İşlemci boşta iken anlık olarak sıcaklık değeri değişiyor

KS

Yeager

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bence tekrar alacaksan 360MM al işlemcin TDP olarak yüksek 360MM tavsiyemdir doğru montajla dikey takmak zarar vermez
onu en son yapacağım şuanda sadece macun yenileyip deneyeceğim çözüme ulaşmaz ise anakartı göndereceğim en azından nokta hasar tespiti yapılabilir. 4000 5000 TL vermiş olmam boş yere

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,443
onu en son yapacağım şuanda sadece macun yenileyip deneyeceğim çözüme ulaşmaz ise anakartı göndereceğim en azından nokta hasar tespiti yapılabilir. 4000 5000 TL vermiş olmam boş yere
Anakart buna neden olmaz muhtemelen hava akışı ve ya macun ile ilgili problem var

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
maalesef.

vatan bilgisayar yada itopya mağazasından alabilirim bu şekilde öneriniz ne olur fiyatı 250tl civarı olur yeter ki çözülsün
Vatanda sahte macun olma ihtimali çok düşük. Macun miktarını fazla sürmüş ve ondan dolayı temassızlık yapıyor olabilir mi? Bilgisayarcı varsa yakında ona götürün. Başında bekleyin parçaları denesin sorun kaynağını kısa sürede bulur. Olmadı aldığınız yerle görüşün.

KS

Yeager

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Vatanda sahte macun olma ihtimali çok düşük. Macun miktarını fazla sürmüş ve ondan dolayı temassızlık yapıyor olabilir mi? Bilgisayarcı varsa yakında ona götürün. Başında bekleyin parçaları denesin sorun kaynağını kısa sürede bulur. Olmadı aldığınız yerle görüşün.
fazla sürme ihtimalim yok çünkü aldığımda macunu eşit sürmek için kılavuz gibi bişey çıktı onun üstünde sürüp taktım

doğrudur ancak amazon tr dışında alındığı için ortalama 1 hafta bekleme süresi var ve itopya vatan gibi mağazalarda corsair , coolermaster gibi kök salmış markalar var benim düşünceme göre

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
fazla sürme ihtimalim yok çünkü aldığımda macunu eşit sürmek için kılavuz gibi bişey çıktı onun üstünde sürüp taktım
Değerlerde tuhaflık var ve sebep soputucu kaynaklı muhtemelen. Siz yaptığınızdan eminsizn, soğıtucu doğru çalışıyor ama ısı boşta ve az kullanımda 80 dereceyi buluyor. Bu denklemde tutarsızlık var.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,443

doğrudur ancak amazon tr dışında alındığı için ortalama 1 hafta bekleme süresi var ve itopya vatan gibi mağazalarda corsair , coolermaster gibi kök salmış markalar var benim düşünceme göre
Benim attığım TR den satış yapılıyor

KS

Yeager

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerlerde tuhaflık var ve sebep soputucu kaynaklı muhtemelen. Siz yaptığınızdan eminsizn, soğıtucu doğru çalışıyor ama ısı boşta ve az kullanımda 80 dereceyi buluyor. Bu denklemde tutarsızlık var.
bende anlamıyorum gerçekten eski işlemcim amd 5600x aynı soğutma aynı ben macunuda ben sürüp taktım böyle sıkıntı yaşamadım

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,443
Şuanki işlemcin 181W TDP ye sahip 5600x Max 120-125 o da 13600KF nin stok haldeki TDP si aradaki fark çok sıvı soğutman yetmeyebilir

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Noctua daha iyi soğutma konusunda, muaidillerrine kalitesi daha iyi olsada biraz pahalı diye pek yok Türkiye de.

KS

Yeager

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şuanki işlemcin 181W TDP ye sahip 5600x Max 120-125 o da 13600KF nin stok haldeki TDP si aradaki fark çok sıvı soğutman yetmeyebilir
dediğim gibi yeni bir soğutucu alabilirim ancak onuda takınca aynı sıkıntı başıma gelirse tek seçenek anakartı garantiye göndermek olur. Bu sebepten önceden kartı gönderip arızası olduğunu öğrenirsem boşuna masraf yapmamış olurum

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,443
dediğim gibi yeni bir soğutucu alabilirim ancak onuda takınca aynı sıkıntı başıma gelirse tek seçenek anakartı garantiye göndermek olur. Bu sebepten önceden kartı gönderip arızası olduğunu öğrenirsem boşuna masraf yapmış olurum
Hocam anakartın bu sorunla herhangi bir ilgisi olma ihtimali 0 a yakın

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
dediğim gibi yeni bir soğutucu alabilirim ancak onuda takınca aynı sıkıntı başıma gelirse tek seçenek anakartı garantiye göndermek olur. Bu sebepten önceden kartı gönderip arızası olduğunu öğrenirsem boşuna masraf yapmış olurum
Sistemi tek yerden aldıysanız, görüşüp servise gönderin.

KS

Yeager

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
inanın o ihtimal gelip beni bulur :)

toplama bilgisayar ayrı ayrı parçalar. Noctua markasında öneriniz attığınız linkmi yoksa başka öneriniz var mı ?
Attığım linkte satıcı direkt kendisi.
Hocam sağlam bilgisayarcı varsa etrafınızda ona götürün başka parçalarla denerse çok kısa sürede çözer. Güvenmiyorsanız da yanında durup yapmasını talep edebilirsiniz.

KS

Yeager

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Attığım linkte satıcı direkt kendisi.
Hocam sağlam bilgisayarcı varsa etrafınızda ona götürün başka parçalarla denerse çok kısa sürede çözer. Güvenmiyorsanız da yanında durup yapmasını talep edebilirsiniz.
ankara gibi bir yerde pek mümkün değil :)

baktığım kadarıyla Hydronaut ve kryonaut olarak ikiye ayrılmış hangisi daha iyi ?

KS

Yeager

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki soğutucu olarak NZXT z53 nasıldır LCD ekran olduğu için beni biraz cezbetti. Ek olarak bu videoda arkadaş i7 12700k ile test ediyor 67 derece gösteriyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri