerek. Ben sisteminizi o ürüne teslim etmenizi tavsiye etmem.

KS

AnılMirza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör kapanıyor diyorsunuz ısı sorununuz eğer 90 derecelere çıkmıyorsa sorun ısı olamaz.

Ama ille soğutucu alıp deneyim diyorsanız alıp deneyin. Ancak o PSU 'nun her halükarda değişmesi gerek. Ben sisteminizi o ürüne teslim etmenizi tavsiye etmem.

peki garanti psu değişecek onu anladım ama ryzen serisinin orjinal fanının bu kadar sesli çalışması normal mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Stok fanın sesli çalışması normal sayılır. Pek çok soru alıyorum bu stok soğutucuların sesli çalışması ile ilgili.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri