İşlemci anormal kullanımı

CrazyHunterTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son 2 gündür bu sorunla karşı karşıyayım ne olduğunu anlayamadım. i7 8700 işlemciye sahibim. Oyunu yaklaşık 10-20 dk oynuyorum işlemci kullanımı %20 %30 iken bir anda 80-90 lara çıkıyor oyunu altta alıp görev yöneticisini açıp oyuna tekrar giriyorum düzeliyor. Bu neyden kaynaklanıyor olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyundaki sahneye bağlı bir durum işlemci kullanımını arttırır ama bu olay yeni olmaya başladıysa sistemde bir ani kullanım işlemci odaklı bir ani kullanım oluyor olabilir. Yada ekran kartınızın kullanımı düşerse yük işlemciye biner ve siz ALT+TAB yapınca ikisi de kullanımı bırakınca düzelir ve tekrar oyuna girdiğinizde bu durum tekrarlanabilir. Tek bir oyun odaklı mı yoksa her oyunda mı yapıyor buna bakın ve sonucu yazın.

KS

CrazyHunterTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun odaklı olduğunu sanmıyorum dün oynadığım far cry 5 ve bugün oynadığım hitman 2 de aynı sorun var. ekran kartım gtx 1080ti işlemcim ise i7 8700. 1 yıldır böyle bir sorunla karşılaşmadım dediğim gibi 2 gündür bulunmakta

İşin komik tarafı görev yöneticisi açık olduğu sürece hiçbir sıkıntı yok oyuna girip arka planda görev yöneticisi kendini otomatik kapttıktan bir süre sonra bu durum tekrar meydana geliyor. Örneğin alt tab yapıp görev yöneticisini açmadan oyuna girince devam ediyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizde bir virüs olabilir kontrol ettiniz mi? Antivirüs vs. gibi bir yazılım ile. Bu tarz bazı solucan yazılımlar ile daha önce karşılaşmıştım siz baktığınızda arka plandan çalışmayı kesiyor ama bakmadığınızda ki görev yöneticisini kapatınca yani tekrar çalışmaya başlıyor. Olabilir bir antivirüs ile sisteminizi taratın derim. Önerim, Kaspersky Total Securty 30 günlük tam sürüm deneme sürümü indirebilirsiniz.

KS

CrazyHunterTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kaspersky 30 günlük deneme sürümünü kullanmıştım ve şuanda kaspersky free var ve tam tarama yaptım ama hiçbirşey çıkmadı herneyse yeni şeyler farkettim. Bilgisayarı yeniden başlattım görev yöneticisini hızla açarak baktım ve %70 kullanımda olduğunu gördüm ve hemen düzeldi 10 dk arayla 2-3 kere baktım aynı şeyi gördüm. Windows update yapam dedim bir baktım hata veriyor hatayı araştırdım windows update hizmetlerden devre dışı bırakılmış özellklerden açmaya çalıştım eişim engellendi yazısıyla karşılaştım ne yapmam gerekiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri