İşlemci anakart önerisi yayın için

Umut Altınışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Şuanda i5 10400f ve Gigabyte h410m h anakartı kullanıyorum. Ekran kartım GTX 1060 6gb normalde valorant tarzı oyunlar oynuyodum ama geçen dying light oyniyim dedim. Yayındayken oyun 120 - 100 fps veriyo ama yayın sürekli donarak ilerliyo ayrıca sistem zorlandığı için mi emin değilim oyunu sanki 60hz bi monitörde oynuyo gibi oluyorum. Eğer bu işlemci sorunu ise bu işlemcinin yerine AMD veya Intel hangi işlemciyi alabilirim. Diğer yandan işlemcim yayın için yetersiz mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
6 çekirdekli bir işlemci kullanıyorsunuz 12 izlek var işlemcide. Bu işlemci Yayın + Oyun için giriş seviyesinde 1080p için yeterli diyebilirim. Yaşadığınız sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir ama öncesinde yayında değilken oyunu test edin yine aynı sorun var mı bakın. Eğer yoksa aynı sorun işlemci sorununuz olabilir bir ihtimal ama sıcaklık, frekans ve voltaj değerlerinin kontrolünü yaptıktan sonra şunda sorun var diyebilirim ancak.

KS

Umut Altınışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ugur.gozaydin' Alıntı:
6 çekirdekli bir işlemci kullanıyorsunuz 12 izlek var işlemcide. Bu işlemci Yayın + Oyun için giriş seviyesinde 1080p için yeterli diyebilirim. Yaşadığınız sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir ama öncesinde yayında değilken oyunu test edin yine aynı sorun var mı bakın. Eğer yoksa aynı sorun işlemci sorununuz olabilir bir ihtimal ama sıcaklık, frekans ve voltaj değerlerinin kontrolünü yaptıktan sonra şunda sorun var diyebilirim ancak.

Yayın dışındayken böyle bir sorun yaşamıyorum. Deneme yanılma yöntemiyle şöyle bişey farkettim yayındayken arka planda bir tarayıcı ya da discord açıkken yapıyo bu sorunu arka planda 2. Bi işlem olmaması gerekiyo galiba frekans olarak da 3.80 de falan çalışıyo ama volaj değerine bişey diyemicem sıcaklık konusu ise 63 falandı yayından yarım saat sonrası

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemciniz yetersiz geliyor gibi duruyor ama normalde 1080p de çok sorun yaratmaması gerekiyor bu işlemcinin. Ya cidden fazla yük biniyor işlemciye yada sistemsel bir sorun var.

Anakart BIOS sürümünüz güncel mi?

KS

Umut Altınışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemciniz yetersiz geliyor gibi duruyor ama normalde 1080p de çok sorun yaratmaması gerekiyor bu işlemcinin. Ya cidden fazla yük biniyor işlemciye yada sistemsel bir sorun var.

Anakart BIOS sürümünüz güncel mi?

Bios olayından çok anlamıyorum aslında. Anakartımın hiç USB ye vs ihtiyaç duymadan bios güncellemesi yaptırabildiği bir programı var ordan bios güncellemesi yaptım .Sonra pc yi açarkenki bios ekranına girdim orda indirdiğim bios yani yüklemeye çalıştığım bios versiyonu yazıyodu kağıt üzerinde oldu gibi yani. Onun dışında arka planda Kaspersky . Logitech g hub . Discord . Wallpaper engine . Riot vanguard . Gibi uygulamalar sürekli açık onlar mı çok zorluyo acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Wallpaper Engine yazılımını kullanmayın bu işlemci için fazla ağır bir yazılım. Diğerleri bir şey yaratmaz ama gereksiz şeyleri sürekli açık tutmayın yayın yapacağınız zaman.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri