arakadaşlar şimdi ben bios ayarlarına girdim fan hızını full speed yaptım ama işlemci çok ısındığından değil serin serin çalışsın diye bunun bana herhangi bir zararı olurmu yada yararlı bir işmi
Gürültüden kafan şişer.wollexer' Alıntı:arakadaşlar şimdi ben bios ayarlarına girdim fan hızını full speed yaptım ama işlemci çok ısındığından değil serin serin çalışsın diye bunun bana herhangi bir zararı olurmu yada yararlı bir işmi
met 61' Alıntı:Gürültüden kafan şişer.wollexer' Alıntı:arakadaşlar şimdi ben bios ayarlarına girdim fan hızını full speed yaptım ama işlemci çok ısındığından değil serin serin çalışsın diye bunun bana herhangi bir zararı olurmu yada yararlı bir işmi![]()
İşlemcinin ısısı çok aşırı olmadıktan sonra,yani üreticisinin kabul ettiği max.derecelere çıkmadıktan sonra,serin veye biraz sıcak olmasının hiç bi esprisi yok. Ne işlemcinin ömrünü ne de performansını etkiler.
Ancak sıcaklık fazla olursa, bu max. değere yaklaşır ve hatta geçerse,önce kendini korumak için hız düşürür,daha da sıcaklık artarsa işlemci kendini kapatır ve durur.
,
met 61' Alıntı:https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-3-2200g
AMD ,Max. 95 derece demiş. Ama, çok yahu.![]()
Yani insan 95 derecede çalışan bi işlemci ile beraber olursa,keyfi gerçekten kaçar.
55-60 şimdilik hiç bi şey değil. Fakat yazın artar. Takip edersin. Kafana takılırsa full yaparsın.
Ama ,sürekli full yapmak ,gürültüden başka bi şey olmayacak.
Bi ara yaza doğru ,nasipse,orta şeker bi soğutucu al,sesten de kurtulursun.![]()